Marie Ryman
SEP
04
2012



Härlig kväll det blev! Massa glada strömsholmare från alla utbildningar som tävlade i en femkamp med mixade lag, det blev många skratt :)



Vi inledde med någon sorts variant på hela havet stormar, lagen snurrade framåt i en cirkel till musik, och när musiken stannade skulle de sätta sig ner... Man kan säga att alla rasade ihop ungefär samtidigt så det blev lite svårbedömt, undrar hur många svanskotor vi sumpade här? :)








Sedan gällde det att sortera sig i åldersordning, år-månad-dag, utan att vare sig prata eller nudda marken...







Irländsk fylla känner ni väl till? När man snurrar 10 varv med huvudet på ett spö, och sedan ska försöka springa tillbaka till sitt lag, lättare sagt än gjort för det snurrar rätt bra i skallen. Vi hade irländsk bangång! Först snurra, sedan stega en distans på tillbakavägen. Det gick väl sådär med det avståndet...




 



Samarbete på hög nivå, personen längst bak i ledet styr de andra blindbockarna - fast utan att använda ord, utan bara kommandon som man bestämt innan... Vissa kom fram, andra fastnade på en volt i mitten och kom aldrig riktigt därifrån, medan somliga missade konorna totalt och hamnade någon helt annanstans...






Avslutande grenen var rulla hösilagebal, med lite adrenalin klarar man 80 meter på en knapp minut! Vad ska man med traktorer till när det finns studenter...





HP3 tackar alla deltagare för en fin-fin kväll, bra kämpat! Nu är terminen definitivt igång på allvar! :)




Läst 28043 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
03
2012




  







Foto: Carin Brosäter


Läst 26763 ggr Kommentarer Kommentera

 

 

Nu är inskolningsveckan är klar och när jag slog upp ögonen i morse kändes det som att det var läge att bli lite produktiv igen om livet ska gå ihop sig. Så, innan åtta var tre maskiner tvättade, fast inte torkade så jag idag går jag omkring i två väldigt illa matchande strumpor, men det är det ju ingen som ser. Lyckades även diska och dammsuga innan jag trampade iväg till skolan kvart över åtta, vår hyresvärd har för vana att oanmält komma och lufta elementen när man minst anar det, så jag måste åtminstone ha skottat upp en stig genom lägenheten mellan tvättpåsar och lådor...

 

I förmiddagsd att startade vi upp företagsekonomin som vi ska ha under första perioden. Innehöll massa studiebesök på både ridskolor och utbildningsstall, låter bra!

 

 

Just nu är det lunch, äter medans maskin fyra körs vilket betyder 35 minuters tvångs-sitta-ner, och sedan är planen att åka till Betty, mocka och packa höpåse. Visionen är att vara tillbaka på skolan innan 13 för att hinna se andra halvan av klassen provköra sina hopphästar för första gången. Mexx och jag kommer ha Eva-Karin Oscarssons ögon på oss 15-16, förbereder mig på årets träningsvärk, och sedan svischar jag hem vid 17 och torktumlar, duschar och samlar ihop mig inför pizza med tvåorna kl 18. 19 är det dags för inspark för hela skolan som vi treor ska hålla i, och när den är klar bär det av till hästen igen.

 


Så här ser dagarna ut, omväxlande, men det är ett trevligt pussel, solen skiner och det är lätt att leva idag! Ett ledsamt moln på Strömsholms-himlen är att min granne Carin har skadat korsbandet och antagligen blir borta från ridningen ett bra tag framöver. Så himla trist att behöva stå på marken när allt man vill är att ösa på så här sista året! :(

 

Men, hon är en fena på det här med att fota (alla minns bilderna från isritten i vintras) så det lär ju berika den här bloggen i alla fall... Så ni har bilder från både dressyren och insparken att vänta, nu ska jag kila vidare :)


Min bästa kompis är mitt headset, då kan man upplysa icke-strömsholms-vänner om att man lever SAMTIDIGT som man tar sig från punkt A till B... Livet som student! :)


Läst 23796 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
01
2012

 

 

Stalljobb är det som gäller i helgen. Var uppe hos Betty innan morgonstalltjänsten och släppte ut dem, allt lugnt men det är fruktansvärt blött ute! Som tur är så är hagen stor och det godaste gräset längst bort, så förhoppningsvis klarar vi oss från den värsta leran ett tag till.

 

Morgonstalltjänsten på Strömsholm gick på 45 minuter trots att hästarna är i tre stall :) Fast just nu sitter jag inne hos Lina som har bakat scones, man kan ha det sämre! Vi har bra underhållning också, folk är brutalt hurtiga häromkring och just nu har vi ett gäng utanför fönstret som joggar - med varandra på ryggen! 

 

Själv tar jag en bulle till tror jag.

 

 





Läst 25243 ggr Kommentarer Kommentera

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.