Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Tiden går så vansinnigt fort! Nu är det snart mars och hästarna kommer snart hem från Florida!

Efter olympia så hade båda jag och Magi semester. Under Januari och Februari har hästarna haft en riktigt bra träningsperiod, Magi är nu mer lite av en Grand Prix professor. Han är så himla fin alltså! Han har hittat en ny växel i nästan allt, jättekul! Ska bli kul att följa Magi och Carro den här säsongen!

De yngre hästarna, framförallt hingstarna har fokus mest legat på att stärka och presentera de nya skolorna inför tävlingssäsongen. Valdi ser helt magisk ut, han har verkligen blivit stark och så fin. Det är så häftigt med en sån häst, som har så otroligt lätt för sig. Erik är också jätteduktig, han gör fina bytesserier, slutor och traven är super. 

Våran 4års hingst Mr.Bojangle e:Benetton Dream gör också fina framsteg och ska visas nu på bruksprovet i Mars.

Det är väldigt kul att ta hand om Erik och Valdi, Magi kände jag sen innan och han är nästan mer som en hund :)

Men Valdi och Erik kände jag inte så bra innan, men nu efter de här månaderna så har jag lärt mig mycket, man får många skratt med Erik, tex så lipar han på kommando. Valdi är det raraste som finns, alltid glad. Härliga killar!

Alltså världens roligaste häst 😍😍😂 @saramarialord @anderjosefine @idalinn.lundholm

Ett filmklipp publicerat av mixochmax (@mixochmax)

Jag har haft en kanonvinter, men nu längtar jag efter våren, Anton och Cinco. Och Ben såklart!

Tim blir kvar i USA, han har fått en ny ryttare och jag vet att han har det jättebra med honom. Men Tim kommer att saknas hemma på Lövsta, han är ändå Tim :)

Ben ,Anton, Cinco och Harry flyger hem den 6 mars, väldigt snart alltså!!! ÄNTLIGEN!!!


Läst 39794 ggr Kommentarer Kommentera

Hejsan från ett ovanligt kallt Wellington!
  
Ja, i år har inte varit den varmaste vintern här i Florida direkt. Det brukar vara så en vecka per år, men denna kyla har mer kommit och gått. Det är handskar och mössa i stället för shortsen.
  


Catara – först i mål! Foto: Meg Banks
   
Sedan sist jag skrev så har vi hunnit med en hel del framgångar. :) Catara, vårt 9-åriga skimmelsto var med i "Battle of the sexes" – och tjejlaget vann!
Varje år startar WEF med att på lördagskvällen ha en "battle" mellan tjejer och killar. Tävlingen består av tre former av tidshoppningar, och fort går det. Catara var superduktig och felfri alla sina tre rundor, sin sista duell vann hon snyggt och hjälpte till med avgörande poäng för tjejernas vinst.
Lite extra kul är det för vi pimpar hästarna i rosa, så jag flätade Catara med rosa gummiband, hade en stor rosa blomma i svansen och massa rosa bling på bröstan.
  


Dennise, Catherine och Heather var taggade för tävling.







Catara fortsatte att gå bra redan helgen efter och var 2:a i sin första GP ute på The Ridge. The Ridge är en tävling som hålls utanför WEF. Det är kul att komma ut och tävla någon annanstans som omväxling. :)
  


Cookie, stallets yngling med sina nyss fyllda 6 år har även hon visat framfötterna. Hon hoppade sin första 6-årsklass i veckan och blev tvåa efter en snabb omhoppning, bara hundradelar efter legenden Nick Skelton.
Det känns ganska värdigt att vara tvåa efter honom.
  


Cookie hennes ägare Jenn och Catherine efter en felfri runda med rosett.
  
Vår fantastiska Z canta är tillbaka efter en längre vila och var med i Artisans U25-laghoppning, där vårt lag slutade på en femte plats av 16 lag, det tycker jag var godkänt. Kitty som vi henne hoppade två jättefina rundor tyvärr med ett pet i varje. En annan kul detalj är att en av våra lagkamrater var Chamonix, som tidigare reds av Sveriges Helena Persson. 
  






Nu ska ja försöka somna om lite innan det är dags att ta tag i denna dag. Ta hand om er!

MVH
Ida


Läst 40056 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.