Marie Ryman
FEB
01

Min onsdag

 

Vi löshoppade unghästarna med Jens i morse, Flip Flop tycker det är helskoj! Han avslutade med ett par fina språng när han väl sansar sig och fokuserar lite, blir roligt när vi kan börja hoppa på dem uppsuttet. Flip Flop ägs av beridna högvakten som kommer och tittar på honom i morgon förmiddag. De äger flera hästar som står på Strömsholm för utbildning. Om några år får ni förhoppningsvis se honom patrullera Stockholms gator!

 

Vi trimmade hopphästarna tillsammans med Jens innan lunch, Quest såg grym ut idag tyckte Jens, och visst kändes det som att han var på g! Filar på alla tips jag fick i måndags, lite fram med underskänkeln och så inte bli kvar för länge i tygeltagen på höger, fokus fokus...

 

Efter lite lunch hemma var det alltså dags för den spännande lektionen med markarbete mot hoppning på dressyrhästarna. Det var livat men under kontrollerade former kan man säga, trava bommar och travhoppa ett litet kryss kändes som en fullt tillräcklig uppgift idag!

 

Flera av dressyrhästarna är lite drama queens och de är rätt bra på att få igång varandra också, men Carin som höll lektionen hade ett lugnt tempo så allt gick jättebra :)


Det är så bra variation i arbetet, och vi hoppas det blir mer markarbete med dem framöver. När nyhetens behag har lagt sig lite blir det förhoppningsvis lite lättare att komma till ridning och ha bommarna som hjälpmedel i dressyren, att jobba med cavaletti har ju många fördelar! Mataking kändes fin, och jag insåg hur mycket lättare jag har för att inverka i en hoppsadel, suck...

 

Jag tycker Carin skötte lektionen jättebra, och Agneta Aronsson övervakade och efteråt diskuterade vi lektionen, styrkor och saker att förbättra. Så fungerar umet-lektionerna alltså :)
Ser också att kommentarerna tickar på i inlägget om djurrätt, dela gärna med er av era tankar!! Kommentarsfältet står alltid öppet för funderingar och diskussioner kring precis allt, glöm inte det :)

 

Imorgon blir det alltså besök från K1, färdighetsträning i dressyr för Marianne, och träningstävling med Quest. Seminarieuppsatsen kallar nu, over and out!

 

 


Läst 25105 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
01

Det här med beslut...

 

Inte är det lätt i alla fall!

 

14 april är slutdatumet för val av inriktning i årskurs tre - inriktning mot ridlärare på Strömsholm, och mot unghästutbildning på Flyinge. Jag har verkligen ingen aning. Det är inte ens så att det lutar åt något håll, jag känner mig nollställd, helt neutral. Hej Schweitz. 

 

Huvudbry! Jag och Carin har gjort en lång lista med plus och minus, hon är lika villrådig som mig, men det hjälpte inte så mycket. Tänker skjuta upp beslutet ett par månader nu, det är så mycket som snurrar i huvudet ändå. Sofhie, Emelie och Lina har bestämt sig för att stanna här så vi försöker hålla dem utanför diskussionen, de är rätt partiska :P 


Det här är i alla fall planen för veckan! Idag ska vi spexa till det på umet-lektionen, Carin ska ha hopplektion för oss - fast på våra dressyrhästar. Visserligen håller vi oss till travhoppning, men jag tror det blir spännande ändå :)

 


Läst 25495 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 Marie Ryman

Marie Ryman, som jobbar hos fälttävlansproffset Malin Petersen i Tyskland, bloggar om sitt hästliv.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stängArkivGalleriet på Hippson Market