Hästskötarbloggen
NOV
30
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej allihop!

I fredags var det final i Lövsta Future Challenge och det gick jättebra för våra hästar! Ben vann och Magi kom på en fin andraplats i avdelningen för unga hästar. Marina Mattsson vann avdelningen för unga ryttare. 

Både Ben och Magi åkte hem till Lövsta i fredags, skönt för dom att få komma hem och sova i sina egna boxar och gå ut i hagen.

Man kan ju tro att Anton kanske skulle bli ledsen när hans kompisar åkte hem, men icke, han blev snarare mycket nöjd men att få all uppmärksamhet. Han fick ju dessutom två hästskötare för sig själv!
Han har varit väldigt lugn här, det är inte alls lika rörigt som i Globen, bland annat finns det en ridbana i FEI-stallet vilket är superskönt, för då kan man ta ut hästarna på promenad när man vill. I Globen gick det inte att lämna stallet med hästarna när det var show, det var hästar överallt där man kunde gå. 

Anton hade som ni vet sin första start igår. Han var jättefin på framridningen, men blev strax innan start väldigt taggad. Det är inget dåligt, men det blev lite för mycket väl inne på banan. Vi är ändå väldigt glada att han är så glad och tycker att det är så kul att visa upp sig. Det blev en fin andraplacering i alla fall. :)  Vi är alla väldigt taggade inför dagens start i küren.

I stallet är läget lugnt, jag gör inte så mycket mer än att jag hjälper Angelica med det hon vill. Men det är så himla kul att ha varit här och vara med gänget igen! 

Lägger upp lite bilder från träningar å stallarna.

Håll tummarna 15.15!


Läst 26579 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej allihop!

Det är snudd på en evighet sedan jag bjöd på en update om team Anton. Han är i fin form och flyttade igår in till Friends arena. Jag är överlycklig som ska vara med på ett hörn och gästspela lite under helgen. Igår när Angelica var på Ryttargalan så hoppade jag in och hjälpte till med hästarna. Otroligt kul att Angelica var nominerad, vann gjorde Malin Henlöv - stooort Grattis till dig Malin!!!

Läget på Friends arena var ganska lugnt när jag kom igår, Tinnes hästar var redan på plats. Men My berättade om hur kaosartat det var vid urlastningen och på lastbilsparkeringen. För många lastbilar eller för liten parkering - välj själv...

Under helgen har Lövsta tre hästar som ska tävla, Benetton Dream och Magi ska starta på fredag i Lövsta Future Challenge. Anton går världscupen som är lördag och söndag.

Vi hamndade med våra hästar mitt bland hoppgänget, står mittemot Jens och Peder Fredricsson, vilket är jättekul för då kan jag irritera My hela dagarna! Stallet är stort och hittils verkar det lugnt men långt ifrån alla har kommit, många rullar in idag. Det är lite förvirrat för man hittar ingenstans än, och det känns så stort, jämfört med Globen där man hittade överallt. Nu är man helt lost men det ordnar sig förhoppningsvis...

Bjuder på lite bilder jag tog i stallet igår, återkommer efter tävlingarna på fredag! 

PS. Följ med My backstage på Istagram @hippson!


Läst 24399 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej allihop!

I dag är jag ledig, så tänkte att det vore på tiden med en uppdatering här på bloggen. Det var ett tag sen nu och vi har hunnit med en hel del.

För två veckor sen tävlade vi, det blev min debut som hästskötare för team Pasmore och det gick superbra! Z Canta, även kallad Kitty blev 4a i Grand Prixen.
Vi tävlade enbart henne så det blev en lugn och bra start.

Nu i helgen fick dom två relativt nya killarna Cupido, 7 år och Capito, 6 år tävlingsdebutera här i USA och dom gjorde det jättebra med varsin felfri runda.


Helgen som kommer nu blir det nog lite mer tävling och nästa helg är det dags för Holiday and Horses. Då är det världscupstävling här - ser fram i mot det, de blir skoj.

Catherine är blandannat sponsrad av Devocoux och häromdagen var dom här och provade ut lite sadlar. Dom visade även oss hur dom tänker när dom provar ut sadlar och hur dom räknar ut vilken storlek hästen ska ha osv.
Jätte spännande måste ja säga, alltid lär man sig något nytt!


Det var allt för mig för nu och återigen undrar ni något - Fråga gärna!

