Hästskötarbloggen - Natalie gästar: Hola Oliva!
MAR
12

Natalie gästar: Hola Oliva!

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej på er! Vi har äntligen kommit fram och kommit till ro i Oliva. Det har varit klarblå himmel, över 20 grader och sol dagligen sen vi kom. Med varierande vindstyrka hehe... Inatt var det verkligen storm, gick ut och kollade till kidsen vid 2 inatt men de var stencoola. Skönt!

Sist vi hördes var vi bara halvvägs till Spanien, och jag har fått några frågor angående resan. Jag har ju bara flugit ner och satt mig i lastbilen i princip och har ingenting med planerandet att göra den här gången. Det är ju såklart ett JÄTTEstort projekt att ta med alla de här hästarna på en resa genom Europa och det kräver mycket planering. Att hitta uppstallning till 17 hästar i länder där de dessutom pratar väldigt dålig engelska kräver ett brett kontaktnät. Man får fråga groomar eller andra som håller på med hästar, gärna utländska, om det vet någon som vet någon och till slut brukar det lösa sig. Vi hade toppenbra stall som var enkla att hitta till (om man kör rätt väg...) och där hästarna hade det toppen. Det är ju viktigt att hästarna trivs och kan slappna av där man stannar eftersom de förbrukar så mycket energi på själva resandet. 

Framme på uppstallning är det absolut första man gör att ta av hästarna och ge dem vatten och hö. Sen lindar man av och byter täcken, mockar lastbil osv. Hästarna får vila nån timme innan de kommer ut och rör på sig en stund i skrittmaskin eller på promenad. 

Vi anlände i Oliva i lördags förmiddag efter 4 dagars körande. Hästarna har tagit resan bra, och har kommit till ro här nere under helgen. Idag var det vetcheck och imorgon börjar unghästarna tävla! Lilla Vincent är allra första hästen ut för den här touren och har startnummer 1 imorgonbitti. Hoppas han sätter standarden för resten av veckorna. 

Vi är 3 tjejer som tar hand om Steffis hästar: jag, Jullan och Olivia. Jag har ansvar för Crusader Ice (Sigge), Diero Lux N (Diero), Precious Flip (Precious) och Vincent (kort och gott Vincent). Så det är de hästarna ni mest få se bilder på, men det är inte en dålig grej för de är såååå gulliga. 😍 Om internet samarbetar så finns det ett bildspel någonstans i inlägget, med bilder från de sista resdagarna och de första dagarna på plats i Oliva. Glöm inte att även följa med på Instagram:

@natalieanettejansson

@holmenstephanie

@julianilsso

@oliviaedenlind

@grevlundashowjumping

Hörs snart igen! 

/Natalie


Läst 23525 ggr

Fler inlägg

MAR
16

Natalie gästar: Full rulle i Spanien

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

UPPDATERAD MED BILDTEXTER! (Bättre sent än aldrig...)

Hej på er! Dagarna rullar på här i Oliva och är det något som saknas är det tid. Vi är i stallet före 6.00 varje morgon och när vi som idag är klara vid 18.30 är vi nöjda. Då hinner man duscha, sitta ner och äta i någon timme innan det är dags för nightcheck och att sova. Men vi har hemskt kul! 
 
Vi har börjat tävla nu, och som jag berättat tidigare har jag ansvar för fyra hästar. Tre av dem hoppade unghästklasser tisdag–torsdag och fina Precious hoppar nu under helgen. Ganska lagom, båda hingstarna går dock i samma klass så det blir en del förberedelser så att det ska gå smidigt att klä av den ena och på den andra. Alla hästarna har varit duktiga och verkar glada att få hoppa lite!
  
Jag själv har också sååååå roligt, fast jisses vad jobbigt det är att jobba. Ni vet arbetarhänderna som är vana vid att bära vattenhinkar, mocka, sopa och sånt? De försvinner tydligen när man slutar arbeta (jag trodde faktiskt ärligt att de där valkarna skulle vara med mig resten av livet, men ICKE). Det visade sig också att de har funnits där av en anledning, det är nämligen olidlig att bära vattenhinkar utan dem... haha. Både Jullan, Olivia och jag haltar dessutom hem varje kväll som de tre små gummorna utav diverse fot-problem.
  
MEN, jag är ändå lyckligare än vad jag varit på länge, hästar är faktiskt det bästa som finns. Det är kul att göra tävlingar igen som visserligen är väldigt mycket mer arbetssamma, men som ändå är mycket mer avslappnade och utan press. Det är ju bara barn. Vad de än gör så är det något de lär sig av. Det är ingen prestation på det viset. Det är bara härligt att jobba bara för att det är kul! Jag har fyllt på ännu ett bildspel med massa bilder från Spanien, men nu rinner tiden ut och jag måste göra mig klar för middag så jag hinner inte skriva mer.  
  
/Natalie
  
PS. Hörde jag något om snöstorm i Sverige?


