Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Massor har hänt sedan sist och jag har flera gånger varit på väg att skriva ner ett inlägg, men på något sätt kommit av mig. Jag fick frågan om bakbenskydd och om hur och när vi använder vad. Jag jobbar på det med, och har lite bilder på ett antal olika, men vill ha lite mer innan det kommer ut. Så hold on.

Fick även en fråga om visum. Jag har det bra, för 2010 skulle vi söka visum till Kentucky och då fick jag ett som håller i 10 år. Det är ett så kallat B1/B2, med det menas buisness och travel. Jag får vara i USA 6 månader åt gången. Som tur är så har Catherine ett företag i Europa och jag är anställd genom det – på så sätt gäller mitt visum. Ska man jobba för en amerikan så är det andra visum som gäller.

Vi har hunnit med massor av tävlingar och tiden har rullat på snabbt. Det här är som sagt mitt tredje år i Wellington, och något som varit lite extra kul var att vi åkte upp till Live Oak i Ocala, sen även HITS Ocala och GCT Miami. Jag hade innan detta bara gjort tävlingar i Wellington, men nu fick jag alltså se något nytt.
 
Live Oak är en fantastisk plats och en enormt stor farm som ägs av Chester och My Weber. Farmen är helt fantastiskt stor med stora betesmarker, ridbanor mm mm. Våra hästar blev lite som förvildade på plats i denna lite mer skogslika miljö, Kitty debuterade bland annat 1,60 världscupkval och gjorde de super, tyvärr två ner men ett på grund av att hon halkade och ett i trekombinationen som var knepig för dom flesta! I Grand Prixen hade vi verkligen otur för det var en super runda, men tyvärr föll sista bommen med sista tåspetsen. Totalt i klassen blev det bara två nollor så det var verkligen retligt.

Hits är en förkortning av Horse Show In The Sun och är en tävlingsserien som hålls på diverse platser, om jag har fattat det hela rätt. Ocala som tävlingsplats är i stort sett samma koncept som Wellington, med massor av olika banor och massa stallar och hästar. Men enligt mig lite rörigare än Welli, men svårt att säga när jag bara tillbringade en dag där.

GCT Miami var helt fantastiskt, vilken plats att ha en tävling på va! Vackrare bilder och mer fantastisk utsikt får man leta efter. Jag och Catherine bodde också på ett helt fantastiskt hotell med utsikt över havet. Kunde även se tävlingsbanan från mitt fönster. Hästarna skötte sig bra och störst stjärna får Catara som var felfri i sin första rankingklass i livet och 7:a i klassen. Kommer lägga in massvis med bilder så att ni också får en uppfattning om hur fint där var.

Nu är det faktiskt som så att vi är tillbaka på europeisk mark. Just nu är jag och Cathrine i Eschweiler, där vi kommer att tävla i helgen med Bonanza och Catara. Jag flög över med hästarna i fredags natt amerikansk tid och var i Amsterdam vid lunch på lördagen europeisk tid. Nu måste jag försöka sova, även om min jetlag är lite jobbig och jag har svårt för att somna i tid.

/Mvh Ida


Läst 23580 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet. Kommer ni ihåg mitt förra inlägg där jag berättade att treåringen utvecklades så mycket av sin vila mellan ridpassen och att jag hoppades att detsamma kanske kunde funka på mig?
Jag tror nästan att det kan ha gjort det.... Jag har till och med lärt mig vilken sadel som ska på vilken häst och vilken häst som bor i vilken box! Kan vara väldigt förvirrande när man har en sadelkammare full med nästan likadana CWD-sadlar och ett stall med hästar som till en början såg likadana ut! Men det gick. ;)

Men tillbaka till den där treåringen, Warmachine. Han står ju som sagt kvar i Svergie och på Strömsholm! Kommer ni ihåg Cajsa som bland annat hjälpte mig att rida in honom? Duktiga Cajsa! Hon går sista året på gymnasiet på Strömsholm och erbjöd sig därför att fortsätta att rida honom, med Jens och dom andra tjejerna i stallets hjälp, fram till sommaren, sommarbetet och studenten. Så himla bra!
  
Fick en bild på honom av Cajsa idag. Han börjar bli så fin! Det var verkligen den lilla ankungen som klev in i stallet för cirka 4 månader sen. En brun liten häst som behövde en rejäl make-over innan han skulle smälta in bland dom övriga tävlingshästarna i stallet. ;)
 
Men nu börjar han sakta förvandlas till en liten svan! Det är fortfarande en brun liten häst, men utan den där långa vinterpälsen och med lite nya muskler smälter han nog in fint bland dom andra stjärnorna nu. :)
  
Så tack Cajsa för att du tar så väl hand om honom nu när jag lyser med min frånvaro!

Läst 24997 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Det har varit lite nyhetstorka och jag har haft skrivkramp, därför har jag varit så extremt dålig på att uppdatera...
  
Som de flesta redan vet är Florida-gänget hemma sedan några veckor, självklart var det snöstorm när de kom hem, men hästarna verkade tycka att det var helt ok att komma hem ändå. Kanske lite värre med kollegorna. ;)
  
Anton har inte tävlat något i Florida i år, han har haft en träningsperiod istället, han har varit jättefin och jätteduktig – så det ska bli väldigt kul att dra igång tävlingsperioden nu. Tim och Ben har tävlat desto mer, och det har varit bra för dem båda. Det är så nära till tävlingarna i Wellington och det är tävlingar nästan varje helg, alla är ju inte World Cup-tävlingar, så det är bra att "träna på tävling". Ben har dessutom gjort kür-premiär, med fina resultat!

