Hästskötarbloggen


  
Nu är vi hemma igen efter vår vecka i Rotterdam. Nöjda och glada med laget som 3a i Nations cup, Anton 3a i GP och GP Kür! Han har varit fantastiskt fin både i träning och på banan. Han älskar verkligen att få visa upp sig. 

Küren var helt magisk, allt var precis till musiken och han gick så fint!

Vann gjorde Valegro, inte nån överraskning kanske, men den hästen är verkligen så himla fin. England vann även Nations cup, Holland var 2a.

Avalon var med på miljöträning, han har skött sig exemplariskt. Jättekul! Det var perfekt för honom att få tränas på olika banor och bara vistas i tävlingsmiljön, det är en ganska stor arena i Rotterdam.

Vi firade såklart midsommar som dom svennar vi är, fick låna långbord av personalen på stallkontoret, jag hade med sill och potatis. Tinne och Lussan handlade till lite godsaker där nere, och vi hade verkligen en svensk midsommar med väder och allt. Det blåste, var kankse 15 grader och regnet hänge i luften. Men vi drog på oss tjocka jackan, trotsade vädret och satt ute mellan min och en annan lastbil för att få lite lä. Vi hade väldigt trevligt. 

Nu ska vi ladda om batterierna till Falsterbo. Anton ska gå WDM. Falsterbo är verkligen en rolig tävling! Hoppas dock på att vädergudarna är med oss då, för nu är vi trötta på att tävla i regn... Tnne har förövrigt tagit på sig rollen som regnmagnet :)

Och sen håller vi alla tummar för gänget som är i Aachen i veckan! HEJA HEJA!

Tack å Hej

/ Sara
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läst 14990 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
24
2013
Som sagt så tävlade vi i Lund igår, det gick super bra. Boss och Eldorf briljerade även denna helgen genom att vara dubbelnolla i Lunds GP 145 och slutade på andra respektive tredjeplats. Det var totalt 10 felfria efter grundomgången och 9 stycken skulle bli placerade. Eldorf gick ut som nr 4a i omhoppningen och tog ledningen och höll den ända fram tills Boss tog över den. Boss var näst sist och sen var det bara Niklas kvar, han satsade fullt och vann över oss, fördelen med att gå ut sist. Stort grattis till Niklas och vi är super nöjda i alla fall. :)





Lite lunch i väntan på 145an


Söta små ponnisar görs i ordning för sin uppgift i välgörenhets klassen. Tyvärr så dog mitt batteri som mer bilder än så här blev det inte. Nu laddar vi om och åker till Canteleu i Frankrike och tävlar i helgen, med dit får Flecu, Canora, Jolly Joker och Springfield Hill följa med. Allt är packat och klart och senare ikväll lastar vi och åker, så finns där Inge wifi så hörs vi efter helgen igen. Ni håller väl tummarna :) Mvh Ida Lövgren - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 14778 ggr Kommentarer Kommentera
Trevlig midsommar på era alla läsare där ute hoppas ni ha det jätte bra! Igår var jag på Midsommar fest i Sölvesborg med trevliga vänner, idag skulle vi ha tävlat i Lund men det blev tyvärr inte så men imorgon ska vi det. Ni vet väl att Alex och Just World även arrangerar välgörenhetshoppning innan sista klassen imorgon i Lund. Pengarna som samlas in ska gå till barnhem i tredje världen.


Midsommar bild på mig själv


Victor och Anna är midsommar fina :) . Andra roliga nyheter är att mitt fina sto Wilma V har fått ett litet hingst föl som förmodligen kommer att få heta Walter V. Han är efter Camaro M och hur fin som helst, vi är jätte stolta. Tyvärr mår Wilma sämre och har förmodligen fått en närvskada då hon har problem att tugga sin mat. Men hon tycker iaf mycket om sin lilla son :)





Nu inser jag att det bara finns 4% kvar i batteriet så bästa jag sparar ner detta innan det försvinner. Här kommer bara några fina sommar bilder från gården.





Buddy vår äldsta hund älskar att bada och simma och gör det ofta


Alex är ute och kör Ferrari :)


Hoppträning


Gräsmattan blir ridbana under sommarhalvåret


Fina blommar från parken


Intresserad publik God fortsättning på denna helgen mvh Ida Lövgren

Läst 15988 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
16
2013
I helgen har vi tävlat i Stävie som ligger strax utanför Lund och vilken helg det blev. Vi vann både lördagens och söndagens huvudklass, i Lördags var det en 140 tidshoppning som gällde. Alex startade med 3 hästar och alla 3 placerade sig, Eldorf vann, Jolly Joker var 3a och Ugualin Du Bosquetiau 6a.





