Rio-kollen

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
09
2016

Besviken Lidbeck slutar som förbundskapten



 
Det är en besviken förbundskapten vi når på telefon efter att fälttävlans-OS är över. En elfte plats för laget och Ludwig Svennerstål som bästa svensk individuellt på 27:e plats var inte vad Staffan Lidbeck hade hoppats på.
– Det är bara att läsa resultatlistan, det är jättedåligt på alla vis, säger han – och bekräftar samtidigt att han lämnar uppdraget som förbundskapten.
  
Text: Annika Grundberg
Arkivfoto:
Tomas Holcbecher
  
Men det är inte ett OS bara i moll, det finns ljuspunkter som Frida Anderséns och Hertas terräng.
– Det är små ljuspunkter här och där. Sara gjorde en helt okej dressyr och hoppning och Ludwigs dressyr var väl okej. Men när den bästa hästen försvinner och den vi hade störst förhoppningar på inte levererar, då blir det inte bättre än så här.
  
Behövs bättre hästar
– Det har varit en bra fälttävlan och det är många bra hästar som har haft problem. Jag menar att vi absolut har ryttare som räcker till, men att vi måste arbeta för ett bättre hästmaterial. Titta på Tyskland som hade problem i terrängen men som sedan går in och rider felfritt i banhoppningen, de har kompletta hästar. Ju bättre grundmaterial man har desto mindre behöver man förlita sig på tur. För att vi skulle ha lyckats var alla tvungna att prestera på topp.
  
Valde rätt häst
Ludwig Svennerstål hade flera hästar kvalade till OS, bland annat rutinerade King Bob, men att välja Aspe var helt rätt menar Lidbeck.
– Jag tror att om han hade valt King Bob, då hade han hamnat där vi är med Herta i dag. Det var rätt att välja Aspe även om det här OS:et kom lite tidigt för hästen.
Apropå Herta så mår hon relativt bra.
– Vi kommer att undersöka henne grundligt i morgon och sedan vet vi mer.
  
Jobbar en månad till
Fälttävlansryttarna flyger från Rio på torsdag och hästarna följer efter senare på natten. Själv jobbar Staffan Lidbeck en tid till, därefter är uppdraget som förbundskapten över.
– Jag jobbar en månad, sedan är min tid som förbundskapten slut, slår han fast.
  
Så gick det för svenskarna: 
27. Ludwig Svennerstål/Aspe (8 fel i banhoppningen)
36. Sara Algotsson Ostholt/Reality (6 fel i banhoppningen)
45. Linda Algotsson/Fairnet (4 fel i banhoppningen)

Resultat lag
Resultat individuellt


Missa inga OS-nyheter!
Appen Hippson HorseNews är helt gratis och finns till både iOS (iPhone och iPad) och till Android (Samsung, LG, Sony etc). I den samlar vi nyheter från en mängd källor inom hela ridsportvärlden. Perfekt så här i OS-tider med andra ord.
Ladda ner från App Store (iOS)
Ladda ner från Google Play (Android)
(Läs mer om appen här)

Läst 19623 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2016

Herta ute ur OS – övriga svenska hästar godkända



OS-äventyret är över för Frida Andersén och Herta.
  
Till tisdagens veterinärbesiktning för fälttävlanshästarna kom endast tre svenskar. Frida Anderséns Herta fick stanna kvar i boxen. Förbundskapten Staffan Lidbeck berättar mer.

Text:
Annelie Lundkvist och Mikael Persson
Foto:
Tomas Holcbecher (Frida) och Mikael Persson (övriga svenskar)
  
– Vi valde att stryka Herta från tävlingen, hon har en svullnad och ömhet på höger framben. Den sitter i området för gaffelbandsgrenen där hon även uppvisar hälta, säger han.
Skadan sitter inte på samma framben som Herta tidigare fick en senskada på, något som ändå lugnar teamet lite.
– Hon travade jättefint när hon kom i mål och var fin i alla benen under kylningen efteråt. Hon har ju haft lite gamla skador så vi isade ordentligt. Själva svullnaden kom under kvällen, det var även då hon blev lite halt, berättar teamets veterinär Lisa Lidbeck.

