Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Jag har varit extremt dålig på att uppdatera, men nu är vi äntligen hemma! Hästarna har varit jätteduktiga, Tim vann GP:n, var 2:a i GPS men i küren blev han skrämd av åska, paraplyer, blixtar.... Slutade 6:a.

Magi var väldigt duktig i Frankrike, han skötte sig fint i båda klasserna, vi är stolta över vår nya stjärna.

 

Vidauban bjöd på varmt och härligt väder när vi kom fram, jag kastade på mig shorts omedelbart, det var också den enda dagen man kunde ha shorts. För sen började det regna, och ja, det slutade naturligtvis lagom tills det var dax att åka hem.... Men det var bra stallar så vi fick ha torrt där i alla fall. Tävlingsplatsen låg väldigt öde, bland alla vingårdar. Väldigt vackert var det.

 

Vi hade en ganska tuff hemresa, vi åkte från Vidauban på söndagskvällen upp till Lyon och sov där, sen morgonen efter promenerade vi hästarna för att sen åka vidare mot Patrik Kittel där vi skulle övernatta dag 2. Det är alltid så mysigt att hälsa på hemma hos dem!
Dag 3 skulle vi åka till Sverige och Minna Telde, vi hade otur med ett par olyckor med långa köer och mycket trafikarbeten, men till slut kom vi fram. På onsdagsnatten var vi hemma på Lövsta igen.

  
Nu ska killarna få lugna dagar i hagen och i skogen, sen ska vi ladda om och åka till Strömsholm och SM, Vi tar med oss Magi, Tim och Avalon som Tinne startade Lövsta Future Challage på förra året. Ska bli kul!


Läst 18249 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
27
2013
Hemma igen efter en lång men trevlig helg i Norrköping, vi hade med oss 5 hästar så vi hade fullt upp hela dagarna. Vi åkte upp onsdag eftermiddag, det tar ca 5 timmar i från oss till Åby. Alex red alla hästarna hemma innan vi åkte så när vi kom fram var det bara att få ordning på stallet, upp med alla saker och byta täcken osv. Jag och Alex hjälptes åt så det gick ändå ganska snabbt och vi han till och med besiktiga en häst innan de stängde 20 00.


För oss och många fler blev det väldigt tidiga morgnar då första klassen börja 07 00 varje dag. Det kan jag tycka är lite väl tidigt då jag var i stallet strax efter 05 00 varje dag, när man då också har sista klassen som inte börjar för 19 00 så blir dagarna väldigt långa. Där av ingen energi för några blogginlägg under helgen. Det är lite synd för i övrigt är Norrköping en trevlig tävling. Bra och trevlig personal och det tycker jag är viktigt. Det var inte bara jag som tyckte att jag var för tidigt i stallet, för efter frukost är det tydligen dags för powernaps. Första dagen när jag kom tillbaka från banan med vår unghäst Hill och hade tänkt ta ut mina andra hästar på promenader så var det inte en enda av mina hästar som var vaken.














Helgen har gått lite upp och ner men vi åker ändå hem ett glatt humör och blickar framåt med en bra känsla. Vår 6åring Springfield Hill var nolla alla tre dagar och fick med sig fina unghäst rosetter hem.


Tara var också hon felfri helgen igenom och avslutade helgen med en tredje plats i 130 klassen på lördagen. Tycker hon visar framfötterna mer och mer för varje start hon gör.


Jolly joker hoppade bara 2 klasser och gjorde de bra men fick ett nedslag första dagen. Han hoppade sen 140n på fredagen där han tyvärr fick med sig två bommar. Men det kommer nog bli bra Alex har inte tävlat honom mer än en gång innan. Dom var förresten 2a i 140 finalen i Skyrup förra helgen. Eldorf inledde helgen med en tredjeplats i 135an. Han hoppade super och i 145 finalen på lördagskvällen fick han ett retligt pet på hinder nummer 2. Hoppade alla svåra saker hur lätt som helst och seglade över vattnet där många fick problem. Det blev bara två felfria i klassen så det var väldigt synd att den föll.


Condello som briljerade förra helgen i Skyrup genom vinst i både 140 och 145 och sen 3a i Grand Prixen. Hade inte lika bra helg nu, men avslutade helgen iaf med en andra plats i 140n efter en jätte jätte fin runda.


En annan rolig sak var att Ck var på plats, henne har jag nämligen inte sett ett på ett år så det var kul att få träffa henne och umgås lite.


I fredags var det Annas födelsedag så det firade vi med middag uppe i restaurangen. Det var mycket trevligt och vi var ett helt gäng som satt och pratade nya och gamla minnen. Grattis ännu en gång Anna .


