Hästskötarbloggen
Hann knappt hem från Falsterbo innan det var dags att vända om och styra lastbilen mot Frankrike och Chantilly. Vi är mycket nöjda över våra resultat i Falsterbo där Flecu hoppade felfritt hela helgen och var 12a första dagen, 2a i derbykvalet och avslutade med att vara 8a i lördagens GP kval. Helt fantastiskt kul. Condello hoppade ochså super men fick tyvärr ett retligt riv på sista hindret på fredagen och i GP kvalet på lördagen så rev han ettan och hoppade allt annat helt super.




















Springfield Hill hoppade även han felfritt genom hela Falsterbo och blev tillsist 2a i finalen efter Stein Andresen och han är ju norsk så jag säger faktiskt att Hill blev bästa svenska 6 åring. Han har verkligen visat att han är en häst med mycket fina kvaliteter och jag tror verkligen på honom för framtiden.











Så hem och packa om som sagt men med ett leende på läpparna så går et hur lätt som helst. Vi stallade upp hos Ludger på vägen ner, har aldrig varit där innan så det var väldigt kul att se. Helt otroligt hur mycket priser han har vunnit och så många fina hästar han tagit fram. Med oss till Chantilly hade vi Boss, Eldorf och Hill. Chantilly ligger norr om Paris och är vackert beläget inne på galoppbanan mitt inne i byn. Runt om tävlingsbanan ligger slottet och tillhörande slottstall.








Vi hade strålande väder hela helgen och väldigt varmt upp över 40 grader mitt på dagen. Men hästarna hade fläktar i sina boxar och drack bra så dom klarade värmen mycket bra. Plus att det svalande av mycket så nätterna var svala och sköna för dem.





Hill gjorde återigen en super tävling och var placerad varje start. Första dagen var alla felfria placerade och det var han. Sen på fredagen var han felfri och 6a och sen i finalen på söndagen rev han tyvärr näst sista hindret men det blev inte mer än 5 felfria så han blev 6a även då. :)





Eldorf har också hoppat bra med tyvärr fått ett nedslag i varje klass. Han hoppade GP kvalet på fredagen och hade snabbtid som hade räckt till topp placering men tyvärr så föll ju en men han var så pass snabb att vi var kvalade till GP:n iaf.











Boss var grym och hoppade bara en warm up på fredagen, sen hoppade han GP kval 2 på lördagen och var dubbelnolla och blev 5a. Så Alex valde honom till Grand Prixen och där blev han 6a :) hur bra som helst. Han har verkligen visat vad han kan nu på sistone, först vinst i 145 i Stävie sen var han tvåa i Lund för att sen åka ut på större uppgifter och göra en sådan super helg.

















Under lördagen var det GCT alltså GlobalChampionsTour. Den passade vi på att kolla på, så mycket fina hästar fin bana, fantastiska ryttare och strålande väder. Vann gjorde Beezie Madden efter en snabb omhoppning mot 8 andra och mycket väl värd sin vinst. Ännu roligare var det att när vi sedan gick förbi hennes stall stod hon och hjälpe till att putsa och hennes man var ute med en häst på promenad och groomen med en annan.





En annan rolig notis är att tre av våra föredetta hästar var där och tävlade med sina nya ryttare. Yummy, Lotus och Philema väldigt kul att se dem där. Vet tyvärr inte hur de gick för dem mer än att Philema vann en klass. Extra kul är de såklart när hästar som är sålda går bra och man ser att de mår bra.





Nu måste ja fortsätta med mitt tvättande och kanske ge mig innan detta inlägg blir på tok är långt. Mvh Ida Lövgren

Läst 15445 ggr Kommentarer Kommentera

Min första tanke när Falsterbo-veckan började närma sig för i år var att det skulle bli väldigt svårt att toppa det vi gjorde förra året under samma vecka. Men den där fantastiska lilla bruna hästen som jag ständigt har vid min sida gjorde oss inte besvikna i år heller!
Efter att ha hoppat strålande i fredagens nationshoppning, där laget slutade på en delad tredjeplats, avslutade han helgen med att vinna Grand Prixen!!! Det är väldigt svårt att sätta ord på den glädje som vi i hela teamet kände när det stod klart att Jens och Lunatic stod som vinnare där på söndagseftermiddagen. En glädje som vi fortfarande lever på och njuter av! Fantastiska underbara älskade Lunatic!

