Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Mycket har hänt sen sist, Anton var på världscup finalen i Lyon, han var superduktig och Tinne var väldigt nöjd med honom. De blev 4 i GP och GP kür!

Efter världscup finalen fick Anton en break, med skogspromenader och bus. 

I början av april blev jag mamma till en liten flicka, vi har varit och hälsat på Anton några gånger, han verkar gilla henne :) Jag passade också på att ta ut Anton en sväng på ängarna, som jag längtat!!

Nu är Anton och hans team nere i München, där ska de tävla i finalen av WDM. Som vanligt ösregnar det där nere....

De andra grabbarna har också varit ute och tävlat, Carro red SM på Ericsberg, där tog hon och Magi hem segern i GP special!!!!!!!! Tinne red inte SM som ni vet, men hon var där med Benetton och red LFC, och vann :) En riktig superhelg för Lövsta! Nästa tävling för benetton är på Strömsholm under Nationaldagstävlingarna. Dit ska även Carro och Magi.

Sen har 3 fölisar kommit till världen på Lövsta, kolla in Lövstas facebooksida för bilder på sötnosarna :)

En annan rolig nyhet är att Marie ( som var groom åt Patrik Kittel) är och gästspelar på Lövsta, hon tar hand om Stellas tre hopphästar i några veckor, så kul :) 

Jag vill passa på att skryta om framgångarna som Ida och hennes team har haft, helt fantastiskt! Och även Minnas groom Tiina, de vann ju GP:n idag i Hamburg med Santana!!

Vi får hålla våra tummar för Teamet nere i München nu, och hoppas på att de inte regnar bort där nere.

Lovar att det inte ska ta flera månader till nästa uppdatering!

/ Sara


Läst 21403 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
19
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Livet rullar på här på Strömsholm :) Vi har haft några fantastiska vår-dagar med strålande sol och många varma plusgrader! Väldigt skönt och välbehövligt efter allt regn! Hästarna verkar också njuta till fullo och man får nästan dra in dom i stallet igen.

Som många av er kanske redan sett så har stallets kung fått tagit en liten tävlingspaus. Jens märkte i Lummen att Lunatic inte kändes som han brukade och valde därför att avstå att hoppa något mer den helgen. Vi valde även att direkt därefter kolla upp vad som kunde vara orsaken och detta är nu åtgärdat. Som tur är så var det inga stora åtgärder som behövdes och han kommer snart att vara tillbaka igen, laddad till tusen :)
Så just nu har han lite vila. Och som jag skrivit tidigare är just ordet vila inte ett av Lunatics favorit ord... Meen om man kombinerar ordet vila med ordet gräs kan han tänka sig att fundera på saken en extra gång ;) Ett annat favorit ord Lunatic har, förutom gräs, är mjukglass! Han blir helt tokig när han ser att någon kommer in med en mjukglass i stallet och smaskar även glatt i sig den också! Så just nu sysselsätter vi oss med härliga promenader i solen, med en hel del gräs pauser och en och annan mjukglass! Härligt för både häst och hästskötare!

I helgen ska vi åka med ett gäng hästar till Norrköpings fina tävlingsplats och tävla! Håller tummarna att solen skiner lika starkt över Norrköping som den har gjort här. Allt blir ju så mycket enklare bara man har solen med som "hjälpreda". :)


Läst 23617 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
10
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Medans dom flesta just nu sitter framför tvn och hejar fram Sanna till (förhoppningsvis) en seger i Eurovision song contest sitter jag framför datorn och skriver till er med Braveheart på i bakgrunden. Melodifestivalen är aldrig något som jag ägnat jätte mycket av min tid till men en svensk seger är alltid en svensk seger. Och just det blev det ju igår i Nationshoppningarna i Norska Drammen, grattis till alla er i det svenska teamet som stod som segrare där!

Vi har också varit iväg på Nationshoppningar, i Belgiska Lummen. Denna gång red vi inte med i laget utan fick stå vid sidan om och heja fram våra duktiga lagkamrater istället. Tyvärr hade vi inte lika stor framgång som svenskarna hade i Drammen men det är i motvind som draken stiger.. 

Nu har vi faktiskt en lite lugnare tid framför oss. Eller ja lugn och lugn, vi har iallafall lite tid hemma i Sverige med lite kortare avstånd till och från tävlingarna ;) Imorgon åker vi tillexempel till Vingåker med lite unghästar :) Nog för att det kan vara skönt att vara hemma ett tag och ladda batterier, hinna tvätta och allt sånt så börjar jag redan sakna att vara ute på vägarna mot nästa tävling, det är ju så roligt! 


Läst 24095 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nu har vi i team Alexander Zetterman återvänt till Sverige sen någon vecka tillbaka, som ni säkert sett. Resan hem blev en lång med förseningar och ett datasystem som låg nere, men som tur är behövde inte hästarna påverkas av det.