Idag är jag ledig, vilket är mycket skönt med tanke på att jag somnade på soffan direkt jag kom in igår :) Så nu väntar jag på att Madde ska komma hit så vi kan äta frukost och sen åka in till Kristianstad. Ha en bra dag mvh Ida Lövgren - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 16669 ggr Kommentarer Kommentera

De senaste dagarna har rullat på i ett väldigt högt tempo med mycket pågång och mycket att göra. Vi har bla hunnit med träning med landslaget och tävling i Skyrup.

 

Det senaste timmarna har jag dock ägnat åt att packa lastbilen och klippa hästar! För imorgon kl 9 rullar vi iväg igen. Denna gång är första stopp Rom och sen åker vi direkt vidare mot St. Gallen :) Med mig kommer jag ha Lunatic och Calido, två grabbar som är underbara att ha med sig. Båda är resvana och tar det hela med ro och båda älskar att vara på tävling :)

 

I Rom är det Nations Cup som gäller. Andra svenskar som kommer att vara på plats är Peder Fredricson, Linda Heed, Henrik von Eckerman och Sandra Carlsson! Rom är en ny tävlingsplats för mig som jag har hört väldigt bra om så det ska bli roligt!

I St. Gallen har vi däremot inget lag utan är där och rider individuellt. I St. Gallen var vi även förra året. Det är en trevlig tävlingsplats med en cool stor gräsbana :) Jag ser framemot de två kommande veckorna, hoppas på bra väder och vi är laddade för att äntligen börja utomhus-säsongen på riktigt!!

 

Håll tummarna för oss nu så hoppas jag att jag kan uppdatera lite under resans gång också :) /My


Läst 18872 ggr Kommentarer Kommentera
I tisdags kom vi hem till Sverige igen efter två fantastiska veckor i Italien. Resan hem gick bra och jag han precis med båten som jag var rädd att jag skulle missa. Fanns inte utrymme för att stanna en minut så när jag kom fram var jag så kissnödig att jag trodde jag skulle explodera, men det gick bra och jag han med båten och jag hann till toaletten. :) Hästarna var glada att komma hem och på eftermiddagen fick dom komma ut på promenad och beta gräs.


Gott med gräs, Flecu äter som en shetlandsponny...


Hundarna blir så glada när vi kommer hem, så Alex ger dem lite kvalitetstid. Söndagen avslutades med ännu en vinst i 140 av Canora, fantastiska lilla häst. Hon vann 3 av sina sex starter och placerad i ytterligare 2 av dem. Hon älskar verkligen att vinna och stå längst fram på prisutdelningen, man ser på hela hennes uttryck hur nöjd hon är.


Nöjd tjej vet att hon vunnit :)


Canora belönas med massor av äpplen från Alex.


Promenad med superstar Vår fina Camelia blev såld efter första veckan och bor numera kvar i Italien, där hon kommer att få det super bra. Dom passade jätte bra ihop och man kunde se hur mycket dom tyckte om henne och det är mycket värt för oss. Med oss hem fick vi istället det lilla stoet Tara som faktiskt är från Sverige från början. Det började jätte bra och hon och Alex vann en klass redan tredje starten tillsammans. Ni vet väl att ni också kan följa oss i Teamet på Facebook på Springfield Showjumpers!? Gå gärna in och gilla oss där.


Den här bilden har jag lånat från Springfields sida, på Camelia och Alex.


Här är nya hästen Tara på prisutdelningen för hennes vinst.


Trött häst vilar upp sig inför sin klass.


Lunchtime


Om jag blundar då ser hon nog inte mig?!?


6åriga Springfield Hill gjorde sin första internationella tävling i livet.


Här kan man se på en tv hur det går inne på banan,och resultat på en annan skärm.


Promenad runt helikopterplattan med fina killen Jag berättade i förra inlägget att jag haft ont i en tå, så igår åkte jag till Vårdcentralen för att kolla upp de. Jag har tydligen fått en infektion i foten och ska nu äta penicillin i 10 dagar. Nu är jag hemma i Filipstad på lite semester och vila.


Jag hos ambulans personalen i San Giovanni. Nu ska jag se vad jag ska hitta på den här dagen, hoppas ni alla får en strålande dag i solskenet. Ett stort lycka till, till teamet som är i Skyrup och tävlar i helgen och alla ni andra också såklart. Mvh Ida Lövgren

Location:San Giovanni - Linderöd - Filipstad


Läst 17389 ggr Kommentarer Kommentera

Tjenare!

