Hästskötarbloggen
FEB
28
2018
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hejsan! Hur har ni det i ryss-kylan? Vilket elände va? Jag är ledig idag och har faktiskt inte varit utanför dörren än, det lockar inte direkt. Uppdateringarna på den här bloggen har lyst med sin frånvaro och det hjälpte tydligen inte att jag köpte en ny dator som jag skyllde på förut. Jag är värdelös utan motivation, och jag har ingen lust att skriva ihop ett inlägg bara för att skriva något. 

Men förra helgen så var ju en av årets höjdpunkter, Gothenburg Horse Show! Alla svenska hästskötare älskar Göteborg, tydligen villkorslöst fick vi lära oss i år när schemat ändrats till vår nackdel. Med de två internationella klasserna sist på dagen så när man hoppat klart sista klassen vid 22 på kvällen så hade man både den hästen och även hästen som hoppade klassen innan att ta hand om så vi lämnade inte stallet en enda dag innan midnatt. Men vad gör det när vi får bo på hotell, äta hotellfrukost och alla är så trevliga och hjälpsamma. <3 

Jag anlände till Göteborg ganska sent på tisdag kväll med Zacramento, Jezebel och Cody. När man anländer står det alltid ett glatt gäng som hjälper en att lasta ur alla saker, hjälper till att strö boxar och mockar lastbilen åt en, eftersom lastbilarna står parkerade en bit därifrån och platsen där man lastar ur inte är så stor vill dom ofta att man ska flytta sin lastbil så fort som möjligt och då är det väldigt uppskattat att man får hjälp. Jag fick köra efter en shuttelbil dit man ska parkera lastbilen och fick skjuts tillbaka till stallet där jag organiserade i ordning och sen gick till hotellet där min sambo för helgen redan låg och sov. Hästskötarna får dela rum två och två i Göteborg och detta året bodde jag med Mickan som nu återigen jobbar för Steffi Holmén. Ni som läste min önskelista jag skrev i ett inlägg runt jul minns att en av önskningarna var att Mickan skulle flytta närmare mig så vi kunde äta chokladpudding och dricka vin och den önskningen har nu gått i uppfyllelse! Lyckan!

Onsdagen var rätt lugn för vår det, vi gick till stallet på morgonen och gjorde morgonrutinerna, gick tillbaka till hotellet och åt frukost, tillbaka till stallet igen och tog ut hästarna på promenader och sen anlände Douglas efter lunch och red hästarna inne på arenan, jag tog ut dom på promenader och vi väntade på veterinärbesiktningen som hölls mellan 21-23. 

Sen hade vi inte vår första klass förrän torsdag klockan 18. Så det blir mycket dötid eftersom tiderna för ridning oftast är på morgonen och sen klasserna på kvällen. Men vi roar oss, de flesta av alla mina bästa vänner var där och det blir aldrig en tråkig stund. Framåt söndagen var vi alla så trötta att allt var roligt. Resultatmässigt var det inte vår bästa helg men vårt stora mål den här säsongen har varit att kvala till världscupfinalen i Paris, vilket vi lyckades med!  Så vi får vara nöjda med det. Jag har aldrig varit i Paris så det ska bli intressant! 

Nu ska jag försöka lägga upp ett bildspel. Önska mig lycka till! 

Ha det bra! 

/Madde


Läst 61358 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.