Men Lunatic var inte ensam från vårt stall att göra fina resultat under just Falsterbo-veckan. Med oss hade vi även hingstarna Colmar 1179 och Avon 1177, två nioåringar som hoppade strålande båda två :). Avon var bland annat placerad i derbyt på lördagen och Colmar hoppade sin första femstjärniga 1,50-hoppning, felfri och superfin var han också :). Så det var tre nöjda killar (fyra med Jens) som jag lastade på söndagskvällen och begav mig hem mot Sjöbo igen!



Foto: Ida Röök


Läst 20524 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Igår var det WDM Grand Prix, Anton var helt fantastisk. Gick så fint inne på banan. Och det räckte hela vägen till seger! Efter oss var Patrik och 3:a var Minna. 

Anton har varit super hela veckan här, han har blivit så trygg med allt. Han är så speciell, älskar att visa upp sig, och att få uppmärksamheten. 

  

Idag var det kür, det är även den som är final i WDM, vi var näst sist ut. Patrik hade gjort en superrunda innan och ledde klassen överlägset. Anton var finfin på framridningen, red inte fram så länge för det var ju så varmt! 

Tinne och Anton gjorde en jättefin uppvisning, musiken passar så fint till dom. Allt gick prickfritt till slutet då det råkade bli lite galopp i näst sista travökningen, retligt men sånt händer. Trots det slutade vi på 79.5 procent och det räckte hela vägen till segern idag igen!!!

  
Han är så fantastisk min Anton, gör alltid sitt bästa. Jag är så stolt!

  

Senare på eftermiddagen startade den 3* Grand prixen, Där Carro skulle starta Magi. Magi är känd för att han kan vara lite busig, därför kallar vi honom Poppi. Han höll sig ganska bra på mattan, lite popp innan startsignal men Carro red fantastiskt bra och gjorde en fin ritt, slutade på 66.5 procent och det räckte till en 6:e plats!! 

  
Bra vecka!! Imorgon är det bara Magi som ska gå kür, Anton ska bara promenera. Sen är det bara att styra hem och vila upp med hage och skogspromenader och lite bus på galoppbanan inför EM! 


Läst 20505 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Igår kom vi fram till Falserbo, vi åkte neråt i måndags för att ladda upp i 2 dagar på gården i Torekov där vi på sommrarna har några hästar. Jag kallar det paradiset. Hästarna fick den perfekta uppladdningen! Med mig hit har jag Anton som ska gå WDM och Magi som ska gå den 3* dressyren. 

Anton ser superfin ut på träningen, det var öppen träning idag på kvällen, det är bra då hästarna får lite stämning med all publik, vilket Anton älskar!

Magi har varit i Falsterbo när han var mindre, som 5-, 6- och 7-åring. Det blir alltså Carros och Magis första Grand Prix-start här! Dessutom tog dom brons på NM för ett par veckor sedan. Så himla kul!! Carros klasser går lördag och söndag.

Idag, torsdag, var det vetcheck. Imorn är det dags för WDM:s Grand Prix. Vi är laddade och kungen är på topp!

Håll tummarna imorn!!!!!

  

/Sara


Läst 17145 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
10
2013
Duktiga Springfield Hill och Alex kvalade till 6års finalen nu på söndag genom att som ett av 17 ekipage hoppa dubbel nolla i kvalen.











