Redaktionens pryltips - Hästgården i Hallaröd är en sommardröm

Redaktionens pryltips

MAR
22
2016

Hästgården i Hallaröd är en sommardröm


Detaljerna på Rugerups gård gör helheten.
   
Just nu säljer mäklarbyrån Bukowskis en riktig pärla till hästgård. Den är belägen utanför skånska Höör, och för snarare våra tankar till en midsommardröm än en vanlig hästgård. Se bilderna och fantisera er bort – visst är det fint?


Allén upp till gården.
  
Den ståtliga gården har anor från 1849 till 1856, med boarea om 310 plus 142 kvadratmeter. Detta fördelat på tolv vackra rum med utsikt över ägorna. Utöver bostadshuset finns det en ateljé, en stor lada, häststuga och kräftdammar. Älskar man att vara utomhus finns det gott om plats i den fina trädgården, omgivningarna består av naturskön och småkuperad skogs- och odlingsbygd. Här finns närhet till naturreservat och det ligger aktiva hästgårdar i närområdet.
  


Härlig gårdsbild med stallet till höger.
  
Bostadshuset har tolv rum varav sex sovrum. På entréplan finns i dag fyra sällskapsrum varav ett med öppen spis. Överallt ser vi vackra ekgolv och högt i tak, med synliga träbjälkar. I en av salongerna kommer man ut till balkongen i söderläge.
  


Baksidan av bostadshuset.


Utsikten över ägorna och trädgården.


Köket i fräsch och lantlig stil.


Ett av bostadens sovrum.


Våra drömmars badrum?
   
Till gården finns det drygt 39 hektar mark, något som gör att hästarna har mer än tillräckligt med hagar att gå i. Det nyrenoverade stallets Röwer & Rüb-inredning passar fint mot teglet och de synliga takbjälkarna.
  


Sadelkammardörren fångar vår blick.
  
Stallet har plats för tre hästar och är i nyskick, då det inte är använt sedan 2010. Boxarnas storlek är 5 x 4 meter, 3 x 4 meter samt 3 x 3,5 meter. Vattenkopparna har cirkulationspump för att förhindra vattnet från att frysa under vintern. Till gårdens fem hagar finns det utdraget vatten – skönt att slippa bära hinkar.

  

Spolspiltan till vänster.


Härliga ljusinsläpp i stallet.
  
Vad drömgården kostar vet vi dock inte. Mäklaren uppger att priset meddelas på förfrågan. Och för de allra flesta stannar nog en gård som denna vid just en dröm.

Till mäklarens annons



Läst 95987 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9536966 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9595864 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9614799 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.