 

Nu har vi lämnat München och World Dressage Masters. Vilken supervecka vi haft!


Pepp-talk innan start!



Anton vinner både Grand Prix och küren i WDM, Tinne tar hem totalsegern i WDM, Tim blir 5a i den 3* Grand prix och 6a i specialen. Magi blev tyvärr lite exalterad och hade en busig start i sin Grand prix så han kom tyvärr inte vidare till specialen.


Anton vinner igen!!



Redo för prisutdelning <3



Jag är för liten för mina hästar :)


Vi har haft det jättekul här men fyfarao vilket väder, regn,regn,regn. Har passat på att shoppa lite till mig och mina hästar här. Det är ju typ det roligaste! :)


Framridning i gegga

Anton har åkt hemåt men Minna Teldes Santana. Medan jag,Tiina, Carro och Tinne åker vidare med Tim,Magi och Don Charlie.

 


Tokiga Tim :)

Nu har vi styrt lastbilen vidare mot Italien, för att sen åka vidare till Frankrike och Vidauban. Vi sover hos Valentina Truppa här i Italien. Mysigt ställe har dom, ska ta lite kort och lägga upp sen.


Full fart mot Frankrike, har just överlevt brennerpasset.

Håll tummarna för oss i nations cup i Vidauban nu!

 


Läst 15933 ggr Kommentarer Kommentera
Solen skiner och, här och där kommer en regnskur, men shortsen är på och en fin bonnabränna är lagd. Imorgon är sista dagen på en två veckors turné här i Italien och då ska allt packas in och lastbilen rulla norrut igen. Tävlingarna här är fantastiskt trevliga och ännu trevligare blir det när det går så bra som det gjort för oss. Vi har vunnit 4 klasser och fått en hel del andra placeringar. Senast idag vann vi med nya tillskottet Tara, bild på henne finns på min instagram idaslovgren. Canora vann i torsdags och idag i 145an hade hon ett riktigt (svärord) skitpet på 2an, i övrigt hoppade hon super fantastiskt men blev i slutändan ändå placerad på en 10e plats. Flecu var 13e placerad i 145an i torsdags, och 11 i 150n igår så nu håller vi alla tummar vi kan för GP:n imorgon. Eldorf har hoppat bra denna veckan också men haft ett ner i vardera klass imorgon hoppar han lilla GP:n I övrigt är allt bra förutom att jag har skadat min tå på något konstigt sätt, vet inte hur?! Så jag haltar runt lite med jätte svullen mitten tå. Läkar skräck som jag har, har jag inte en tanke på ett sjukhus här, så illa är det inte. Var upp till läkarna efter mycket övertalning, men de bandaget som dom la om med någon halvkall kylpåse va lika med noll. Så då är det tur man har Jossan. Jossan är min vän sen länge, hon jobbar för Janika Sprunger och hon hjälpte mig så vi använde oss av de vi hade som bomull och vetrapp och lite liniment. Jätte fint blev det, men nu är det avplockat då jag ska hoppa in i duschen och sen ska jag sova. Här kommer lite bilder från dagarna här Mvh Ida Lövgren
















































Location:San Giovanni


Läst 14960 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
10
2013

Då var det dags för tävlingarna på Henriksdal igen :) Igår åkte vi med ett gäng unga hästar. Bland annat vår fina 5-åring Diamos Speciale (Andiamo - Voltaire) som har samma möderna som coola Peppermill som legenden John Whitaker tävlade! Jens köpte henne i vintras och hon har redan utvecklats mycket så det ska bli roligt att följa henne :)

 

 

Idag var vi på Henriksdal med ett gäng äldre hästar och imorgon åker vi dit med de yngre igen! Fullt upp med andra ord ;)

 

Vill avsluta med att säga Grattis till våra duktiga svenskar som är ute och tävlar! Svenskarna som är i Drammen och rider Nations cup drog till men en fin tredje placering idag och grymma Team Tinne Vilhelmson Silvén som gick och vann WDM Grand Prix i München (om jag inte minns fel) idag!! Så himla duktiga!!

 

(Bilden på Sara och "Anton" är dock från Globen 2012, där dom också vann. Grymt bra team, Grattis!) 

Sara vi ser framemot att du/ni kommer hem så vi får läsa om allt som hänt! :)


Läst 13546 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
05
2013

Nu är tävlingarna på Henriksdal över..för den här vecka iallafall. På onsdag drar det igång igen :)

Vi avslutade helgen på bästa sätt! Fina Calido hoppade sig till en seger i den avslutande 145 hoppningen :) Även Colmar startade i samma klass, 4 fel blev det för honom men i övrigt en mycket fin runda. Mina duktiga killar!!

