Hästskötarbloggen

Hej på er! 

Nu har vi äntligen fått ett fungerande wi-fi här hemma i huset, så nu kan vi börja blogga lite mer från soliga Florida. :) 


Greta och henns pojkvän Caesar håller koll i stallet.
  
I dag är jag ledig. Så om en liten stund tänkte jag och Greta åka iväg till en av stränderna här i närheten som tillåter hundar. Märkligt vad snabbt man vänjer sig vid värmen... När vi först kom hit gick vi runt och svettades hela dagarna men som idag när det är runt 25 graden och lite molnigt fryser man nästan, och det känns alldeles för kallt för att lägga sig vid poolen. ;-) Så då får det bli ett bad för Greta istället! Greta älskar sol och värme och jag får smörja in hennes mage med solskyddsfaktor så att hon inte bränner sig! 

Följer uppdateringarna från Sweden International Horse Show och blir lite nostalgisk. Det här är första året sen jag började jobba med hästar som jag inte är där och groomar. Har många fina minnen därifrån! :-)
Vill även passa på att gratta Karin som fick priset som årets hästskötare på Ryttargalan i år! Karin, likt Anna och Madde som också var nominerade, gör ett fantastiskt jobb och det är lika roligt varje gång hårt arbetande hästskötare uppmärksammas! 
  
  

Luna när tävlingarna hölls i Globen.
    
Hos oss i team Pasmore tränar vi just nu för fullt för att hästarna ska vara i bra form lagom tills vi börjar tävla här i Florida! Alla hästarna klarade flygresan perfekt, imponerande ändå hur väl de klarar omställningen. :-) 

  

Fina Cookie på promenad.
  
Är det något speciellt ni vill läsa om eller har ni några frågor till oss här borta - kommentera gärna! 

Skickar lite värme och tänker på er där hemma i kylan! Vi är inte avundsjuka. ;-)
  


Poolen.
  
Kram! 


Läst 19048 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nu blev det ju så där länge sen sist igen....

Men, nu är vi på plats i Friends Arena med tre hästar – Paridon Magi som Tinne ska rida i världscupen, Lombard (Cinco) som ska gå knock out-dressyren med Tinne  och Sankt Erik II som ska gå Champion of the winners med Carro.

Det var rätt rörigt när vi kom idag på eftermiddagen, mycket som händer och mycket som lastas av samtidigt. Men det gick bra ändå. Hästarna skötte sig finfint.

Vi fick hjälp att köra in all packning från lastbilen in till stallarna. Mycket uppskattat!!! Vi fixade iordning hos hästarna och gick ut med dom en sväng och visade runt dem lite. Cinco är otroligt snäll, han verkar gilla att vara iväg och bli ompysslad bara han, lite likt Anton faktiskt, men Cinco är kanske lite mer ödmjuk om man säger så. ;)

Vi mötte bland annat zebra-fjordingar och en kamel på vår tur, men han var inte så bekymrad över det. Jag och Cinco är här till på fredag kväll, vi åker hemåt sen efter hans uppvisning. Jossan som i vanliga fall sköter om Carros hästar tar hand om Erik och Magi, hon stannar hela helgen och tar hand om Magi. Jag åker hem och pysslar om Anton. Men åker så klart hit och hejar!

Nu sitter vi i vårt rum på hotellet och har det bra, var iväg på premiärtur till Mall of Scandinavia och åt lite middag först.

Bjuder på lite bilder från idag också! :)


Läst 17685 ggr Kommentarer Kommentera



Hej allihop!

Nu är vi på plats i Florida, hästarna är installerade i stallet och vi i vårt hus. Tyvärr har vi lite krångel med wifi, så jag får hålla på ett längre blogginlägg.
Men jag ville titta in och skriva hej till er och berätta att vi kommit fram, både hästarna och min hund Greta har klarat flygresan galant. Här är det runt 30 grader i solen så vi behöver inga mössor! :)

Vi hörs snart igen, så fort internet fungerar bättre!

/My


Läst 17400 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.