Hästskötarbloggen
APR
30
2013

Ja efter en full späckad helg i Scandinavium är vi nu hemma på Åsums gård igen!

Vi avslutades helgen på bästa vis, Lunatic hoppade fantastiskt och slutade på en 12e placering totalt i WC finalen :) Fina lilla hästen!

Vi är glada nöjda och stolta över helgens resultat och laddade inför kommande utmaningar!

 

Vi tävlar redan i helgen igen, bara 10 min bort ligger Henriksdals fina anlägging. Så lördag och söndag lastar vi i princip hela stallet (Kungen får stanna hemma och vila) och åker dit!

Ska bli roligt då vi har en del nya hästar i stallet som det ska bli spännande att följa :)

 

Så här firade Lunatic sin Worldcup placering!

 

Foto

Quality blev nyklippt och fin idag inför Henriksdal! Mycket päls var det..

 

God natt! /My



Läst 14833 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Igår var det den stora dagen, finalen. Ridtid klockan 6 som alla
andra dagar. Anton var fantastiskt fin på morgon träningen. Han har
varit på sitt absolut bästa humör hela veckan och verkligen njutit av
all uppmärksamhet. Vi var väldigt förväntansfulla på dagens tävlings
start. 

 

Jag förberedde honom precis som alltid, fläta,kissa,dricka. Han har verkligen lärt sig rutinen, vilket är väldigt bra!

 

Han
var så himla fin på framridningen, och jag var så nervös! Ville så
gärna att han skulle njuta av sin uppvisning och inte behöva bli skrämd
av något.  När vi gick från framridningen mot arenan såg man hur han
visste vad som gällde. han gick in med spetsade öron och jag tänkte
"yes,nu är han som bäst"

Han var så duktig! Jag är så stolt! Att
få vara en del av alla framgångar och se hur han utvecklas. Jag var med
när han gick sin första Grand Prix och nu blev han just 4:a i världscup
finalen!

 

Hela teamet är verkligen överlyckliga med Tinne och Antons finfina prestationer i Göteborg.

 

Imorse
åkte jag och Anton hem till Lövsta igen. Nu väntar ett par dagar med
mys i skogen för Anton, sen ska vi alla ladda om till nästa tävling,
München -  World dressage masters. Vi packar och åker på söndag. den här
gången ska hans stallkompis Tim(Divertimento) följa med.

 

Ovan är lite bilder från mina två sista dagar i Göteborg

 


Läst 15296 ggr Kommentarer Kommentera
Jag och Flecu är hemma i skåne igen på en snabbvisit, vi åker nämligen till Italien i natt för att tävla där under 2 veckor.


Bästa gräset finns hemma. Vi i team Alex Zetterman är fantastiskt nöjda med avslutningen i Scandinavium, där Flecu blev 6a efter en dubbelnolla i fredagens 150. Det var 12 stycken till omhoppning och Flecu gick in som nummer 4 där. De gjorde en mycket bra runda och Flecu hoppade helt fantastiskt, till och med så bra att det tog lite mycket tid :) Vann gjorde Fransmannen Roger Yves Bost, efter en sjukt snabb runda den mannen är inte rädd om sitt liv :) (ha ha). Bosty har verkligen sin egen stil och det ser inte vackert ut, men alla hans hästar kämpar med honom och de har en fantastisk kemi tillsammans.














Speciellt roligt var det att Flecus ägare Mats Håkansson var där och såg honom. Det var kul att se hur glad han blev och Flecu var stoltare än stoltast, han älskar verkligen att leva i rampljuset. Nu är det dags för mig att ta mig ut till stallet och packa packa packa, har nog förberett det mesta så jag hoppas det går smidigt. Klippte de 2 sista hästarna igår, distriktaren var här igår så hälsopappren är klara så ja det är ju det kontroll i alla fall. Ha en bra dag // Ida - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 14147 ggr Kommentarer Kommentera
APR
27
2013

Har inte varit så aktiv på bloggen de senate dagarna pga att det har blivit så himla sena kvällar i stallet.. Men imorgon gäller det, final dagen med stort D! Vi är laddade!

 

Idag har det varit en ganska lugn dag däremot. Lunatic har tagit det lugnt medan Calido har fått hoppa en 145 hoppning. Vi är nöjda trots 2 nerslag, det är en väldigt fin men något orutinerad häst som vi tror på :)

På kvällen passade jag på att äta middag tillsammans med mina föräldrar som är här och kollar på hoppningarna! Väldigt trevligt då vi inte ses så ofta.

 

Men det får nog räcka för idag, dags att ladda upp ordentligt så jag har full fokus imorgon! Bilder kommer :)

Vill avsluta med att säga ett stort Grattis till Sara, Tinne och deras fina Anton som slutade på en fjärde plats idag! Duktiga ni!

 

God natt! /My

(Ps. om ni kikar in på Annelies GHS-blogg kan ni se bilder på Jens nya fina stövlar från Ariat som kommit hit med express flyg från USA, grymt snygga även på!)