En start var aldrig aktuell
Redan i går kväll tog man beslutet, tillsammans med Frida, att det inte skulle bli någon avslutande tävlingsdag i Rio.
– Hon är tillräckligt öm och besvärad, så det var inget svårt beslut att ta. Det var ingen idé att visa henne, konstaterar Staffan Lidbeck.
Frida tröstas av teamet och sin familj med att OS-minnet får bli målgången i gårdagens terräng. Självklart går Hertas välbefinnande först av allt.
  
Frida kommenterar själv händelsen:

  
Linda Algotssons, Ludwig Svennerståls och Sara Algotsson Ostholts hästar fick grönt ljus av veterinärerna och kommer till start i hoppningen klockan 15.00 (svensk tid).


Svenska teamet och Sara på väg till besiktningen.


De tre kvarvarande svenska hästarna väntar på sin tur.


Läst 20843 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2016

Nilshagens häst godkändes inte: "Har inte känt ett dugg"



Dante Weltino stoppas från start på grund av hälta.
 
(Uppdaterad 15.30)
Det var nervöst när Therese Nilshagens Dante Weltino skulle ombesiktigas på tisdagsmorgonen i Rio. Tyvärr slutade OS-äventyret där. En hälta på ett bakben gör att de inte får starta.
– Jag förstod inte riktigt vad som hände. Han har känts så bra under ridpassen. Jag har inte känt ett dugg, säger Therese i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Dante Weltino har ridits varje dag sedan han landade i Rio och har inte visat några tecken på att vara halt.
– Han har aldrig varit skadad tidigare och känns om en mycket sund häst. När jag travade med honom efter ridpasset såg inte Jonas (Tornell, landslagsveterinär, reds anm.) något. Han var mycket bättre i dag, men det var inte tillräckligt. Klart att jag är besviken. När får jag chansen att rida ett mästerskap, säger en tårögd och besviken Therese.
Hon tröstades av dressyrens supervisor Kyra Kyrklund:
– Det kommer ett mästerskap varje år. Nästa år är det EM på hemmaplan i Göteborg. Kom igen, sånt här händer med hästar.
  
Mads och Jimmie Choo Seq väl förberedda
Detta var inte den inledning det svenska laget hade hoppats på i Rio. Nu kommer reserven Mads Hendeliowitz att kliva in i laget med sin Jimmie Choo Seq. Ekipaget är väl förberett för uppgiften och har tränat med de andra svenskarna på plats. I går fick Jimmie grönt ljus på besiktningen.
– Det är blandade känslor så klart. Jag tycker jättesynd om Therese. Jag tror att de hade gjort det ännu bättre för laget. Men jag är jätteglad att få rida och vi kommer att göra vårt bästa, säger ryttaren.
  
Mads skriver själv om beskedet:


  
I morgon, onsdag, klockan 15.00 (svensk tid) är det dags för dressyrens första ryttare att rida in på banan.
Startlistor kommer att publiceras här
 

Therese och Dante Weltino.
  

Övriga svenska hästar gick under måndagen igenom besiktningen:


Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello springer upp.


Patrik Kittels Deja ser nästan lite blyg ut på denna bild, men är otroligt söt.


Juliette Ramel fick länga på steget när Buriel H.K travade i väg.


Läst 21715 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2016

Natalie Jansson: ”Vi flög lyxigt, både Cue Channa och jag”



Tillsammans med kompisarna under de kända ringarna.
  
I går, måndag, anlände både Malin Baryard Johnssons hästskötare Natalie Jansson och hennes skyddsling Cue Channa till Rio de Janeiro. För Hippson berättar hon om resan och första dagen.

  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Privat
  
När vi pratar med Natalie är det sen måndagskväll i Sverige och därmed middagstid i Brasilien. Tidsskillnaden är fem timmar, något som inte påverkar hästarna nämnvärt. Men Natalie själv känner sig trött.
– Jag har knappt sovit sedan jag lämnade Norrköping i fredags morse. I natt sov jag två timmar i en säng, det kändes helt fel, så galet har det blivit, berättar hon.
  
