Redaktionens pryltips - KASK - en nyhet på svenska hjälmhyllan

Redaktionens pryltips

FEB
28
2016

KASK - en nyhet på svenska hjälmhyllan

Den italienska hjälmtillverkaren KASK har länge försett bland annat alpina skidåkare och cyklister med säkra hjälmar. Sedan drygt ett år tillbaka har de även gett sig in på ridsportmarknaden. Hjälmarna håller just nu på att lanseras på den svenska marknaden, så vi ringde upp den svenska agenten Sara Eriksson på Leadsports för att få reda på lite mer om detta nya märke och dess produkter. 


Dogma Light i brun.

Sara berättar att KASK har tillverkat hjälmar sedan 2004 men då som sagt till andra sporter så som klättring, alpint och cykling.  
– Förra året lanserade de en ridsportkollektion som blev väldigt väl mottagen av toppryttarna. Bland annat ser vi hoppryttaren Daniel Deusser och bröderna Philippaerts i dessa hjälmar. Även de svenska ryttarna Jonna Ekberg och Petronella Andersson använder KASK, säger Sara. 


Dogma Light i svart. 

Tillverkarna bakom KASK-produkterna är väl medvetna om att hjälmens passform är extremt viktig för att den ska vara säker.
– Därför är deras produkter uppbyggda så att man först väljer storlek på det yttre skalet på den modell man vill ha. Sen väljer man en tjocklek på den inre padden så hjälmen sitter exakt rätt på just den kundens huvud.
Alla skal finns i tre olika storlekar, S (stl 54-57), M (stl 58-59) och L (stl 60-62). Den inre padden är tillverkad i ett coolmax-material för en hög andningsförmåga och är tvättbar.

Patenterat justeringssystem
Hjälmarna är försedda med KASKs patenterade, självanpassande justeringssystem. Detta system, som används för första gången i ridsportsvärlden, ska möjliggöra en optimal passform samt hålla hjälmen på plats genom att varsamt hålla om baksidan av huvudet. Alla ridhjälmarna har gått igenom den nya typkontrollen och har fått den EU-godkända märkningen VG1 01.040. 

Dogma Light Crome i blå/silver med hårda öglor som skyddar öronen, käken och kindbenen. 


Dogma Light Crome i brun med hårda öglor.

KASK:s kännetecken som sticker ut och som för tankarna tillbaka till de klassiska JOFA hjälmarnas utseende är att man kan få hakbandet i ett hårt material.
– Till modellen Dogma Chrome, som bland annat bröderna Philippaerts rider med, kan man välja till att ha hårda öglor som skyddar öronen och käken och kindbenen mer. Men självklart går den hjälmen även att få med vanligt hakband, berättar Sara.


Star Lady med bred solskärm tilltalar många kvinnliga ryttare. Här i färgen svart. 


Star Lady i marin.

Star Lady i brun.

Ytterskalet på hjälmarna är tillverkat i ABS som är ett lättviktigt, motståndskraftigt och reptåligt material. Det går även att få ytterskalet i kolfiber. Hakbandet är tillverkat i ett Eco-vänligt läder och även detta är tvättbart. 


Carbon Xlite matt i mörkbrun. 

Alla hjälmar finns att få i färgerna svart, blått och brunt med många olika varianter som exempelvis skinande front i silver, ton-i-ton och matt. Även personliga varianter, med Swarowski, flagga eller kundens egen logga (på gallret) är möjligt.


Dogma Flag med den svenska flaggan. 

Gällande kundkrets tror Sara att hjälmarna tilltalar de som i dag köper ridhjälmar såsom KEP, Samshield eller GPA.
– Prismässigt kostar hjälmarna från 4999 kronor så där ligger de samma prisnivå. Det ju självklart dyrgripar som beroende på val kan kosta upp mot 22.000 kronor.


Dogma Carbon Gold. 


För den som vill känna och klämma lite på hjälmen berättar Sara att målet är att den ska finnas på Euro Horse mässan under Gothenburg Horse Show.
– Vilken butik som kommer att ha den med sig är ännu inte klar,t men självklart kommer mitt mål vara att se till att den finns med på mässan, avslutar hon. 

Vad tycker ni, tilltalar denna designen på ridhjälm er? 

Tillverkarens hemsida
Svenska agenturen
Finns online här

Information angående de nya säkerhetskraven från Svenska Ridsportförbundets hemsida:

• CE-märkta ridhjälmar som tillverkats efter 4 november 2014 och som har genomgått ny typkontroll märkta VG1 01.040, Det finns i dagsläget ingen bortre tidsgräns för de hjälmar som är godkända efter den 4 november 2014 enligt VG1 01.040.
OBS! Märkningen VG1 är en rekommendation från EU-kommissionen och inte ett krav.

Till informationen



Läst 65666 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9598591 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9657489 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman



Läst 9676424 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.