Läst 12537 ggr Kommentarer Kommentera
APR
26
2013

Ridtid kl 06 idag igen, upp i ottan igen då! Anton var väldigt fin på träningen på morgonen. Tinne var jättenöjd med hur duktig han är inne på arenan.
Efter träningen fixade jag lite i stallet och med Anton såklart eftersom Tinne skulle iväg på interjvu med Kittel vid 8.

 

Vi hade fått reda på starttiderna sen på onsdagskvällen, vi var sist ut (!!!!). Det är alltid bra med sena starttider men sist i Wärldscupen är ju lite extra nervöst. Vi visste innan att dom inte skulle lotta startordningen efter världsrankningen, så det kunder verkligen bli hur som helst. Alla svenskarna var dock nöjda med sina tider!

Jag och Marie tog oss en riktig långfrukost med team Holland och team Danmark innan det var dags att gå ner i stallet igen.

Anton skulle få en liten promenad innan lunch, vi startade ju inte förrän kl 15...

Sen förberede jag alla grejer, putsade och putsade. Jag brukar alltid ta ut och fläta Anton typ en och en halvtimme innan Tinne ska sitta upp. När jag flätat klart får han gå in en stund för att kissa och dricka.


Antons knoppar!

 


Mot warmup banan

Vi gick till framridningen typ 40 minuter innan start och gladdes åt att han var sååå fin där!
Hoppades så himla mycket på att han skulle vara så där fin som han kan vara. Och det var han ju!


Lussan är bästa coachen man kan ha!


Lite läskigt var det ju, Scandinavium är en ganska svår arena efter som allt är så nära inpå banan. Vi visste ju också att många hästar tittat på alla blommor kring banan, men Anton skötte sig utmärkt och gjorde verkligen allt Tinne bad honom om.


Hela teamet är så glada för den fina tredje platsen!!!!



Världens finaste!!



Jag avslutade dagen med att kolla på Wold Cup hoppningen, well done SWEDEN! Speciellt Lunatic :)
Men jag får aldrig kolla på honom när han hoppar för My, jag får hålla för ögonen hela rundan. (Jag vågade inte kolla på hans första runda på OS i London och då gick det super, sen dess får jag hålla för ögonen..)




och så lite hoppning :)



Det är sådär kul, men vad gör man inte för laget!

Stort grattis till alla svenskarnas felfria rundor!


Läst 13022 ggr Kommentarer Kommentera
Nu är klockan 01 37 och jag är fortfarande vaken, har för en stund sen kommit ifrån stallet och nu ligger jag sängen. Verkligen dags att sova, upp tidigt morgon igen. Men finns det dom som fortfarande inte är klara, dom som hade omhoppnhingen tex. Flecu hoppade egentligen bra även idag, tyvärr två ner igen men det syns att han har talang. Han måste bara få mer rutin på dessa banor så kommer det komma. Förhoppningsvis redan imorn. Kollade världscup kvalet, väldigt spännande verkligen kul att se det live. Vi han dock inte se hela klassen, för var det dags att få och fläta och förbereda våra egna starter. Så kul att det gick så bra idag, nu håller vi tummarna för imorn. Här kommer ett gäng bilder från dagen, enjoy. :)


Flecu och ja på promenad efter morgon trimningen


Hittade Sanna när hon vilade lite vid lunch tid :)


Alex duktiga elev Rebecca slutade 3a i finalen för juniorer idag


My beundrar Lunatic lika mycket på bild som i verkligheten


På eftermiddags promenaden träffade Flecu en idol :)


Träffade även Sara och Anton som precis kommit från prisutdelningen


Sara mycket stolt över sin stjärna


Steve Guerdat först ut på Nino


Roffe gick ut tidigt och satte press på dom andra


Henrik och Gotha innan start


Dags för Lunatic, My är redo med kameran


Nöjd Lunatic och Husse påväg ut från banan


Malin och Tore gör entré


Flecu flätad och klar


Redo för start Nu måste ja sova, om 4 timmar och 10 minuter ringer klockan. Godnatt Ida Lövgren

Läst 11655 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2013
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Nu har alla gjort vetcheck och alla gick igenom utan problem. Nu laddar vi upp inför imorgon, klockan 12.00 börjar klassen. Vi får reda på startlistan sent ikväll. 

 

Jag har bäddat lyxbädd i Antons box så han ska sova riktigt gott i natt, för imorgon gäller det. Det ska bli så kul! 

 

ovan är lite bilder från vetchecken


Läst 16490 ggr Kommentarer Kommentera
Imorse klev jag upp strax efter 6 00, för att infinna mig i stallet senast 6 30. Fodrade och mockade, bytte vatten, lindade av och allt sånt där som ingår i morgonens uppgifter. Vid halv 8 satt Alex upp på Flecu för att hinna skritta fram lite innan stora arenan öppnades för trimning 07 55. Nu när jag bara har en häst med mig så har jag tid för att gå och titta när Alex trimmar, vilket är väldigt trevligt. Flecu såg jätte fin ut, avslappnad och mjuk.