Samåkte med lagkamraten
Natalies första anhalt på väg till Rio blev Grevlundagården i Skåne, hos Peder Fredricson. Där lastades ”Gullan” tillsammans med All In, eller ”Allan” som han kallas. Tillsammans med hästskötaren Malin Henlöv samåkte Natalie ner till Ludo Philippaerts stall i Belgien. Där fick hästarna vila en stund innan teamet begav sig till flygplatsen.
– Malin hjälpte veterinär Johan Lenz att lasta hästarna och såg till att de kom i väg på bästa sätt. Enligt henne hade Gullan traskat på planet och där sett sitt hönät, då var hon nöjd. En fördel med henne är att det spelar ingen roll om du häller en hel vattenhink över fodret, hon kommer att sörpla i sig allt ändå. Vilket känns väldigt bra.
  

Gullan tittar ut över det svenska sommarlandskapet innan avfärd.
  

För resan Skåne–Belgien krävs snacks!
  
Flygresa för hästskötarna = lyx
Innan hästarna lyfte var redan flera svenska hästskötare på väg i luften från flygplatsen i Amsterdam. Bland annat lyckades Rolf-Göran Bengtssons rutinerade groom Celia Rijntjes vara med när Casall och RGB vann lördagens Grand Prix i Valkenswaard, innan hon skyndade till flyget.
– Vi hade ett direktflyg så det var elva och en halv timmes lyx då man kunde titta på film, få maten serverad och ta en kisspaus. Folk klagar ofta på långa flygtider, men vi är vana att sitta i lastbilen och köra. Här kunde man i alla fall sova om man ville, säger Natalie.
När hästskötarna landade i Rio var klockan strax efter 17, lokal tid, på söndag eftermiddag. Då insåg Natalie att i Brasilien blir det mörkt tidigt på kvällen.
– Det kändes lite konstigt att kliva av planet och att det redan var mörkt.
  

Natalie säger hej då till Gullan på flygplatsen.
  

Hälsar på Charlotte Mordasinis Romane du Theil innan avgång.
  
Ryttarna är på väg
Peder Fredricson täckte upp för sin hästskötare Malin på plats i Rio. Han tog emot Allan och får under tisdagen sällskap av sina ryttarkollegor – och Malin.
– I dag har hästarna fått ta det lugnt. Vi har promenerat med dem och har låtit dem acklimatisera sig. Som tur är var det inte så varmt som tidigare dagar i dag. Det kändes skönt för hästarna att inte behöva kliva ur planet och mötas av en varm vägg, berättar Natalie.
Enligt henne var hästarna lite trötta på måndagsmorgonen, men när vi pratar intygar hon att de har börjat piggna till igen.
– Vi har låtit dem vila i boxarna i lugn och ro flera gånger under dagen. Bland annat gick vi hästskötare bort till terrängen och tittade vid sista vattenhindret – vi blev alla imponerade över hästarna som går där. De är så duktiga som verkligen fokuserar på att fortsätta framåt hela tiden.
  
  
Ser fram emot att få sova
När sista kvällschecken är gjord anar Natalie att det inte kommer ta många minuter innan hon somnar gott på kudden. Hon erkänner att det känns skönt att vara på plats, framför allt när alla hästar har klarat resan så bra.
– Tur att Gullan inte reagerar på tidsskillnaden. Så länge hon får frukost när solen går upp är hon nöjd, oavsett var i världen hon är, konstaterar Natalie.


Läst 21676 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2016

Dressyr: Nilshagens häst i holding box



Therese tillsammans med Dante Weltino i helgen.
Foto: Tomas Holcbecher
  
Dressyrens veterinärbesiktning gav inte det besked vi alla ville höra – en svensk häst är skickad till holding box. Tisdag lunch, svensk tid, är det dags för ombesiktning.
  