Läst 9773 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
08

Natalie gästar: Grevlunda-tjejer + vikarie på turné

Hej på er, jag är tillbaka! (I några veckor..) Ni som hängt med här på Hästskötarbloggen ett tag vet ju att jag lagt stallkläderna på hyllan och fyllt ryggsäcken med kurslitteratur istället för hästgodis. Nu har jag dock dragit ut på ett äventyr till Oliva med Steffi och tjejerna från Grevlunda. Totalt är det 17 hästar, 6 tjejer och tre lastbilar som just nu korsar Europa påväg till Spanien. Och jag har fått låna bloggen lite från Madde för att ni ska få hänga med! 😁

Just nu är vi inne på resdag 2 av 4. Vi lämnade Grevis igår vid fyra på morgonen, (eller ja, lite senare för det tog längre tid att beräkna att lasta på alla hästar. Det tar aldrig slut... haha). Stannade för vila på Klatte i Tyskland, där hästarna fick äta, dricka, vila och röra lite på sig under kvällen. Vi lämnade igen strax för tre imorse och jag blev för en stund sen avbytt och slipper köra sista biten. Idag är längsta etappen ner till franska Dijon. De sista två etapperna är lite kortare, vilket jag tror att småkidsen på lastbilarna kommer tycka är skönt. De är ovana, men så snälla och duktiga. En del är nog fortfarande i chocktillstånd dock. 😅

Okej, det blev ett kort litet intro och en påminnelse om att ni ska fortsätta kolla in här, för det kommer mer och det blir kul! Just nu är jag lite (ganska rejält) trött och det är nog bäst att jag inte försöker mig på något skojigare. Några små bilder har jag att bjuda på också. 👇🏽

Vi hörs igen om några dagar! 

/Natalie 

Precious har fikapaus 😍 Hennes mamma är ingen mindre än Sparven! 

 

 

Det är sååå mysigt att köra lastbil igen, och ännu mysigare är det att ha sällskap.

Olivia är den bästa sorten- en sån som brer mackor, och som utbrister:

"Nu slår klockan sju, det är dags för Halo" och drar igång allsången. 

Första stoppet på Klatte. Hästarna var nöjda, glada och fortfarande pigga! 

 

Till och med glada mitt i natten ❤️ 

 


Läst 37127 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

GÖTEBORG

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hejsan! Hur har ni det i ryss-kylan? Vilket elände va? Jag är ledig idag och har faktiskt inte varit utanför dörren än, det lockar inte direkt. Uppdateringarna på den här bloggen har lyst med sin frånvaro och det hjälpte tydligen inte att jag köpte en ny dator som jag skyllde på förut. Jag är värdelös utan motivation, och jag har ingen lust att skriva ihop ett inlägg bara för att skriva något. 

Men förra helgen så var ju en av årets höjdpunkter, Gothenburg Horse Show! Alla svenska hästskötare älskar Göteborg, tydligen villkorslöst fick vi lära oss i år när schemat ändrats till vår nackdel. Med de två internationella klasserna sist på dagen så när man hoppat klart sista klassen vid 22 på kvällen så hade man både den hästen och även hästen som hoppade klassen innan att ta hand om så vi lämnade inte stallet en enda dag innan midnatt. Men vad gör det när vi får bo på hotell, äta hotellfrukost och alla är så trevliga och hjälpsamma. <3 

Jag anlände till Göteborg ganska sent på tisdag kväll med Zacramento, Jezebel och Cody. När man anländer står det alltid ett glatt gäng som hjälper en att lasta ur alla saker, hjälper till att strö boxar och mockar lastbilen åt en, eftersom lastbilarna står parkerade en bit därifrån och platsen där man lastar ur inte är så stor vill dom ofta att man ska flytta sin lastbil så fort som möjligt och då är det väldigt uppskattat att man får hjälp. Jag fick köra efter en shuttelbil dit man ska parkera lastbilen och fick skjuts tillbaka till stallet där jag organiserade i ordning och sen gick till hotellet där min sambo för helgen redan låg och sov. Hästskötarna får dela rum två och två i Göteborg och detta året bodde jag med Mickan som nu återigen jobbar för Steffi Holmén. Ni som läste min önskelista jag skrev i ett inlägg runt jul minns att en av önskningarna var att Mickan skulle flytta närmare mig så vi kunde äta chokladpudding och dricka vin och den önskningen har nu gått i uppfyllelse! Lyckan!

Onsdagen var rätt lugn för vår det, vi gick till stallet på morgonen och gjorde morgonrutinerna, gick tillbaka till hotellet och åt frukost, tillbaka till stallet igen och tog ut hästarna på promenader och sen anlände Douglas efter lunch och red hästarna inne på arenan, jag tog ut dom på promenader och vi väntade på veterinärbesiktningen som hölls mellan 21-23. 

Sen hade vi inte vår första klass förrän torsdag klockan 18. Så det blir mycket dötid eftersom tiderna för ridning oftast är på morgonen och sen klasserna på kvällen. Men vi roar oss, de flesta av alla mina bästa vänner var där och det blir aldrig en tråkig stund. Framåt söndagen var vi alla så trötta att allt var roligt. Resultatmässigt var det inte vår bästa helg men vårt stora mål den här säsongen har varit att kvala till världscupfinalen i Paris, vilket vi lyckades med!  Så vi får vara nöjda med det. Jag har aldrig varit i Paris så det ska bli intressant! 

Nu ska jag försöka lägga upp ett bildspel. Önska mig lycka till! 

Ha det bra! 

/Madde


Läst 44938 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hästskötarbloggen »Hästskötarbloggen

Häng med Madelen Isaksson bakom kulisserna hos en av Sveriges största ryttarstjärnor – Douglas Lindelöw.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen
Gästbloggen Välj

stäng

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen


Madelens senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Back home

Portugal-bloggen

Upp-och-ner, upp-ner.

Kajsa Boström

Hektiska dagar!

Therese

Till Husbloggarna