Hästskötarbloggen
AUG
25
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

EM är över för denna gång och vi är hemma sedan en vecka. Det var ett äventyr på många sätt, dels för att jag ville köra dit själv och sen att vara ifrån min lilla tjej nästan 2 veckor. Resan till Aachen började redan på fredagen veckan innan EM-veckan, vi delade upp resan med två övernattningar på vägen. Första stoppet i Torekov och andra stoppet hos Patrik Kittel. Det är alltid så härligt att hänga en natt där, hästarna får väldigt bra boxar och jag får ta igen förlorad tid med världens bästa Marie. :)  På söndagen körde jag den sista biten ner till Aachen, det tar knappt 3 h från Patrik så det var väldigt smidigt.
  
Aachen är en fantastisk tävlingsplats, så välorganiserat för alla. Det gör allt så himla mycket enklare. Boxarna är i ordning, man får hjälp att packa ur sin lastbil och får hjälp att köra det till stallet, det är typ det bästa som kan hända liksom! Dessutom fick vi alla varsin box att ha alla saker i vilket också är helt underbart. Vi delade stall med Spanien, dom är väldigt trevliga men det spelades lite väl mycket Julio Iglesias på deras radio….
  
Det var lite av en reunion för mig, Marie och Tiina. Som ni alla redan vet så är ju Marie med Patrik sedan länge (fast hos hade en paus på 1 år nyligen) och Tiina är med Minna Telde sen flera år. Vi har inte setts på näsan 2 år nu.  Vi har gjort många resor tillsammans så det är kul att prata om good old days så att säga. :)
  
Det var en lång tävlingsvecka i Aachen, på måndagen var det lagträning för alla länder på tävlingsbanan, det är alltid i bokstavsordning så vi hade tid i slutet  först senare på kvällen. På tisdagen var det vetcheck och på onsdagen började tävlingarna.  
  
Om jag sammanfattar tävlingsdagarna kan jag inte säga annat än att jag är så stolt över Anton. Han var så duktig med allt, det är en enormt stor arena men väldigt mycket människor överallt och väldigt mycket stämning, vilket är väldigt kul. Man märker liksom att det är en stor tävling man är på. Han tog det med ro och tycket till och med att det var riktigt trevligt med all publik. Han har varit pigg och fin varje dag hela veckan lång, annars kan man märka att dom ofta blir lite trötta mot slutet efter en sån lång, intensiv vecka. Särskilt i den extrema värmen som var, men han blev inte alls påverkad. När det var dags för kür så var det fullsatt, alltså ca 40.000 människor. Så häftigt! Ett minne för livet.
  
En del kallade detta EM för "händelsernas EM" med tanke på det som hände. Tänker först och främst på Totilas och sen på Undercover. Med alla skriverier och människors åsikter var det faktiskt bra och lärorikt att se allt från "insidan"…
  
Nu är vi hemma och njuter av de sista sommardagarna. Anton myser i sin hage. Sen är vi ute och busar och har kul på ängarna han och jag. :)
  
Vi hörs!
  
/sara


Läst 30538 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hejsan allihop! Hemma i Belgien igen efter 2 veckor ute på tur.
Vi började touren med att åka till Rostock och Holger Wulschners tävlingar. Med oss hade vi Bonanza, Zaragosa och Catara. Hästarna hoppade jättebra men tyvärr ingen toppplacering denna helg.

Resan fortsatte sedan mot Sverige :) Vilket var fantastiskt roligt! Jag hade övertalat Catherine om att vi borde åka och testa den nya tävlingen i Varberg. Eftersom det var några dagar mellan så mellanlandande vi hos Peder och Lisen på vackra Grevlundagården innan vi på torsdagen åkte vidare.

Det var jättekul att få komma hem till Sverige ett par dagar och äta lite svensk mat, svenskt godis och framförallt träffa lite av mina vänner...

Tävlingarna i Varberg får en stor tummen upp av oss. Bra arrangerat, fin tävlingsplats och trevlig personal överallt. Det är alltid trevligt att komma till en tävlingsplats och mötas av trevliga människor – det gör hela helgen så mycket bättre.
Klart det finns småsaker att jobba på till nästa år som att tex ha en resturang öppen längre och lite närmre till vattnet, men i det stora hela verkligen jättebra jobbat Varberg! Vi kommer gärna igen.
Hästarna hoppade super och vi hade bara 8 fel totalt på 9 starter, tyvärr kom ett av nedslagen i GP:n där Bonanza hoppade grymt, men fick ner näst sista oxern och därmed ingen omhoppning.

I helgen har vi vila men på onsdag bär det av till Valkenswaard hela 40 minuter bort. Det ska bli jättekul.
  
På återseende // Ida Lövgren


Läst 28051 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.