Hästskötarbloggen

Fullt ös, hästarna sköter sig finfint och jag är seg på att blogga som vanligt. Känns som att det börjar bli en alltmer vanlig inledning i mina inlägg jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta.
  
Förrförra veckan gjorde Flecu sin debut i WEF och även i 150, han var superduktig och avslutade helgen med ett nedslag i grandprixen som sponsrars av Suncast. En veckas ledighet och denna vecka, på lördag, får vi hålla tummarna igen!

Jag har vart uppe i FEI-området under dagen och fixat iordning hans box, och har fått boxgardinen och skåpet på plats.  Det är cirka 20-25 minuters promenad upp dit så skåpet kopplar vi på golfbilen och så drar vi upp det. Teamwork deluxe. :)
Alla FEI-hästar måste vara inne på området senast klockan 10 imorgon tisdag, och sen får de bara lämna området när det är tävlingsdags! Då bockar securityn av dig när du lämnar stallet och sen sitter nästa vid framhoppningen och gör samma sak där, samma sak fast omvänt på vägen tillbaka. Flecu kommer att bli mäkta stolt för hans nya granne mitt emot denna vecka är ingen mindre än OS-guld hästen Big Star.
  
Arbitage hoppade som ni säkert redan sett hem en finfin femteplats i YR-grandprixen genom en superfin grundomgång och även omhoppning (men där fick han ett pet in i kombinationen). Klassen vanns ju för övrigt av Glory Days med sin nya ryttarinna! Tyvärr har medaljen en baksida och Arbitarge har nu blivit såld. Mycket tråkigt, jag tyckte verkligen om denna lilla guldklimp av hela mitt hjärta, och gör förresten fortfarande. :)

Eldorf hoppade in en tredje placering i 1,40 och debuterade 1,45 med en nedslag - så det var väl höjdpunkterna den veckan.

Förra veckan var det hunter-vecka, så våra klasser fick gå på andra banor. Canora gjorde bara en start och blev placerad som 12:a, Boss hoppade hem en 6:e- och en 10:e-plats och Eldorf fick också en 10:e-placering. Eller jag tror det i alla fall, han fick en placering - alla dessa placeringar var i 1,40. Vår nya häst Corriander, som Alex rider för familjen Pihl, var placerad i 1,40:n första dagen och blev sen 6:a i deras debut i 1,45 dagen efter. Jättekul att det funkar så fint efter så kort tid! :)

 

Igår var jag ledig och spenderade halva dagen på stranden i Palm Beach, tillsammans med Rebecka som jobbar hos Rodrigo (tidigare hos Jannicke West). Vi hade en supertrevlig dag och fick med oss en härlig bränna på köpet. Ni vet som man alltid tänker, det känns inte som jag får någon färg och när man kommer hem så har man en vit, fin bikini på sig. :) Så jag hoppas at jag är lite brunare än er andra när jag kommer hem och att ni har hunnit skottat bort snön tills dess!

 

 

Tyvärr har jag inte laddat ner den där appen som jag måste ha för att kunna  lägga in bilder här, men jag vidarbefodrar några till Anki så kan hon nog lägga in dem åt mig. :)

   
Mvh Ida Lövgren


Läst 25707 ggr Kommentarer Kommentera

Jag skulle kunna vara världens sämsta bloggerska, men jag har haft fullt upp så har helt enkelt inte haft tid. Och när tiden tryter försvinner motivationen.  Förra veckan var åter en bra vecka vi hade bara 3 som tävlade men dom gjorde det bra! Canora placerad i första 140n snabbast men rev sista och hon var super och 2a i fredagens 140. Abbe hoppade 140 med omhoppningen på onsdagen och blev 8a och sen debuterade han 145 här i USA och blev 3a :) Corriander gjorde debut på stora banan i en 140 hade ett ner men hoppade jätte bra.

 

Flecu hade en lugn vecka och är nu taggad för att gå in i FEI  och tävla i WEF :) Ska bli jätte spännande så håll alla tummar och tår för oss där hemma är ni snälla.

I veckan som gått har även Alex fyllt 23 så vi firade honom med middag och tårta och det var även den dagen Canora kom 2a :) Hon vet hur man ska fira hon. Det var även den föredetta svensk ägda hästen Cyklon som vann den klassen. 

Igår var jag ledig, så jag och några andra svenska åkte ner till Sawgrass som ligger i Ft Lauderdale för shopping! Sawgrass är det största shoppingcentret jag sett med fantastiskt mycket märkeskläder till outlett priser. Ett himmelrike för en shopping fantast som jag.  Det var en lång dag och jag var riktigt trött när ja kom hem, som häst tjej är man ju inte van att vara inomhus så mycket.  Men det var riktigt kul och jag kan lova att ja ska åka dit igen. 

 

Nu ska ja försöka äta något och så hoppas jag på att jag är bättre på att uppdatera er denna veckan mvh Ida Lövgren


Läst 28855 ggr Kommentarer Kommentera

Världens bästa Canora vann nu äntligen sin första klass här i Wellington, har varit nära ett fletal gånger men nu var det äntligen hennes tur. Hon och Alex gjorde en fantastiskt fin och givetvis snabb runda. Stackars Abbe gjorde började på sin 140 jättebra och felfritt, men fick tyvärr avbryta då han trampade snett på sin sko och kunde då inte fullfölja. Han var 4:a i 140:n i förrgår och är också i finfin form.

 

Flecu hoppar också helt fantastiskt, han hoppade 1,45 igår och i förrgår, igår var han felfri i grunden med ett pet i omhoppningen, men blev iaf 10:a. Dagen innan var han felfri men tyvärr första utanför pris.

 

Våra hästar har tagit omställningen mycket bra och har inga problem med värmen eller liknande, jag tror att de stormtrivs här precis som vi.

 

Det går än så länge som sagt väldigt bra för oss här, hästarna plockar priser och väggen börjar fyllas upp med rosetter i olika färger. Vilket förstås är jätteroligt och gör att dagarna flyter på lätt. På söndag har jag redan varit här i en månad, shit vad tiden går.

Som ni alla vet har vi sålt Springfields superstjärna Glory Days, vilket så klart är sorgligt. Men han kommer att få det toppenbra och bor i ett jättefint stall med supertrevliga människor, så vi vet iaf att han har det bra och vi kan hälsa på honom varje dag.

 

Imorgon är det tävlingsledig dag och hästarna ska bara få gå ut i hagen och ha det bra! :)
Mvh Ida Lövgren
     

  

  

  


Läst 31111 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.