Hästskötarbloggen
AUG
31
2013

Precis som rubriken lyder är det just det vi jobbar med nu. Att ladda om. Efter att ha gjort en tävling som tex ett mästerskap eller liknade, som man har laddat för under en så lång period, behövs det också tid efter att samla krafter igen och smälta det som hänt! 

Vi fick ett fantastiskt avslut på en vecka som började bra och sen även avslutades väldigt bra! Vi i teamet är otroligt nöjda och glada över resultatet och med hur Lunatic hoppade som avslutning! Nu laddar vi om, nästa destination kommer att vara Barcelona och Nations-hoppningen där. :) Väldigt roligt!

I helgen däremot är det Skyrup med ett annat gäng hästar som gäller! I går hoppade Quality, Avon och Colmar. Tre starter och tre placeringar känns som ett väl godkänt resultat :) Quality som gjorde sin 1,50-debut gjorde denna lätt - vilket var väldigt roligt att se!

 

I dag är det VW Grand Prix som gäller. Vi har bestämt oss för att bara åka med den hästen som ska hoppa just GP:n. Det blir så himla lång tid för hästarna att stå på lastbilen annars. Eftersom vi bara har en timme att köra till tävlingsplatsen åker vi emellan.

 

Nu är det dags att börja sadla upp hästar till chefen som snart kommer för att rida. :)

Morgonen började jag bra, med en uteritt på Lunatic som har gått i hagen och vilat upp sig efter att vi kom hem från Danmark. Men som nu börjar ridas igång lite lätt igen!


Läst 18513 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Nu är EM över och vi är på väg hem. Jag sitter i lastbilen och skriver. Vi kommer hem till Lövsta ikväll. Det ska bli väldigt skönt tycker både jag och Anton.
  
Vår vecka i Herning har varit väldigt spännande - har följt våra svenska, fantastiskt duktiga hoppryttare - helt underbart att de knep bronsmedaljen. Och att Roffe var så nära en individuell medalj. Fransmannen som vann, "Bosty", är helt underbar. Han ger verkligen allt när han är på banan, efter första finalrundan såg My honom stå och krama sin häst och bad den göra om en felfri runda en gång till, underbart!
  
Vi i dressyrteamet tog hem femteplatsen i lag, vi slutade åtta individuellt. Det var en lång vecka för Anton, men han har klarat det bra. Igår var han lite trött när han tävlat färdigt. Tinne är jättenöjd med honom och hur han har känts. Nu väntar en veckas vila och sen en träningsperiod inför nästa tävling som är i danska Odense, det är ett världscupkval. Jag ska ha en veckas semester, samtidigt som Anton.
  
/Sara


Läst 18844 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
25
2013

Igår kväll kom vi hem efter ca fyra veckor ute på vägarna, skönt! Alla mina saker är just nu i ett mindre kaos och jag kan inte hitta min dator... Bättre inlägg om vår händelserika vecka i Herning och om framtiden kommer när den är återfunnen! (Förhoppningsvis redan imorgon)  Håll ut tillsvidare :)


Läst 14700 ggr Kommentarer Kommentera

Det har väl inte undgått nån att det svenska hopplaget tog hem bronset... Jäklar vad dom red, vi satt på läktaren och hejjade, när Roffe skulle rida och vi visste att han behövde vara felfri för att ha chans till bronset var det extremt nervöst. Men säker som han är bjöd han ju på en fantastisk runda med Fina Casall! Ett jätte grattis till alla i teamen och framförallt till kollegan My! Lunatic var superstar! Jag antar att dom firar rejält ikväll! 

Det har även varit lagfinal i dressyr på förmiddagen, Toystory och Patrik var start nr 2 för dagen, de satte en bra och säker runda på 73 %, helt super. Vi startade 10.25. Tinne joggade Anton lite tidigt på morgonen, det var öppet på banan mellan 6-7, så det var bara att vara i stallet kl.5. Anton hade vaknat på rätt sida iallafall, ibland är det lite kinkigt att bli väckt tidigt... Medans Tinne red fixade jag lite i stallet. Ca 40 min innan Tinnes start gick vi upp till banan, Tinne brukar vilja rida fram 3 ryttare vanligtvis. Anton var väldigt fin på framridningen, laddad men ändå lugn.

Inne på banan glänste dom, det blev ett par missar som var väldigt dyra men stundtals i programmet var det helt fantastiskt. Vi fick 75% och det räckte till en 10:e plats. det är klart vi alla hade hoppats på en prickfri runda men ibland blir det inte så, huvudsaken är att Anton utvecklas varje gång han tävlar, och att han fortsätter att älska det. Nu laddar vi om batterierna efter denna långa händelserika dag men ett brons och en femte placering. Imorn har vi grand prix special och vi startar 13.12. Håll alla tummar!!!!!

/ Sara


Läst 14098 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Nu har vi varit två dagar i Herning, Anton trivs och är laddad. Hela team Sverige står tillsammans, dressyr och hoppningen alltså. Det är väldigt kul! 

  

Idag (tisdag) hade vi vetcheck. Alla svenskar igenom utan problem. Idag har vi även haft ridtid inne på banan, alla länder. 25 minuter var att spendera inne på arenan med fullt uppbyggd bana. Det är väldigt stort där inne, det är egentligen är en fotbollsstadion. Anton såg fin ut på träningen och Tinne var nöjd med sitt pass. 

Imorgon drar Grand prixen igång. Vi hade lite otur i lottningen, eller väldigt mycket otur, vi blev liksom först.... Vi har två ryttare som rider imorn, Malin och Minna. På torsdag rider vi och Patrik. Vi är sist ut av svenskarna. 

