Marie Ryman
MAR
07

Vad ska du göra sedan då?

 

"Känns det bra i själen? Då ska du göra det." Emelies sätt att kontrollera att man väljer rätt.

 

Du kan inte plagiera någon annans plan, ingen annan kan välja åt dig, DU måste göra det DU tror på, och vad andra tycker och tänker, det har ingen betydelse. Att mycket kretsar kring Livet Efter Examen här för tillfället är inte så konstigt, och det lär bli värre ju närmre vi kommer, och ni kommer märka det. Men planen blir allt klarare.

 

 

Under periodens första dagar har vi, förutom att hoppa för Janne Jönsson (vilket visserligen alltid är trevligt men ringrostigt är bara förnamnet på undertecknads form nu), ägnat oss åt redovisningar/examinationer av våra VFU-uppgifter. Diskussionerna som dyker upp är otroligt intressanta, det är ju nu det roliga börjar - att få tillämpa allt vi lärt oss, applicera det i verkliga situationer, klarsynt både se och kunna lösa olika problem. Från betsling av ridskolehästar, inskolning av nya hästar i verksamheten, marknadsföring och användning av sociala medier, Linas grymt användbara projekt där hon skapat ett program för foderstatsberäkning med kostnadskontroll inbyggt, till så tunga ämnen som ridskolornas framtida roll.

 

Det sistnämnda sätter igång SÅ många tankar och idéer, för att förändringens vindar blåser, det kan vi vara säkra på. Eller att vi måste sätta igång och börja blåsa, vidga vyerna och tänka nytt, för att de ska kunna finnas kvar. Det började klia i fingrarna då. Det är så mycket som vill komma ut.

 

 

 

I Flyinge blev jag överöst med frågan om vad som händer när vi gått ut, och den frågan, tre månader innan examen, är en killer. Den som ändå visste. Jag vet precis var jag vill komma någonstans, och grunden till det är att jag är tvärsäker på vad jag brinner för - utbildning av hästar och människor förstås. Det är ju därför jag är här. Det gäller att hitta sitt sätt att göra det på, sitt forum, sitt sätt att dra det berömda strået till stacken som gör hästsverige till en lite bättre plats. Och jag har en bra idé. Min plan. 

 

Sedan gäller det bara att hitta vägen dit, och den är sällan spikrak eller utstakad, defitivt inte krattad och sannolikt ganska snårig med ett och annat bananskal som kan göra att det tar ännu mer spännande vändningar än man kanske trodde från början. Jag vet ju var jag vill, jag har bara inte bestämt exakt vilken av stigarna jag ska ta för att komma upp på berget än... Men jag har världens bästa möjligheter nu.

 

 

Då så, dags att bestämma sig för nästa drag, och för vilket av alternativen som känns bäst i själen.


 

 

 


Läst 21102 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
05

Tillbaks!

 

Första dagen i period 4 är avklarad och det känns riktigt fint att vara tillbaka i sadeln på Chimeca igen. Dagens pass gick mest ut på att knappa sig tillbaka igen, i morgon är det hoppdags. En preliminär tävlingsplanering är snabbt uppstyrd med första start i Hamre nästa helg, lika bra att komma igång tidigt.

 

På morgonens mentorstid fick vi hoppare också veta att möjlighet att åka till norska Drammen i slutet av april finns om man sköter sig riktigt bra på tävlingsbanorna innan dess, slå den ni! Vi är jättepeppade såklart, det är bara att sikta mot stjärnorna så kanske man åtminstone når grantopparna! Det är inga dåliga möjligheter vi ges, grymt kul.Red Newton byter karriärsinriktning under den här perioden och kommer gå med gymnasiet ett par dagar i veckan, men utöver det fortsätter jag rida honom. I söndags kammade han hem många guldstjärnor, hade en kalaskänsla! På Betty är det full fart som vanligt, hon utvecklades mycket i slutet av februari och känns superfräsch och allt starkare! Vilket hon känner själv och tycker är helfestligt förstås...