Mvh Ida


Läst 27053 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
01
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Heeeeej!! Alldeles för länge sedan jag skrev något här sist och det har ju hänt så himla mycket. Och om jag skulle försöka skriva om det som hänt de senaste veckorna skulle inlägget bli mils långt och ni skulle förmodligen hinna somna innan ni kommit halvvägs ;)

Så därför plockade jag ut ett gäng bilder från min mobil som jag tagit under tiden mitt bloggande lyst med sin frånvaro :)

Det är dock en händelse, förmodligen den största, som jag inte fått med på bild. Av förklarliga skäl... Och det är ju att vi har fått ytterligare en medlem i teamet, lilla Filippa! Stort Grattis till Jens och Isabelle för deras fina dotter men också Grattis till Filippa som nu är en del i den underbart galna familjen Fredricson! :)

Så in och kolla på bilderna nu så ska jag fortsätta att skämmas lite för att jag varit så dålig på att blogga. Så hoppas jag att vi hörs och syns snart! Nästa tävling blir här hemma på Strömsholm och i Billdal, samtidigt.... puh! ;)


Läst 28988 ggr Kommentarer Kommentera

Hej allihop!
Jag tänkte jag skulle svara på de frågor jag fick i mitt förra blogginlägg. :)

Först då så vill jag svara Emma som undrade om jag hade några tips på hur man blir hästskötare och hur jag kommit i kontakt med mina föregående jobb och även nuvarande.

Det viktigaste tipset jag kan ge dig är att vara villig att lära och positiv, med det kommer du komma långt. Att jobba som hästskötare är inte ett 7-16 jobb, det kan det vara vissa dagar men ibland händer saker. Hästar är ju som sagt levande varelser och inget vi stänger av för dagen när vi tycker att vi är klara. Lättaste sättet att få jobb tycker jag är igenom kontakter.

2004 gjorde jag praktik nere i ett stall i Skåne, jag fick sen efter studenten jobb där så jag flyttade ner. Det var så det hela började.
Sen flyttade även en av mina bästa vänner ner till ett stall i närheten och efter ett tag flyttade jag också dit. Efter det flyttade jag tillbaka hem till Värmland för några månader, hade bara mina två egna hästar och jobbade som servitris.
Genom kontakter så ringde Magda på stall Lagerfelt upp mig och där jobbade jag sedan under 2 år.
Samma dag som jag slutade hos Magda började jag hos Zettermans, det var faktiskt Magda som fixade hon kontaktade dem för just i det läget letade dom hästskötare och som ni alla säkert vet så blev jag kvar där i nästan 7 år.

Tanken var nu att jag skulle bli lite "vuxen" och studera osv, men så en kväll när jag satt och kollade på tv så ringde telefonen med ett utländskt nummer som jag inte hade en aning om!
Det var alltså Catherine som ringde och på den vägen är det, som jag nu är på plats i USA ännu en säsong.
Så ja alla mina jobb har varit genom kontakter så det är väl mitt tips. Känner man ingen inom denna branschen så är väl det lättaste att lägga ut en annons eller titta på olika sidor bla på Facebook där personal till stall sökes.
Nu blev detta jätte långt och jag hoppas jag inte tråkat ut er!

Nästa fråga kom från Mma som undrade vad vi fodrade med för grov- och kraftfoder, och om det är någon skillnad i USA jämfört med Sverige?!
Fodringsmässigt så fodrar vi ganska lika som vi gjorde på de ställen jag varit i Sverige. Hästarna får hö 4 ggr om dagen, och krafftfoder 2 ggr.
Vi fodrar med hö som vi steamar (ångkokar) inte för att höet på något sätt är dåligt men för att få bort alla dampartiklar bla.


Vår ser inte riktigt ut som den på bilden, men fungerar på samma sätt. Man lägger ner höet i lådan, blöter upp det lite och stänger sedan locket ordentligt. Sen kopplar man in den till en liten vatten behållare och där i ska man fylla på med vatten. Sedan kopplar man in den i ett eluttag och så fungerar det av sig själv och är klart efter cirka 1- 2 timmar.
Man måste såklart låta det svalna innan man kan fodra med de. Jag tycker det verkar fungera bra och hästarna äter det med god aptit.



Krafftfoder använder vi oss av ett foder som heter Purina. Vi använder oss av två sorter ett med mer energi och ett med mindre. Ganska så vanligt med andra ord. Hästarna får även kli i eftermiddagsmaten och några av dem även på frukost. Sen får de lite olika tillskott också elektrolyter får de både morgon och eftermiddag och det är nog bra med tanke på hur varmt här är.

I det stora hela inte jättestor skillnad från vad jag är van med i alla fall.

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska vi tävla för första gången. Det blir min första gång tillsammans med dem. Ska bli spännande, det är Kitty som hon kallas som ska gå en open stakes för att sen på söndag hoppa GP.


Om ni vill vill veta mer om detta stall följ oss gärna på Catherines Facebooksida.
Catherine Pasmore showjumer


Jag lär mig åka moppe?!?!?


Fina 6 åringen Snuggles, som han kallas.


Allt för mig god natt // Ida Lövgren


Läst 30321 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.