Håll tummarna hårt nu för alla svenskarna som är här och tävlar, det behövs!

/Sara


Läst 12854 ggr Kommentarer Kommentera

Hej allihop!

Här kommer lite bilder från Danmark :-)


Det syns vart våra svenska hästar är uppstallade!


Vi står grannar med Danmarks lag som satsat på fler och färre flaggor.



Alla svenska hopphästar klarade vet-checken utan problem och är redo för dagens första kval som startar 16.45 med Jens och Lunatic som startnummer 17.

Colmar som även är med går sin första klass på torsdag, då en 145-hoppning om jag inte minns fel.






Många flaggor är det på plats, här är EM-flaggan!


Klockan uppe vid framridningen



Som sagt... många flaggor!



 
Jossan jobbar åt Jannika Sprunger här med Palloubet d'Halong 

Håll tummarna för oss idag!! Hörs efter att vi hoppat :-)

/My 


Läst 11637 ggr Kommentarer Kommentera

Hej.
  
Jag sitter i lastbilen på väg mot Verbier i Schweiz. Det ska bli spännande, vad jag hört så är det en jättefin tävlingsplats. Själv har jag inte varit i Schweiz på ett par år, tror senast va 2009 med Isaac i St:Gallen.


Hittade denna bilden på Isaac på nätet förut. Fotot är taget under nationshoppningen i Falsterbo. FOTO: Kenneth Jonsson
  
Med oss denna gång har vi Condello, Ugaulin du Bosqutiau, Canora och Springfield Hill. Hill har haft 2 veckor av bara hagtid efter Chantilly och sen igångsättning - men som du kommer se på bilderna under så verkar detsamma tr åringen som han har tappat något :)





Det blev en tidig morgon imorse men det tycker jag ibland kan vara väldigt mysigt. Det lyser så det mysigt ut från boxarna, det är fortfarande mörkt ute och där står dina favoriter och mumsar på höet. Fridfullt skulle jag vilja säga. Men ok att gå upp 04.20 är väl inte de mysigaste kanske ;) Kvällsfodringarna kan då kännas lite bekvämare ;)


Nu är vi strax i Danmark och då vill jag passa på att önska ett stort Lycka till, till alla våra ekipage och alla mina vänner som är på plats i Herning för det stundande EM:et.
   
Mvh Ida Lövgren


Läst 11979 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Tjing!

Vi är påväg till Danmark via Tyskland och har inatt (läs natten till söndag) stallat upp hos Colmars uppfödare.
Ingela och Harm Thormählen bor i en by som till och med heter Kollmar!

Här är även Quite Easy, Capitol (pappa till Cardento), Quite Capitol och Fine Cera födda :)

Ute i den stora hagen med föl och ston strosade Quite Easys helsyster runt med ett föl vid sin sida! Mer inspirerande än så kan det inte bli påväg från precamp till ett EM!

Jag tog några bilder från deras anläggning och ridhuset åt er, titta i bildspelet ovan för att se dem.
Vi hörs under måndagen när vi är på plats och hunnit installera oss i Danmark.

Ännu vet vi inte hur internettäckningen kommer vara för oss på plats vid EM, men jag kommer göra mitt bästa för att ge er en inblick i vår danska vecka!

Vi hörs!

/My, (via telefon genom Annelie Lundkvist) 


Läst 10215 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nu är det inte långt kvar, på lördag packar jag in Anton i lastbilen och styr mot skåne. Idag har jag packat det mesta, som vanligt har jag med mig alldeles för mycket grejer...

I tisdags var lussan på Lövsta och hjälpte Tinne lite, Anton var helt magiskt, så kul :) Han är på bra humör och verkar helt redo att åka nu. Han är så söt för när jag packar står han i sin box och gloer efter mig, som en liten påminnelse att han vill följa med!

Idag när jag skulle ta in Anton från hagen hade han packat in sig i lera, väldigt noga... Tyvärr var min mobil död så jag fick ingen bild men han hade verkligen lyckats...

Och, jag har köpt pannbandet!! :) Så fint!! Nu är jag nöjd. Vände alla emot chefen så hon sa ja till slut, och när Anton provade det så sa hon tillochmed att det var fint!!


Läst 10761 ggr Kommentarer Kommentera

Jag sitter i lastbilen ska när jag har skrivit klart här fortsätta att läsa min bok som jag är helt fast i!

Lunatic hämtade jag nyss i från skrittmaskinen där han går ca 40 min om dagen. Vi försöker att hålla dom vanliga rutinerna så gott det bara går även om vi inte är hemma, jag tror att det är viktigt. På förmiddagen har han även varit ute en stund i hagen, precis som han gör hemma också :) Han älskar att gå i hage och så länge det finns något att tugga på går han inte många meter i onödan! 

Imorse red Jens ett dressyr pass på Colmar för att sedan gå ut på utebanan och avsluta med att hoppa en liten bana. Det är väldigt nyttigt för Colmar, som inte varit ute och rest och tävlat så mkt än, att vara med oss på den här turnén. Man kan verkligen se hur han utvecklas! Från att första helgen varit mer vild än tam och väldigt väldigt hingstig börjar han nu samla sig och uppföra sig riktigt trevligt :)

Lunatic ska Jens rida lite senare idag. Idag blir det ett härligt pass ute i skogen :) Det är viktigt med variation i träningen för att hålla hästarna glada och motiverade. Och ryttaren också för den delen ;)

Dags att försvinna in i bokens värld! Vi hörs!


Läst 10597 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.