Text: Annelie Lundkvist
  
Det är Therese Nilshagens Dante Weltino som inte har släppts igenom av veterinärerna på plats. Dock var det inte tillräckligt för att neka ekipaget start direkt, därav en ombesiktning under morgondagen. 
Övriga svenska hästar, inklusive reservhästen 
Jimmie Choo Seq riden av Mads Hendeliowitz, har fått grönt ljus.


Läst 58921 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2016

OS-terrängen: Linda Algotsson inte längre utesluten



Foto: Tomas Holcbecher
    
Sen måndagskväll, svensk tid, kommer nyheten att Linda Algotsson och Fairnet inte längre är uteslutna från dagens terrängritt. Det betyder att det svenska laget kommer till tisdagens avslutande hoppning med full styrka.
  
Anledningen till det ändrade resultatet är att ett domarbeslut har upphävts gällande ett vägval. Linda korsade inte sin egen väg utan får i stället 40 hinderfel och 69,60 tidsfel, totalt 160,50 straffpoäng efter dressyr och terräng. Linda Algotsson ligger därmed på 48:e plats individuellt. Det korrigerade resultatet förändrar inte Sveriges sjundeplats som lag.
  
Självklart ska samtliga hästar gå igenom veterinärbesiktningen under tisdagsmorgonen också, men detta bidrar med lite extra hopp till den sista tävlingsdagen.


Läst 64861 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2016

Ludwig: "Kände mig som en amatör med tyglarna"


"Ludde" och Aspe visade kämparglöd på banan.
  
Ludwig Svennerstål och Aspe såg riktigt taggade ut när de galopperade genom OS-starten. Ryttaren hade lagets öde på sina axlar och behövde ta sig i mål med bästa möjliga resultat. Under ritten kunde vi upprepade gånger se "Ludde" tappa tyglarna, något som gjorde honom irriterad på sig själv.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
– Vad hände med tyglarna?, utbrister han när Hippson ringer upp efter ritten.
Ja, vad hände egentligen?
– Jag vill börja med att säga att jag är väldigt nöjd med hästen, men jag kunde ju inte hålla i tyglarna, de bara försvann. Så fort jag skulle svänga var det som att de var insmorda i olja.
Hade du nya tyglar?
– Nej, jag har säkert gjort hundra rundor i år med de här tyglarna och har aldrig haft problemet förut.
  



Aspe levererade i skarpt läge
Även om utrustningsproblematiken gav Ludwig svårigheter att styra så kände han att hans häst, åttaåriga Aspe, gjorde allt rätt. 
– Hon kändes fin hela vägen in i mål. Därför är jag besviken på mig själv, för jag visste att hästen var redo. Annars hade jag inte valt henne. Hon är modig men smart på hinder, berömmer han sin häst.
Misstaget som kom på det sista vattenhindret tar Ludwig också på sig. Han förväntade sig nämligen att hästen skulle vara tröttare än vad hon var när de kom fram till utmaningen.
– Hon var så pigg i slutet, jag red in lite för starkt mot vattnet. Och när jag skulle svänga så försvann tyglarna igen, då ville jag nästan ta tag i bettet för att jag blev så trött.
Ekipaget gick i mål med 28,40 straffpoäng för överskriden optimaltid i terrängen.


  
Banan höll in i det sista
Trots att Ludwig startade bland de sista ryttarna berömmer han banan i Brasilien. 
– Det var en jättebra bana med ett underlag som verkligen höll hög klass hela vägen. För mig blev det dock svårare än vad det var.
Någon press för att ta sig i mål kände han inte, självförtroendet var på topp och det fanns ingen oro att han och Aspe inte skulle ta sig hela vägen. Trots att de var yngst i startfältet.
– Jag kände mig ganska bekväm när vi stod på startlinjen.
Byter du tyglar till i morgon?
– Egentligen borde jag svara ja på det, men det kommer jag inte att göra. Det var nog hennes svett som gjorde att det blev så halt på dem. De kommer att bli rengjorda till i morgon, det lovar jag, avslutar Ludwig.
  
Totalt klättrade Sverige från en tiondeplats till en sjundeplats i lagtävlingen. I morgon, tisdag, är det dags för den avslutande hoppningen.

