Marie Ryman
AUG
08

CNC* i Mantorp

Är hemma igen efter en, som alltid, rolig tävlingshelg! Det är alltid lika trevligt att vara på fälttävlan, alla känner alla, mer eller mindre, och det är alltid bra stämning oavsett väder.

 

Vi gick ut stenhårt med att gå hoppbanan klockan sju i morse, jag och Clara var båda iförda ej helt vattentåliga skor, så vi startade upp med att bli dyngsura om fötterna. Gud så rutinerat! Tur att vi hade gummistövlar och fler strumpor med oss. 

 

Hur tävlingen gick? Med tanke på väderförhållandena är jag väldigt nöjd med honom idag, dressyren hade lite väl många missar så vi fick 59 straff där. Sedan smällde vi till på en nolla i banhoppningen, trots att underlaget var hemskt. Gräsåker + fruktansvärt mycket regn, och hästar, ja ni kan ju tänka er. Så, duktig häst! I terrängen fick vi tyvärr ett stopp, hindret kom lite för plötsligt och han var inte riktigt beredd.

 

Han var kalasfin och gick som tåget i övrigt, tänk att det kan vara så roligt att rida!

 

 

 

 

 


Läst 33132 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
07

Lila.

Dagen före tävling, alltså idag, går som alltid ut på att förvandla den grådaskiga pållen i stallet till en skinande blank springare, väl förberedd för att prestera på tävlingsbanan. Om man nu inte är bäst, så kan man alltid satsa på att vara snyggast. Efter att jag hade trimmat lite dressyr i ridhuset så var det dags för det obligatoriska badet. Det var då jag insåg mitt misstag.


Jag älskar min lila sårspray. Vi har nu umgåtts i två veckor, sprayen och jag och det var nästan så att jag blev lite glad när jag i början av veckan så hittade jag ett pytte-pytte-litet sår på vänster bakben. Yes, här ska sprayas.


Oj. Väldans vad lila det blev. Det går nog bort.


Jag kan ju nu informera er alla om att nej, det gör det inte. Inte med hästschampo, inte med diskmedel, inte heller med väldigt mycket diskmedel, och nej, inte ens av att skrubba med nyss nämnda i 20 minuter.


Det är lila, jättelila, och färgen sitter där den sitter. Jaha, ja på något sätt ska man ju alltid utmärka sig...

 

 

 


Läst 33880 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
05

Fälttävlansminnen...

Nu i helgen är det dags för min och Lastrellis andra start i enstjärnig fälttävlan. Vi har haft en fin säsong, och utvecklats massor, och när jag tänker tillbaka på hur allt börjar det känns resan vi har gjort helt otrolig.

 

Jag kommer aldrig att glömma min första fälttävlan med honom. Det var i Tranemo, 2-3/5 2009. Deras bana är känd för att vara väldigt snäll och trevlig som debutantbana, så det skulle bli en perfekt mjukstart för oss. Han var inte särskilt mogen på den här tiden, inte som nu i alla fall. Han betedde sig mer som en 4-åring än en 7-åring, myror i hela kroppen och fokus på allt annat än det han skulle göra.

 

Dressyren gick tidigt på morgonkvisten, och på lite halvkorta tyglar skrittade jag in på framridningen. Med öronen spetsade gnäggade han när han fick se de andra hästarna, och jag kände hur han började spänna ryggen. Med ett riktigt glädjetjut började han skutta framåt som en liten kanin, alldeles till sig av lycka. Åh, täävliiing!!! Han visste PRECIS vad som var på gång! I mitt stilla sinne undrade jag hur sjutton det skulle bli i terrängen om han bockade så han tjöt av glädje redan HÄR... För i övrigt var det inte en gång han pep och bockade, det återkom under nästan hela framridningen. Dom andra måste ju ha undrat.

 

Dressyren gick hur som helst rättså bra, med tanke på hans historia av att vilja gå ut från banan under skritten så var jag nöjd med mina 56 straff. Han sansade sig till banhoppningen, flashade visserligen omkring med sin allra sprättigaste trav inne på banan, men sedan koncentrerade sig fint på det han skulle göra och vi nollade.

 

Framridningen till terrängen gick okej. Visserligen åt han upp björkriset på ett av hindrena i förbifarten, och jag höll på att skämmas ihjäl, men i övrigt så höll han sig mestadels på marken. Så i startfållan, så kom dom där ständigt återkommande tankarna, "vaaarför gör jag detta?", och så tänker man på hur hård marken faktiskt är att landa på, och så vidare...

 

 
Terrängen gick bra, ett litet snedsteg på vattnet kostade oss en placering. Och känslan när vi hade gått i mål var, såklart, ren lycka. Vi hade genomfört vår första tävling, och det hade varit så roligt, och han var så duktig. Göran och Pia (som äger Lastrelli) var glada, och Clara (deras dotter) var placerad dessutom. Dubbel glädje!


 
Och allt jag ville var att göra det igen.

 

 

 

 


Läst 34579 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
04

Tungt paket!

 

 

 

Idag var jag och hämtade ut ett paket med 7,5 kilo kurslitteratur! Nu är det över ett år sedan jag pluggade senast, och då var det på gymnasiet och böckerna på naturlinjen såg inte alls ut så här... Bo Tibblins bibel "Ridlära" återfinns såklart, men i högen hittar vi även "Hovvård", "Horse biology", och vad sägs om "Nutrient Requirements of Horses"? Känns som att lexikonet kommer komma till användning.

 

Än så länge tycker jag att allt låter intressant, hoppas det håller i sig :)

 

 


Läst 34960 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
04

Välkomna!

 

Halloj allihopa, det här blir första inlägget i min lilla hästdagbok :)

Marie
heter jag, 20 år från Nynäshamn. Det hela började med att mina intet ont anandes föräldrar skjutsade mig till ridskolan som 6-åring.Sedan var det kört.
Efter att ha levt och andats häst i 14 år så tänker jag fortsätta på detta genom att läsa till hippolog. Jag är antagen till SLU:s treåriga program, med inriktning ridhäst. Med andra ord kommer det att bli häst på heltid framöver, och första året kommer jag att tillbringa i Flyinge, som väl kan beskrivas som något av sveriges häst-mecka. Mina förhoppningar är att det blir tre år med massa nya kunskaper från kunniga hästmänniskor, och en hel del fina hästar. Det ska bli väldigt spännande, och ännu roligare är det ju att få dela med sig av sina upplevelser.

 

Så välkomna med på resan!

 

 

Bild från antagningsprovet i våras.

 

 

 


Läst 35532 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Marie Ryman

Marie Ryman, som jobbar hos fälttävlansproffset Malin Petersen i Tyskland, bloggar om sitt hästliv.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stängArkiv