Idag blev det en tidig morgon första start klockan 09 00 och vi var först ut, så hästarna lastades 07 00 och vi var på plats vid 08 00 bland dom första lastbilarna. Canora och Tara hoppade 135an och båda gjorde bra rundor och Canora blev 5a med noll fel och Tara hade ett ner men bar ganska snabb men tyvärr utanför placering.


I 145an som började klockan 11 00 hade vi 3 starter, samma hästar som hoppade 140 på lördagen. Jolly och Eldorf fick tyvärr ett varsitt nerslag men Boss gjorde en klockren nollrunda och var även snabbast av alla i grunden, vilket resulterade i att han gick ut sist i Winning rounden där 6 stycken startade. Alla hade med sig noll fel, men i omhoppningen trillade lite fler bommar det var bara Anna Persson som gått nolla innan oss. Boss gjorde även här en suverän runda och var snabbare än föregående vilket gav honom vinsten och det fina segertäcket.


Nu är jag jätte trött så nu blir det sängen Godnatt och Sovgott mvh Ida Lövgren - Posted using BlogPress from my iPad

Location:Stävie


Läst 13817 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Hej!
  
Nu har vi styrt lastbilen mot Holland och Rotterdam. Med mig har jag världens bästa kung (Anton) som ska gå Nations cup och sedan har jag med mig Avalon som ska träna. Ibland tar vi med extra hästar på tävling för miljöträningens skull, och för att de ska lära sig att resa så att det blir en så bra upplevelse som möjligt när det sen är dax att tävla också.

  

Veckan som varit sedan SM har Tim och Avalon haft några lugna dagar i skogen, medan Anton har tränats inför Rotterdam. Han har haft en par veckor med lugnt jobb i skogen och på galoppbanan. Nu är han väldigt laddad inför tävlingen. Han ville verkligen följa med, han älskar verkligen det här. 

  

Lastbien är uppfylld med midsommarmat, för vi måste ju fira midsommar även fast vi inte är hemma, så hela team Sweden kommer ha ett midsommarbord utanför lastbilen, förra året hade vi jättekul!

  

Håll tummarna för Anton nu och ha en skön midsommar!

  

/Sara


Läst 11884 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Sista dagen på Strömsholm började 04.30. Avalon skulle starta i Lövsta Future Challenge redan kl 7.57. Han var trött men han var väldigt duktig och blev inte rädd, och det känns som det viktigaste. Slutade trea. Sen drog ett hemskt åskoväder in över tävlingarna, fyfarao vad det dundrade!!
Carro och Magi startade tidigt i finalen, det var deras första kür någonsin, dom var jätteduktiga och fick nästan 70%!!

 

Sen var det dax för Tim, jag hade allt klart när Tinne och Carro kom tillbaka med Magi från Carros start, det var bråttom att komma iväg med Tim, Tinne skulle i princip bara hoppa i sina stövlar, men dom var BORTA!! Någon har alltså smygit in i min tackbox och snott hennes stövlar medan jag var där och höll på med Tim. Helt vansinnigt. Så Tinne fick dra på sig Carros stövlar och dra ett varv med eltejp högst upp då de var lite för smala i benet :) 

Tim var duktig i küren iallafall, fick inga höga poäng men huvudsaken är att han var lugnare. 

 

Ett stort Grattis till Patrik och Marie som tog hem SM-guldet, så välförtjänt! Och ett mega-Grattis till min kompanjon My som vann bästa groompriset, som var en moppe!!! Så himla bra!!!!!!

Nu är det bara att packa om lastbilen för på onsdag skickar vi iväg Carro och Magi till NM i Finland och på söndag åker jag och Anton mot Rotterdam och Nations Cup!

 

Tack å hej! :)

PS. Carro skriver och visar bilder om sitt liv med hästarna och familj på mixochmax.blogspot.se. kolla in :) DS.


Läst 16439 ggr Kommentarer Kommentera

Hej på er! Har varit väldigt dåligt med uppdatering från min sida sen jag åkte iväg mot tävlingarna i Rom.

Med mig till Rom och St Gallen hade jag Lunatic och Calido, båda två hoppade bra. Från St Gallen åkte vi dock hem tidigare då det aldrig slutade regna och banan blev alldeles för dålig för att hoppa på. Synd tycker jag då det annars är en väldigt fin och väl organiserad tävling! Men det är sånt som händer..