My påväg in i arenan med Calido Efter att ryttarna ridit färdigt och vi tagit hand om hästarna så var de dags för frukost. Vi var ett helt gäng med hästskötare som gick upp samtidigt, för att skämma bort oss med lite lyxfrukost. När vi suttit där en stund börjar telefonerna pipa och lite halv panik uppstår. Dom har flyttat fram vår klass till 11 45 istället för 13 20 och ingen av oss hade sett någon startlista ännu. Så vi gick ner till sekretariatet och där såg jag att vi hade nummer 27 så det var absolut ingen stress för min del, men ändå tid att börja fläta och fixa allt.


Flecu är flätad, och får vila från mig lite :) Flecu gjorde en jätte fin grundomgång och var felfri men i omhoppningen blev det tyvärr 2 nerslag. Vi får hoppas på bättre lycka imorgon, han hoppade iaf jätte fint. Kan ju vara svårt även för hästen att gå från ute till inomhus då hindren kommer så mycket snabbare och mycket mer svängar.


Flecu väntar på att Alex ska sitta upp.


Vi träffade även på Glory Days och hans groom Camilla


Påväg upp till start. Vad tycker ni om Alex nya kavaj?.


Bästa svensk med en 3e plats blev Sibon med hans ryttare Peder Fredricsson i sadeln inte mycket efter tvåan Roger Yves Boost. Klassen vanns av föredetta svensk ridna Cyklon.


Så här snygg är Flecus flätfrilla när knopparna är uttagna innan duschen. Nu vilar vi lite på hotellet innan det är dags för att gå ner och ge kvällshö och kolla till våra favoriter. Väldigt skönt att bo på hotell, skämma bort sig lite gran, jag bor tillsammans med Malin Henlöv som jobbar för Peder Fredricsson. Vi har känt varandra många år nu så det är toppen. Mvh Ida Lövgren - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 10936 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2013

Vi i Team Fredricson har haft en bra dag på jobbet idag. Lunatic har inte hoppat utan har bara trimmats, en gång på morgonen och en gång lätt på eftermiddagen. Han går alltid två pass om dagen plus lite promenader, då är han nöjd! Andra passet han gör är mest metalt, allt för att hålla honom glad ;) Han såg iallafall väldigt fin ut och både han och Jens verkar laddade för vad som komma skall!

Calido däremot hoppade en 145 hoppning och hoppade super bra! Vilket resulterade i en sjunde placering :)

 

Ida ute på eftermiddags promenad med Flecu.

 

Jag tillsammans med dagens stjärna Calido!

 

Calido och Flecu ville mysa :)

 

Den blev lite bättre!

 

Bakom oss på bilderna ser ni också framridningen/framhoppningen! Den är väldigt stor och rymlig vilket är skönt när det är så mycket olika hästar på plats. På framhoppningen står det tre stycken oxrar. Så att varje hinder kan bli både ett räcke och en oxer så får man ändra till det som man vill ha :) Både praktiskt men kan ibland också bli lite rörigt.

 

Kolla in dom här snyggingarna då!! Så himla fina att jag skulle vilja ställa in dom i ett glas-skåp och bara ha och kolla på :) Otur att inte storleken passade annars hade ni fått se Jens glida runt i dom här i helgen. Men den som väntar på något gott.. Det ska bli ett nöje att bara putsa på dom ;) 

 

Lite dålig bild kanske men jag ville visa er en bild på Ariat märket som är gjort i silver!

Ni måste hålla med om att dom är helt galet snygga?!

 

Nu ska jag fortsätta med att hänga på hotellrummet och sen gå tillbaka och kolla till grabbarna och slänga till dom lite kvällshö! Imorgon börjar alvaret, båda hästarna hoppar imorgon kväll. Lunatic först och Calido sen, det kommer bli en sen kväll då jag tror sista klassen började vid 22-tiden. Puh, jag ska alltså försöka hålla nerverna i styr hela dagen ;) Håll tummarna!

/My


Läst 10127 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2013

Idag blev det att kliva upp i ottan för vi hade ridtid inne på tävlingsarenan kl 06.00. Så jag och Marie som groomar åt Patrik Kittel steg up 04.30.

Hästarna undrade lite varför vi kom så tidigt, tur att Anton har bra morgonhumör! 

Marie vill inte vara med på bild, det var alldeles för tidigt. Men Scandic ställer gärna upp!


 

Träningen gick iallafall jättebra och Anton ser verkligen fin ut :)

Anton och Scandic påväg mot banan

 

 


Jag och Marie hänger vid warm up arenan



Det gör många andra också, det är särskilt kul att se hur alla tränar och förbereder sina hästar inför imorgon, alla gör verkligen olika. En del rider mycket, en del nästan ingenting. Men alla superstjärnor som är här ser ut att vara i fin form så det här ska bli spännande!

I eftermiddag har vi vetcheck, 16.30 börjar den. Återkommer då med bilder och hur det gått.


Edward Gal och hans söta häst Glocks Undercover eller Fritsie som han kallas :)


Vänliga hälsningar,


Sara


Läst 10738 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.