Redaktionens pryltips - Hästgård med hagar ner mot den privata stranden

Redaktionens pryltips

APR
19
2016

Hästgård med hagar ner mot den privata stranden


Härlig flygbild över gården, med havet i bakgrunden.
  
Utsikt över havet, egen strand, fem hektar mark och nybyggt stall av högsta klass gör denna hästgård unik i sitt slag. Den ligger drygt tio minuter norr om Barsebäck.
  
Bostadshuset är byggt 1999, omfattar 130 kvadratmeter och har öppen planlösning. Inspirationen till klinkergolvet är, enligt annonsen, en stubbåker – och alla golv har värme. På ovanvåningen finns två sovrum varav ett på 21 kvadratmeter med två fönster mot havet, liten klädkammare och en balkong med utsikt över hagarna. Det andra sovrummet är på 41 kvadratmeter och har egen walk-in-closet.
  
Garaget med helkaklat golv och målad interiör innehåller förutom plats för bil samt förråd också ett inrett rum, som i dag är gym och har två boxar för hundar.
  


Infarten med stallet till höger.


Bostadshuset med garage i bakgrunden.


Fin eldstad i köket.


Ljust och fräscht i bostaden.


Ett av de två sovrummen.
  
Stallbyggnaden inrymmer på "loftet" en charmig lägenhet om ett rum och kök, badrum och bastu. Det är helglasat ut mot stallet, och ett runt fönster gör havet synligt.
Stallet har sju boxar, varav två är extra stora och fungerar som fölboxar. Utöver vattenkoppar och automatisk ventilation har stallet även golvvärme, för att hindra kyla från ytterväggarna. Sadelkammare och foderkammare ligger i ena delen av stallet och möjlighet att torka täcken finns. 
  


Stallet med bostaden en trappa upp.


Den ljusa stallmiljön med öppet till nock.


Fölhage med uteboxarna i bakgrunden.


Uteboxarna med nattbelysning.


Hagarna går hela vägen ner till havet.


Garage till vänster och stallet till höger.
  
Den andra byggnaden som angränsar till stallet är ett oinrett garage, som även det kan bli stall eller förvaring av foder och strö. På andra sidan ridbanan finns en länga med sju uteboxar. 
  
Gården ligger ute för 10,4 miljoner kronor.


Gården sedd från havet.

Till mäklarens annons



Läst 63013 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9537594 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9596492 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9615427 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.