 

 

Så jag har åtminstone tre hästar att ro om i vår, får jag tråkigt finns det alltid fler. Kurserna vi läser i period fyra är 5 hp examensarbete, och 10 hp didaktik för ridlärare. Vi har ju jobbat ihjäl oss med examensarbetet tidigare under året för att kunna glida på det sista perioden, slippa den värsta stressen, slippa skriva på nätterna, och i stället hinna njuta av det här och utnyttja tiden maximalt. Och hinna tävla. BÄSTA planen någonsin, gissa om vi är glada för det nu!

 

Upplagt för succé det här. Då kör vi!

 

Läst 20498 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
04

Inspiration

 

Så, åter hemma på Strömsholm igen, och nu håller jag mig sannolikt här tills det är dags för Göteborg i april. 

 

Flyinge-trippen kändes lyckad, i fredags träffade vi hipp-ettorna för att kunna fånga upp frågor och funderingar inför år 2 och deras flytt till Strömsholm. Prova på-dagen kändes lyckad, en fullspäckad dag som nog speglade tempot utbildningen går i sedan!

 

På lördagen var det hingstklasser i Flyinges stora ridhus, jag och Emelie passade på att titta på förmiddagens hoppning, lyx. Bara riktigt fina hästar, bara riktigt duktiga ryttare, den absolut bästa formen av inspiration!  Det går aldrig att få för mycket av det. Hippologen Victoria Almgren stod för en tredjedel av startfältet, vilken fantastisk förebild hon är.


Varsågoda, ASVH bjuder!


Man ska lära av de bästa, och vi ser förstås fram emot Henrik von Eckermanns clinic på Strömsholm 25/3. Missa inte det tillfället, biljetter finns fortfarande kvar! Jag verkligen fram emot att få ta del av hans filosofi och system i clinic-format. Våren här kommer ha många highlights, det här bli definitivt en av dem.

 

 


Läst 20490 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01

På resande fot... Igen

 

Jag får uppenbarligen inte nog!

 

I skrivande stund sitter jag i vardagsrummet i mitt gamla bo Fredhem i Flyinge. Två år senare. I morgon är det prova-på-dag för hippologprogrammet här på Flyinge, ett guldläge för nyfikna potentiella sökande att få känna på hur det är att gå programmet!

 

Ridning, körning, guidning, föreläsning och info om programmet ska hinnas med under dagen, och vi är här för att representera RS, berätta om år 2 och 3 och allmänt om vår skola. Intresset har varit stort och det här ska bli väldigt spännande att följa.

 


 

Veckan har gått till att avsluta VFU:n - analysera lektioner, diskussionsforum, och skriva klart rapporterna på de olika projekt vi haft. Jag kommer fortsätta jobba tisdagskvällar på Nyby-Torshälla så det känns som att jag har kakan kvar nu när vi kör igång börjar nästa period på måndag!

 

 

Idag fick vi mail om hästfördelningen och upplägg inför den fjärde och avslutande perioden. På eget önskemål får de som vill nu inrikta sig på en gren de sista tio veckorna. För min del blir det helhjärtat hoppning, och glädjande nog får jag tillbaka min mesta favorit Chimeca La Silla som jag ju red i höstas. Enligt mailet var rimligt mål för oss hoppare att tävla 120-130 under strömsholmstävlingarna i början av juni, med bra rundor enligt hoppningens fem grundstenar (ni vet - balans, rytm, linje, tempo, distans) och max 4-8 fel.

 

Laddad då? Om vi ska ge ALLT under sista perioden?
Yes we shall!


Men först prova-på-dag förstås. God natt! :)

 

 


Läst 16679 ggr Kommentarer KommenteraMarie Ryman

Marie Ryman, som jobbar hos fälttävlansproffset Malin Petersen i Tyskland, bloggar om sitt hästliv.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stängArkiv