Marie Ryman

 

Igår redovisade vi vårt projektarbete om det högdräktiga stoets näringsbehov. Det gick jättebra, både vi och lärarna var mycket nöjda med innehåll och framförande :)

 

När jag skrev om projektarbetet första gången här visade det sig att flera av er läsare hade dräktiga ston och var nyfikna på vad vi kommit fram till, så nu när vi är klara tänkte vi i gruppen dela med oss.

 

Här kan ni läsa arbetet, och här är bilaga 1-3 med foderstater. 

 

Kan tillägga att det står mycket om utfodring till hästar i allmänhet, så jag tror att de flesta kan ha glädje av att läsa det. Jag kan ju hinta om att många skulle kunna spara mycket pengar på fodertillskott om ni läste det som står ;)

 

Projektet är en del av den hippologiska introduktionskursen. Redovisningen bedömdes den med, och en grupp fick opponera på vårt arbete inför klassen, efter vår redovisning. Då kom de med kritik och gav förslag på förbättringar. Att ge konstruktiv kritik på ett positivt sätt är en konst i sig, det pedagogiska bedömdes där.

 

Så, ni som är intresserade av vad vi kommit fram till, eller bara vill se hur ett hippologiskt projektarbete kan se ut får gärna läsa och kommentera!

 

"Hästen Är En Gräsätare"



Läst 22917 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
03
2011

 

Körigt är väl bara förnamnet.


Mitt tåg ner körde såklart på ett rådjur igår, och så det blev det något tekniskt fel, det hela ledde till att istället för 200 km/h susade vi fram genom skogarna i hela 80 km/h. Så tre timmar senare än jag hade tänkt, vid ett på natten, landade jag i min säng i Flyinge. Det kändes lite, lite motigt att kliva upp 05:45 för stalltjänst, men man kommer ju in i någon sorts andra andning efter ett tag.

 

Förmiddagen lades på förberedelser inför redovisningen av projektarbetet i morgon, eftermiddagen och kvällen går till ridlära-pluggande, tentan är i morgon eftermiddag.

 

På dagen låg dimman tjock över Flyinge, det var säkert -10 grader. Hur körigt det än var hann jag ändå med att ta med kameran ut i hagen hemma efter lunch. Dagens fotomodell kallas för Misty, passande nog :)

 

Och... hur körigt det än är, så är det ändå kul att vara tillbaka! Trots att ögonen går lite i kors i mellanåt :)

 

 

Tryck för större format :)

 

 



Läst 22587 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
02
2011

Sitter och samlar kraft för att åka tåg.

 

Idag har jag egentligen inte åstadkommit mycket mer än att hoppa på min väska för att kunna dra igen blixtlåset. Inte så konstigt att det går trögt, det krävdes lite teknik redan när jag packade den i Flyinge, och nu har det ju både varit jul och mellandagsrea sedan dess. Det var i alla fall dagens träningspass det, våld löser inte allt, men en del...

 

Ridlära och ett projektarbete om ledproblem får bli underhållningen under den, minst (och förhoppningsvis) fem timmar långa tågresan, dags att komma tillbaka till verkligheten nu.

 

Det har varit en jätteskön jul, åker hem med laddade batterier som förhoppningsvis räcker till sommaren. För det är sommar snart, eller hur?

 

 

 


Läst 22317 ggr Kommentarer Kommentera

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.