 

Ihelgen var vi även på Strömsholm och tävlade. Med mig dit hade jag 4 stycken hästar: Lunatic, Quality, Avon och Colmar! Alla fyra har hoppat strålande :)

Lunatic hoppade bara en 130 hoppning på fredagen för att få komma in och hoppa en lite lägre klass utan större krav. Han såg ut att tycka det var väldigt roligt, det gick bara fortare och fortare desto längre på banan han kom.. ;)

Quality som är en ganska ny bekantskap i stallet var topp tre i tre av fyra starter, 3 st tredje placeringar och en vinst! I lilla finalen hade han ett ner slag.

Hingstarna hoppade även dom väldigt bra och Colmar avslutade med en femte placering i söndagens GP :)

 

Imorgon eftermiddag åker vi igen, denna gång till Sopot i Polen för att hoppa Nationscup. Med mig dit kommer jag ha Lunatic och Quality!

Jag har massor med bilder från resorna som varit men min dator samarbetar tyvärr inte.. Funderar på att flörta till mig en ny på min födelsedag som närmar sig! :)

/My


Läst 12893 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
08
2013

I torsdags lastede vi lasbilen och styrde mot strömsholm och SM. Tre hästar har jag med mig, Avalon,Tim och Magi. Tim och Magi ska gå SM och Avalon Grand prix och Lövsta future challage.

Vi trimmade alla hästarna på framridningen vid luch och sen på kvällen fick dom komma upp och joggas på tävlingsbanan. Vi har med oss två lastbilar hit, den stora och den lilla, så vi kan ha den lilla och köra fram och tillbaka till banan med, då det är långt och rörigt att ta sig dit till häst... Vi har hästarna i ridskolestallet, vilket är helt super.

 

På fredagmorgonen var det upp tidigt (kl 5) för alla hästarna skulle upp på tävlingsbanan innan kl 7.15. Alla tre killarna var duktiga.

Jag hade alla tre hästarna i Grand Prix klassen, jämt utspridda som tur var. Tim var först ut, han var spänd och hade en del dyra missar tyvärr så det blev ett lågt resultat (66.7%) Sen var det Magi, han var duktig men han gnäggade några gånger och tappade lite fokus. Men Carro höll ihop den finfint och slutade på 66.4%. Sist ut var Avalon, han har bara gjort en Grand Prix tidigare, han var jätte duktig på framridningen och såg verkligen fin ut, sen inne på banan blev han skrämd och blev ganska tittig. Patrik vann Grand Prixen med Toystory, GRATTIS!!! :)

 

idag har vi lugnt, har trimmat hästarna på morgonen sen har vi en clinic ikväll som Tinne ska rida, annars är det en lugn dag idag. Tid för omladdning.

 

Nu sitter jag utanför My och irriterar, och myser med Lunatic. Han är extremt söt den hästen. 

håll tummarna för oss imorgon då det är final :)

Lägger upp lite bilder senare idag! My hälsar också :)

Tack å hej! Sara


Läst 12714 ggr Kommentarer Kommentera
Från Italien till Skyrup vidare till Norrköping tillbaka till Skyrup och på tisdagskväll åker vi till Franconville i Frankrike. Det är fullt ös i tävlingskalendern, men så lång flyter det på bra. I helgen har vi då som sagt tävlat i Skyrup, 6 hästar under fyra dagar. Höjdpunkterna från helgen: Condello visade även denna veckan storformen och var 2a i 145 och 3a i 150n.


Eldorf debuterade i 150 klasser och har hoppat helt super, han hade ett ner första dagen men sen på lördagen var han felfri i grundomgången.


Tara var 2a sista dagen i 130n


Jolly Joker var 6a i 140 kvalet


Flecu hoppade GP:n och gjorde de bra, fick ett pet men är nu redo för att åka ner och tävla i Frankrike. Han har inte hoppat något sen Italien så det var perfekt för honom att få bli lite varm i kläderna i Skyrup.


Vår 6 åring Springfield Hill debuterade 130 i fredags och var felfri helgen igenom och är nu kvalad till Falsterbo.


Idag är jag lite halvt som halvt ledig, och hade tänkt att försöka sova länge men det där inte alltid så lätt när man är van att gå upp tidigt. Ska senare gå ut och klippa Canora och få ihop packningen inför helgen hade jag tänkt. Ha en bra dag // Mvh Ida Lövgren - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 14743 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.