På vägen hem från USA behöver hästarna bara stå några timmar karantän och det gör dom i ett stall utanför Miami bara 10 minuter från flygplatsen. Här får vi vara med och vi kan promenera hästarna som vi vill, inga regler mer än att dom måste vara på plats.

Vårt plan blev ett dygn försenat men när i väl kom iväg så gick resan super bra. Hästarna skötte sig och även piloten! Väl framme i Amsterdam lastades hästarna av och fick gå in i de nybyggda stallen på flygplatsen. En veterinär var snabbt på plats för hälsokoll av hästar och även för att kontrollera att allt stämmer rätt häst och rätt pass osv.

Sen är det bara att vänta på att få ut all equipment. Alltså alla saker som vi packat med hem, så som skåp och lådor med mera. Tyvärr låg som sagt datasystemet nere så det tog allt som allt 8 timmar innan allt var klart och vi kunde åka därifrån. Då var jag väldigt glad att vi hade chauffören från Guido Klattes som hjälpte till med all tung packning, fixar med alla papper och sedan kör lastbilen till Tyskland.

Väl framme i Tyskland fick hästarna vila ytterligare och även hinna med en promenad på skrittmaskinen för att få igång hela systemet innan vi lastade och körde hem till Sverige. Även här slapp jag köra då vår hovslagare Arne kom ner och hämtade mig och hästarna.

Väl på plats hemma var det inte ett trött gäng vi lastade av vill ja lova. De var pigga som aldrig förr, superglada och näst intill vilda. Väldigt kul att se man märker på dom att dom vet att dom är hemma. För alla utom Zidane då som aldrig varit är förr, men han har flyttat in utan problem och verkar trivas jättebra.

I helgen var vi i Eskilstuna och tävlade på Sundbyholms travbana. Det var den första delfinalen i den nya utomhustouren. 7-stars. Det blev första tävlingen för oss sedan Wellington.

Med oss hade vi Cafino, Flecu, Zidane och Cassie. Jag körde upp i torsdags förmiddags och var framme vid 7 tiden på kvällen. Där möts jag av trevlig personal som visar mig till ett super trevligt stall med sex stycken boxar varav fyra stycken till oss. Utanför stallet står tre tjejer redo att hjälpa till, fick hjälp med allt från dessa tjejer som gjorde ett super jobb. Redan nu kände jag att detta skulle bli en superbra helg. Fint stall och trevligt bemötande gör att helgen inte kan börja bättre.

Cassie började dagen bra genom en superfin nolla och femte plats i 135an, sen bara fortsatte det. Zidane vann 145an, Cafino var 4a och Flecu hade en snabb tid men fyra fel och blev 14e.

Mest synd med det var att det var inte Flecu som rev utan det var Alex. Han svängde lite snävt och hoppade lite för nära hinderstödet och slog till de med sin fot så det small och då även rev han hindret. Lite otur men hästen oöppnade fin fint i alla fall. Av alla dessa 70 starter eller hur många de nu blev, var det 20 stycken som kvalade till söndagens final. Vi kvalade alltså in alla 3, men valde sen istället att låta Zidane gå 150n på lördagen och låta dom andra 2 hoppa finalen på söndagen.

Zidane gjorde en superrunda och var 2 sekunder snabbare än vinnaren men rev tyvärr sista hindret och blev 9a istället. Men vi kan inte mer än vara supernöjda med hans Sverige debut.

Söndag och finaldag: Stora klassen började 15:30 och vi var startnummer 9 och 18. Som tur var kom min kompis Lena till undsättning och hjälpte oss att hålla hästarna. Först ut av våra var Flecu som blev tredje felfria i klassen och vidare till Winning round, snabbt upp på nästa häst som Lena longerat lite så att han iaf skulle vara lite uppvärmd. Cafino gjorde även han en superfin runda och blev sjätte felfria.
Total blev dom 7 stycken som gick vidare varav 5 skulle bli placerade. Flecu gjorde en superfin omhoppning och var väldigt snabb, men bara någon tiondel efter ledande ekipage alltså in på en andra plats. Näst sist ut som sagt var Cafino och man kunde se på honom att han ville vinna det fanns inget annat, nu menar jag Cafino alltså. Så kul när man ser på hästarna vad dom vill. Cafino är en tävlingshäst rakt igenom, en vinnare han älskar att vinna. Det gjorde han också en snabb och felfri runda och det blev både vinst och tredjeplats. Vilken dag och vilken Sverige comeback!

Måste tacka Sundbyholm för fantastiskt fina tävlingar och allt där till, hit åker jag mer än gärna igen.

Mvh Ida Lövgren


Läst 24361 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.