Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nu har äntligen hästarna som varit på sommarcamp i Florida kommit hem, som jag längtat, framför allt efter Anton! De ser så fina ut allihop, så skönt att de klarar resan så bra. Alla hästarna som varit där har sommarpäls, så blanka och fina, medan hästarna som varit hemma ser ut lite som ruggugglor :)

Så här ett par veckor efter hemkomst tar hästarna det lugnt, joggas lätt. De är lite trötta så klart, sen är det ju omställning med kylan och tiden.

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag saknat Anton, det har varit jättekonstigt att inte varit med honom när han tävlat, men framför allt konstigt att inte ta hand om honom varje dag. Tur att han har världens bästa extramamma som tar hand om honom nu när jag inte kan. Anton och Tinne har vunnit alla sina starter i Florida, med personbästa i Grand prix special!

Nästa tävling för Anton är världscupfinalen i franska Lyon, som det ser ut nu är Tinne enda svensk som rider. De leder dessutom Västeuropeiska världscupligan. :)


Här hemma så har Carro och Magi tävlat i Scandinavium, vi är så stolta att de kom med där, det var deras första världscuptävling. 

Sen har det ju varit bruksprov där fina Van Vivaldi som Lövsta äger tillsammans med Rothenberger, och Uncanto di Villagana som Lövsta äger men som rids och tävlas av Jens Fredricson, visades.

Båda hingstarna gjorde fantastiskt bra ifrån sig, Van Vivaldi blev bruksprovsvinnare och Uncanto godkändes i SWB med jättefina lovord!

Medan Anton varit borta så har jag passat på att ta C-kort, så snart kan jag köra runt med Grabbarna grus alldelas själv!


Läst 40369 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Massor har hänt sen sist och tiden springer iväg. Vi är redan på vecka 10 av 12?! Inte länge kvar nu! Hästarna sköter sig fortsatt bra och det trillar in lite placeringar här och var! Vilket är superkul och har gjort att Alex klättrat många placeringar på världsrankingen. I Sverige ligger Alex tvåa på ryttarlistan strax efter Henrik von Eckermann. Cafino leder och är just nu Sverige-bäst och tillsammans leder de också ekipageligan.

Senaste vinsten stod Canora för när hon vecka 8 vann G & C Farm Speed Challenge. Det var även första gången någonsin som svenska flaggan hissades högst och nationalsången spelades inne på internationella banan. Förra veckan kunde vi tyvärr inte vara med och hoppa GP:n då Alex skadat sin vrist, men den är bättre nu och imorn håller vi tummarna för Flecu i kvalet.

Idag hoppade vår 8-åring Cassunta 1,40 på internationella banan och gjorde en superfin nollrunda, och blev placerad med en 16:e-plats. Canora hoppade en 1,45:a speed, hoppade så bra men tyvärr blev det ett riv på b i trekombinationen som var sista hindret. Men hon blev iaf 16:e hon också. Dom andra vilar denna vecka och taggar för de två sista veckorna som komma skall.

Har inte missat att Ryttareliten börjat sändas hemma, ska bli jättekul att följa den och se hur allt blev. Tycker det är jättekul att vi lyckats fått in ridsporten i media, det behövs.


Läst 37073 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
08
2014

Hej på er!

Blev inte så mycket bloggning varken från scandinavium eller efter. Tidiga mornar och sena kvällar i stallet tog ut sin rätt och jag somnade helt enkelt direkt när jag kom till hotellrummet :) Även hemma har jag varit trött och somnat på soffan varje kväll! Men nu känner jag mig piggare!

Och imorgon åker vi iväg igen. Den här gången är destinationen Flyinge, Skåne, och bruksprovet! Det är vår fina Uncanto di Villagana som ska få visa upp sig :) men jag kommer även ha med mig Avon ner! Det kommer bli en lugn vecka med två hästar och ett inte allt för fullspäckat schema. Alltså gott om tid att fortsätta att ladda batterierna, vilket kommer behövas då vi bara en vecka efter att vi kommit hem från Flyinge lastar lastbilen full och åker ner till våren i Italien i tre veckor!

Vi brukar spendera några veckor i Arezzo, Italien, i mars/april. Det är ett perfekt sätt att starta upp utomhussäsongen på och har vi tur med vädret kommer vi nog till och med vara lite brunbrända när vi kommer hem :)

Men idag har det ju faktiskt varit vår här hemma också! Hästarna hade en lugn dag idag så efter att Therese och jag gjort klart stallet på morgonen tog vi en lång frukost paus på en filt i solen utanför stallet :) så härligt!

Nu ska jag packa till mig och Greta och sen sova så jag är pigg när jag ska köra ner imorgon!


Läst 27570 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.