Hästskötarbloggen
SEP
30
2015

Okej, lite väl dramatisk rubrik kanske, men slutet närmar sig faktiskt. Slutet på våran tid här i Europa! Snart lastar vi hästarna och flyger över till solen och värmen i härliga Florida där vi kommer att spendera vintern! Det blir min första gång i USA och Florida. Jag ser fram emot en rolig vinter med många nya erfarenheter och upplevelser :) USA är verkligen något jag har haft på min "bucketlist". Så det ska bli grymt kul att få bocka av det från listan! 




Jag kommer att flyga över tidigare med dom ston vi har i stallet. Ston och hingstar måste stå i mycket längre karantän än vad valackerna behöver. Så jag flyger över i början på november och sen kommer Ida över med våra valacker 2 veckor senare! Blir även första gången som jag flyger med hästar. Jag blir lite nervös när jag tänker på det men är samtidigt övertygad att det kommer gå jättebra!

 

Annars då... Hemma rullar allt på som vanligt. Jag har nu kommit in väl i alla nya rutiner och jag trivs toppen bra! Väldigt roligt att få jobba tillsammans med Ida som är en av mina bästa vänner men även tillsammans med min nya chef och ryttare Catherine! Nu saknar vi bara en till person som ska följa med oss till Florida sen är teamet komplett.

Jag trivs väldigt bra här ute i Europa och Belgien! Det finns så mycket svenskar här ute att man saknar knappt Sverige alls.. Och världen är så himla liten. För några veckor sen stötte jag ihop med en tjej, Mikaela, som jag stod i samma stall som på gymnasiet. Hon jobbar nu i ett stall i Holland, bara 30 min ifrån oss. Vi har inte träffats sen tiden i stallet på Bemersberg så det är väldigt roligt att umgås med henne igen :)

Till alla er som funderar på att ge er ut och jobba här har jag bara en sak att säga: Gör det! Det är så värt det och ni kommer ha så roligt! Och även om man inte stannar för alltid så blir man en rolig erfarenhet rikare!

Måste avsluta med att berätta om vad som händer med lilla Warmachine! Kommer ni ihåg 3-åringen jag äger tillsammans med Jens? Som hoppade till sig strålande betyg på treårstestet. Han ska nu visas på auktionen som kommer att äga rum på Flyinge under Breedersveckan :) Såå spännande! Så om det är någon av er som läser som letar efter en underbar liten brun häst så vet ni nu vart ni har chansen att hitta honom! Jag önskar att jag hade möjlighet att behålla honom själv men i och med min USA flytt och eftersom jag inte riktigt vet när jag kommer hem till Sverige igen så får det tyvärr bli så här.




Jag är övertygad att han kommer göra någon väldigt glad och hoppas jag får se honom ute på banorna i framtiden! Tack världens bästa Cajsa för allt tid och kärlek du har gett honom under hans tid på Strömsholm! 

Nu ska jag laga lite mat och sen spendera resten  av kvällen i soffan!

Greta och Ida hälsar också, kram! 


Läst 23530 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.