Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej på er!

Känns som det var en evighet sen jag satt framför datorn sist...och det var det nog kanske också :)

Jag och grabbarna har ju varit ute på vägarna ett tag. Senaste turen gick till Hickstead, England, och sen vidare till Dublin, Irland. Två tävlingar som tillhör mina absoluta favoriter och två tävlingar jag varmt kan rekommendera er att åka till som publik! Min mobilkamera gör lixom inte dessa tävlingsplatser rättvisa utan dom måste upplevas på plats!

Med mig dit hade jag Lunatic och Avon som båda två har hoppat väldigt bra. Extra roligt att kungen är på G igen, det är lixom inte samma sak när inte han är med. Men även väldigt roligt att få se Avons utveckling! Från att ha varit en ganska trött och långsam häst när han kom till oss för snart 2 år sedan, är han nu mer vild än tam och verkar älska att galoppera in på banan :)

Näst på tur står ju VM, som jag och Lunatic dock får följa från hemmaplan den här gången. Men som vi ska hejja!! Jag tror starkt på mina fina vänner som är där med sina fina hästar (och ryttare såklart..) och jag och Luna kommer hålla alla tummar och hovar för er! Chefen kommer att flyga ner för att följa det svenska laget på plats och jag har blivit lovad live-uppdatering! :)

Imorgon åker vi till Norrköping för att tävla, vi kommer att vara där även lördag och söndag! Nästa långresa blir till Italien och nationshoppningarna i Arezzo. Och direkt därifrån ska jag försöka ta mig vidare till nästa nationshoppning som är i Barcelona! Ska också bli väldigt roligt då även Barcelona är en av mina favorit tävlingar, ett stort plus där är såklart värmen :) Alltid skönt att förlänga sommaren lite, speciellt nu när det bara regnar här hemma.

Hej på er sålänge! Missa inte bildspelet och skriv gärna i kommentarsfältet om det är något speciellt ni vill läsa om nu när jag är hemma :)


Läst 42220 ggr Kommentarer Kommentera



God morgon,

Vad tycker ni om min frukost här på sjukhuset? Jag är som ni ser tyvärr fortfarande kvar här med svullen fot och många olika mediciner. Tack för alla krya på dig-hälsningar, de gjorde mig glad!

I går fick jag följa nationshoppningen via telefonen från sängen, oj vad nervös jag var!!!
Jag tyckte alla gjorde en jättebra insats där målet uppnåddes! Väldigt synd att Cafino tappade sin sko i andra omgången :-(

Jag håller nu tummarna för Grand Prixen. Vet ni förresten att Alex är direktkvalad till alla Grand prixer nu, tack vare sin vinst i Falsterbo! 

Eftersom jag har ganska tråkigt här på sjukhuset tänkte jag bjuda på massa bilder, hoppas ni gillar dem! 


Caffe och jag på tur hemma i Linderöd.


Buddy älskar att bada även om det ser ut som han gömmer sig i vassen!! Men det är bara för han inte vill gå hem ;-)


Oscars ett års kalas i parken på fina Springfield!! Innan det var dags för avfärd ut i Europa.
Oscar är son till Kristin och Matheiu som har hästar hos oss.


Repotage i lokaltidningen!!


Ck och jag på tur!! Med Nisse och Mårten som vi kallar våra bilar :-D


Casall och Cilia efter vinsten i Global Champions Tour.


Martina på bilden firar 3e platsen i Globals, Chantilly hon jobbar för Lamaze och det är First lady i bakgrunden.


Cassie trött!! Hon var felfri på hinder, men ett tidsfel i GP-kvalet!! Så duktig!!


Anna och Greta hagvaktar


Superfina uteboxar hos Henk Nooren.


Flecu på promenad <3


Zidane i hagen och myser.


Cafino på sista hoppträningen innan resan.


Alex och Cassie är uppe i ottan.


Lunch paus i Calais innan färjan.


Framme i England!!! Dovers vita klippor.


Redo för att lastas av!



Massa gott att beta när hästarna kom fram.

Zidane törstig efter promenad. Kolla in boxens storlek! 5x5 meter, jag stegade. Fönster åt båda håll och gummimattor!! Hästarna kunde inte klaga...



Cassunta på uppstallningen hos Austin o'Conner, en irländsk fälttävlansryttare som håller till utanför för Oxford på Attington stud.

Nu ska jag vila en stund. 

Mvh Ida


Läst 47031 ggr Kommentarer Kommentera



Hej,

Just nu befinner jag mig på St. Vincent's University Hospital i Dublin och kommer inte härifrån på ett tag. Det var inte såhär jag planerade min resa till Dublin, vill ju vara med mina hästar på tävlingsplatsen. Men just nu är det inte så mycket jag kan göra... Jag kan inte gå!

Redan nu vill jag varna känsliga läsare för bilden längst ner, den är ganska läskig.



Så vad gör jag här då? Allt började i Frankrike för två veckor sen, när vi var i Chantilly för att tävla. 
Som hästskötare på de större tävlingarna får vi ofta hjälp med att packa ur lastbilen när vi kommer till tävlingsplatsen.
Killen som körde fyrhjulingen från lastbilen till tävlingsstallet körde lite fort och hörde inte att jag skrek "Stopp, stopp, stopp". Det resulterade i att hela skåpet välte i svängen och min for kom under!!

Tävlingsskåpet är jättestor och väger sisådär 150 kg, så jag kom inte loss förän en tjej kom springande och hjälpte mig. Jag hade jätteont och fick åka till sjukhuset för att röntga. Då visade det sig att inget var brutet - fick till och med bilderna att ta hem :-)

Dagen efter kändes det bättre, även om jag fortfarande haltade rejält. Sen har foten blivit bättre, tills denna vecka...

I tisdags slog det till rejält och svullnade upp så att jag inte kunde gå längre. Fick åka till akuten här i Dublin och röntgas igen, men de hittade inget. Skjutsades tillbaka till tävlingsplatsen med massa mediciner och försökte sova, men på morgonen var det värre så Alexanders mamma Aisling såg till att jag kom till sjukhuset igen.

Sedan dess har jag hängt här, har fått godis och böcker av Aisling så jag har något att göra, för gå det kan jag inte... Alla är jättegulliga mot mig här och hästarna tas om hand av Aisling och en engelsk tjej. Men jag vill ju hellre vara där än ligga här.


Längtar efter hästarna <3 Ge allt i nationshoppningen i morgon!!

Här kommer den läskiga bilden:

Jag har så ont i foten, bara täcket ligger emot så gör det fruktansvärt ont!!




Mvh Ida


Läst 54525 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.