Carro har ju också varit där, hon och Magi kom hem i början av februari. Det har gått jättebra för dom, vinster och placeringar i Grand prix. :)
  
Hemma på Lövsta har det varit ganska lugnt. Godkända hingsten Van Vivaldi har flyttat hem till oss och rids av Carro. Han är helt fantastisk den hästen, man blir bara glad av honom. Han är otroligt snäll, väldigt fin och trevlig. Ska bli spännande att följa honom. De gjorde sin första tävling tillsammans på Strömsholm för ett par veckor sen, med jättefina resultat. De vann första dagen och var två andra dagen.

Och fina Flambeau blev ju godkänd på Bruksprovet! Jättekul och vi är så stolta över honom!

Utomhus-säsongen smyger igång snart och Tinne tar Anton till Hagen som sin första tävling, Hagen är en jättefin tävlingsplats, har varit där en gång innan. Nu får Angelica åka dit. :)

Jag ska börja smyga igång lite smått igen också, längtar till att börja jobba igen. Även om det har  varit en underbar tid hemma med min lilla tjej som nyss fyllde ett år.
  
Nu laddar vi inför Krafftsamlingen på Strömsholm med Tinne och Jens, sen hingstvisning på Stjärnborg. Alla ni som kan borde verkligen åka och titta på båda tillställningarna, väldigt inspirerande! :)
 
/Sara  


Läst 22322 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nej, något Doha blev det ju inte för mig och Greta... Det var ett aprilskämt som många faktiskt trodde på. :)
Vi har istället hamnat i Belgien! Mina nya arbetsuppgifter kommer vara att ta hand om Nicola Philippaerts hästar hemma och på tävling. :) Än så länge trivs vi bra, både jag och Greta!
  
Belgien har bjudit på nästintill sommarväder sedan vi kom, och jag börjar sakta men säkert lära känna stall och hästar. Dom första dagarna var väldigt förvirrande dock. Nya hästar, nya människor, ny miljö och nytt språk... Ja, ni kan ju tänka er!
  
Även fast jag jobbat med hästar i många år så är det ju en hel del nytt att ta in och jag har ibland en förmåga att tvivla lite på mig själv, innan jag kommer in i nya rutiner. Jag gillar rutiner! ;)
I dag är jag ledig. Skönt måste jag erkänna!
Jag kom att tänka på den treåringen jag har hemma i Sverige och hur mycket han utvecklades av att vila mellan ridpassen, som att poletten föll ner lixom. Det kanske kommer att vara likadant för mig?
  
I morgon kommer jag ha full koll på allt! Haha, man kan ju alltid hoppas!
Nåja, vi får väl se hur det blir med den saken. Nu ska jag iallafall gå ner och äta frukost och sen ta en långpromenad med Greta ute i det härliga vädret!
På återseende!

/My


Läst 25200 ggr Kommentarer Kommentera

Som flera av er räknat ut var blogginlägget från My, här nedan, ett aprilskämt. Tyvärr väntar inget lyxliv med privatchaufför och egen pool hos en shejk, men att hon byter jobb är sant. Vart My tar vägen avslöjas inom kort!
/Redaktionen
  
Hej allihop,

Nu är sista dagen på Strömsholm här. Den är egentligen som alla andra dagar om man ser ur hästarnas perspektiv, men inte för mig. Till slut har jag packat ihop det mesta av vad jag ska ha med mig. Mamma kommer med ännu en stor resväska i kväll och kör mig till flygplatsen i morgon bitti.

Resan kommer ta lång tid med en mellanlandning, men sen är jag framme i värmen och solen!
Nu är det kanske hög tid att berätta för er vart jag ska börja jobba? Det var lite hemligt innan, därför kunde jag inte berätta det – men nu är allt klart!

Min destination i morgon är Doha i Qatar! Jag är både nervös, men även väldigt glad över att få chansen att jobba på den fina anläggningen Al Shaqab. Min moster och morbror tävlade framgångsrikt i Mellanöstern när jag var yngre, nu har jag med hjälp av dem och Jens alltså fått en inbjudan att jobba i Doha. Det är ett hoppstall, men de har bara arabhästar. Tanken är att utveckla rasen och visa att den även har hoppförmåga och scope, riktigt spännande projekt!

Min chef är en shejk som vill att jag kommer och blir en av teamets nya tävlingsryttare. Till mitt förfogande kommer jag har 12 arabhästar, alla uppfödda på anläggningen. Tyvärr måste jag lämna min älskade bil hemma, men jag har fått veta att jag har en privatchaufför som kommer ta mig dit jag vill. Jag ska direkt när jag kommer ner blogga och ta bilder på mitt boende, jag har bara sett en snabb bild på huset som väntar på mig. Ett eget hus med pool, helt sjukt. 
  


Det nya stallet, tur att jag slipper sopa...
Foto: http://www.alshaqab.com/ 

Hoppas ni vill följa med på min resa – den startar i morgon!

/My


Läst 44479 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.