 

Vi är nöjda med alla hästarna som har hoppat och laddar om för en ny vecka med förhoppningsvis lika fint väder! Börjar bli dags att leta fram den där solskyddfaktorn, för nog är jag röd om kinderna allt ;) Men det är det värt, lite färg har väl aldrig skadat?! 

 

Den stora banan. Det finns även en bana till där de lite lägre klasserna går.

 

Madde (som jobbar hos Douglas Lindelöw) är ute i solen med Udermus eller "Musse" som han också kallas!

 

Första parkett :)

 

Vi filmar alla rundor. Här tar Jens skydd från solen och spanar in senaste rundan!

 

Avon, igår lördag, redo för start.

 

Avlutar med en bild på dagens stjärna som står och njuter på prisutdelningen :)

 



Läst 16943 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
03
2013

Idag har vi varit i Henriksdal och tävat med tre av hästarna. West End HZ "Eddie", Avon och Quality´d Hammer "Kulan" var det som fick följa med dag :)

 

Eddie hoppade en 130, var felfri och såg pigg och glad ut över att vara på tävling igen. Han har tagit det lite lugnt på den fronten sen vi kom hem från Arezzo.

 

Quality och Avon hoppade både två en 135 hoppning. Det är Jens första start med Kulan som inte stått i stallet så länge. Han hoppade väldigt fint men var något svår att styra ;) Men övning ger väl färdighet, får vi iallafall hoppas!

 

Även Avon hoppade fint. Han rev B hindret i trekombinationen men hoppade i överigt många fina språng! Jens red en, som han brukar kalla, "skolrunda" på alla hästarna. Dvs fokus ligger i att få hästarna att vänta och inte springa iväg innan och efter hindret, att få hästarna att hoppa runda fina språng med förtroende. Målet med rundan är alltså inte att vinna utan att "bara" få en bra runda :)

 

Imorgon kör vi igen! Då hoppar Eddie 135cm, Avon och Kulan 135cm och Colmar och Calido 140cm. Full fart med andra ord :)

 

Min lilla Greta, som är med mig överallt, är inte alls förtjust i de tidiga mornar som det här jobbet ofta innebär.. (inte jag heller för den delen ;) Imorse ville hon inte alls gå upp utan försökte gömma sig när jag ropade :)

 

Nu är det verkligen dags att sova! Det är avfärd mot Henriksdal vid 08.30 och då ska hästana vara rena och fina. Blir även till att fläta mina stiliga hingstar som ska med och visa upp sig :) God natt! /My

 

 


Läst 18821 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Lagom tills man packat ur ena lastbien så är det dax att packa in i den andra. Nu på söndag rullarLövstas stora lastbil ner mot München och efter det vidare ner mot Vidabaun. Ska bli så kul! Vi ska åka ner och övernatta hos Minna Telde på söndag, för att på måndagen åka ner i Tyskland och övernatta nånstans för att på tisdag landa i München. Det blir mellan 8-10 timmar körtid per dag vilket känns lagom.

 

Den här gången har jag med mig tre hästar - Don auriello, Divertimento och Paridon Magi. Anton ska starta i den 5* world dressage masters nere i München, Tim och Magi ska gå den 3*. Det ska bli väldigt kul för att det är Magis och hans ryttare Caroline, som är beridare hemma på Lövsta, första internationella tävling, Magi har precis börjat tävla i Grand Prix, han gjorde ett par starter hemma i sverige förra året.

 

München är en väldigt trevig tävlingsplats, det är väldigt stort och stallarna är väldigt utspridda, det finns ett superlyxigt "fast" stall som vi stod i första året, det var tyvärr ingen höjdare eftersom körhästarna och alla galna små ponnies sprang runt precis utanför. var inte så lugnt direkt, förra året bodde vi i tältstall och det var mycket lugnare och mycket bättre.

I München ska även Patrik och Minna rida, det är ju alltid kul när mina svenska groomkollegor är med!

 

Efter München åker Minnas lastbil hem med två av hennes hästar och Anton, medans  vår lastbil med Poppi, Tim , två av Minnas hästar och Tiina som är hästkötare åker vidare ner mot södra Frankrike och Vidabaun. Anton ska hem och vila upp sig inför Rotterdam. Han ska bara mysa omkring hemma med skogspromenader, busa på galoppbanan och beta i sin hage.

 

 

Ovan är lite bilder hemifrån Lövsta.

 


Läst 17540 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.