Nu är det bara att packa om, det mesta är klart och imorgonbitti kör jag ner igen, denna gången med Flecu och Condello för CSIO 5*


Sov gott mvh Ida Lövgren

Läst 15178 ggr Kommentarer Kommentera



Vilken bra start vi fick på Falsterbo veckan, Condello hoppade kvalen för CSIO5*. Igår hoppade han super och var 5 sekunder snabbare än vinnaren Sebastian men fick tyvärr ett skit pet och slutade 7:a. För att kunna kvala idag så krävdes vinst för att få nog med poäng för att slå det två i topp efter första kvalet.


Condello gick ut som start nummer 6 och blev första felfria och det såg länge ut som han skulle bli den enda, men som sista startande satte Johan Lundh även nollan och det blev omhoppning. Alex red en snabb ritt men fick tyvärr ett nerslag och om Johan nu skulle vara nolla eller 4fel men snabbare så skulle han gå vidare. Nervöst och jag vågade inte ens titta, men så hände de Johan rev ett andra hinder och vi stod som vinnare och finalbiljetten till nästa vecka var vår. Jag är typ alltid nervös om en vinst står på spel. :)


Fina underbara lilla häst


Han var väldigt nöjd med sig själv också tror jag. Fått massa godis och morötter och gått i hagen hela eftermiddagen :) . Nu laddar vi om batterierna och imorn hoppar Hill första kvalet för 6 åringar. Men det lär bli sent han har nr 118. Nu är det dags att sova. Mvh Ida Lövgren








Karin var också väldigt glad över våran vinst :)


Winner :)

Läst 12989 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
04
2013
Åter hemma i Sverige igen sen någon dag tillbaka, denna gången var vi som sagt i Canteleu som ligger i Frankrike strax utanför Rouen. Det var en trevlig tävling, När vi kom möttes vi upp med ett super trevligt gäng grabbar som fortare än kvickt kom med släpkärra och körde ner alla saker inklusive skåpet till Stallet. Vi hade tur med boxplaceringen och fick stå nära till spolspilta och vatten och i skallgången över stod Team Douglas Lindelöw. Extra kul och bra blir alltid en tävling med trevligt sällskap, fint väder och bra resultat. Vi hade mycket trevligt sällskap, vädret var okej, för det mesta uppehåll iallafall men för det mesta molnigt. Resultaten var också bra, lite stolpe ut men helgen avslutades iaf med en 8e plats med Flecu i Grand Prixen.


Frukost i solen


Jolly Joker ute och spanar in området


Canora lika så


Medans Hill hittade till halmen


Canora ska trimmas


Flecu är övertygad om att det går att nå lite längre


Hill tycker han gör det bäst själv


Mysigt att sova i halmen


Först var den jätte otäck, sen blev dom bästa vänner :)


Chillin


Douglas Casello görs i ordning


Hill redo för start


Alex rider fram Hill


Framridningen


Dubbelt fux


Madde flätar


Ja vet inte om barnen eller Hill är gladast för uppmärksamheten.?


Jag försöker alltid hinna med att låta dom vara i sin box en liten stund efter att jag flätat.


Sen är det dags för start


Vare sig det regnar eller ej...


Lördag och Söndag var mycket populärt och massor med folk


Efter en lång dag och det sista som händer dig är att du klämmer fingret i dörren, då vill man bara lägga sig ner och skrika, eller ?!


Lördag kväll var det höjdhoppning, denna muren är rätt maffig tycker jag iaf


Finaste Flecu blev som sagt 8a i gpn, väldigt trevligt att dom 8a första fick täcke :)


Prisutdelningen


Flecu är mycket nöjd





Fina Flecu


Väldigt vackert i soluppgången i Danmark och på Öresundsbron.


Nu är det ny uppladdning och i helgen ska Condello hoppa kvalen i Falsterbo och på måndag hoppar Hill sitt första kval i 6 års. Vi kanske ses där?!? Mvh Ida Lövgren

Läst 14235 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
02
2013
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Vi har besökt många fina platser den senaste tiden, här kommer lite blandade bilder från resorna. :)


Läst 13758 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.