Resultat, lagtävlingen
Resultat, individuellt


Läst 77120 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2016

Facebook höll tummarna när Sara och Reality var på banan


Sara Algotsson Ostholt och Reality gick i mål med 61,20 terrängstraff. Detta efter två utbrytningar plus överskriden optimaltid.
  
Under eftermiddagen har heja-ropen i sociala medier skallat, snart skulle svenska folkets häst Reality 39 ut på banan. Tillsammans med Sara Algotsson Ostholt gav "Facebook-hästen" (kallas så efter insamlingen 2012) allt. Men ekipaget fick två kostsamma missar.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Inför OS-starten i Rio har Sara varit med Reality, eller "Bigsy" som hon kallas i stallet, på Jägersro galoppbana i Malmö. Där har det varit fokus på att stärka och utveckla hästens galopp, något som visade sig i dag.
– Där lärde hon sig verkligen att länga på steget. Jag är så nöjd över henne, att hon nu inte bara kan galoppera i backar utan även har ett bra flyt mellan hindren, säger Sara.


  
Inledde med strålande hoppning
Känslan när Algotsson Ostholt gick ut i terrängen var enligt henne själv suverän, hon vet att Bigsy är i toppform.
– Första halvan av banan kändes enkel måste jag säga. Där vi fick första stoppet var min plan att gå på tre galoppsprång, men nu i efterhand borde jag ha lagt in ett fjärde. Det är alltid lätt att vara efterklok, konstaterar Sara.
Ett misstag fick dock inte ner ekipagets självförtroende, utan Bigsy fortsatte banan i bra tempo och gjorde fina språng på alla enkelhinder. Det höll i sig fram till sista vattenhindret, där även systern Linda hade problem. 
– Där tog jag lite för mycket i tyglarna över båten och tappade farten. Man ska försöka rida på fart där, men hon kändes lite trött så jag ville balansera upp henne, förklarar ryttaren.
  


Vet att hejarklacken är med hemifrån
Sista timmen innan Sara och hästen galopperade över startlinjen började Facebook att koka av förväntan. Både på Saras egen sida och i Realitys Facebook-grupp peppade ridsport-Sverige inför starten. När vi frågar om Sara känner av stödet hemifrån svarar hon:
– Ja, jag är medveten om att de finns, det är fantastiskt att ha dem med sig. Nu under tävlingarna har jag inte varit inne så mycket på sociala medier själv, utan fokuserar på att rida. Jag hoppas att fansen inte är alltför besvikna, det är en jättefin häst, det kan ingen ta ifrån oss.
Var är Bigsy nu?
– I stallet och blir ompysslad. Nu står gräs och extra morötter på schemat. Och att heja på Ludde så klart.
  
Klockan 19.39 rider Sveriges sista lagryttare ut på banan – Ludwig Svennerstål och Aspe kommer att ge allt!
 
Onlineresultat, OS-terrängen


Missa inga OS-nyheter!
Appen Hippson HorseNews är helt gratis och finns till både iOS (iPhone och iPad) och till Android (Samsung, LG, Sony etc). I den samlar vi nyheter från en mängd källor inom hela ridsportvärlden. Perfekt så här i OS-tider med andra ord.
Ladda ner från App Store (iOS)
Ladda ner från Google Play (Android)
(Läs mer om appen här)

Läst 70384 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2016

Strålande ritt av Frida Andersén och Herta



Frida och Herta är ett väl sammansvetsat ekipage, som levererade.
  
De tre återstående svenska lagryttarna rider under stor press, samtliga måste ta sig i mål för att laget ska få vara med i tisdagens avslutande banhoppning. Frida Andersén och Herta levde upp till förväntningarna – med en felfri terräng på hinder.

  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
 
Det blev 9,20 straff (57,10 totalt) för överskriden maxtid, ett resultat som gjorde att Frida gick in på en sjundeplats efter målgång. Strax bakom sig i resultatlistan har hon rutinerade William Fox-Pitt och hans Chilli Morning, som ledde efter dressyren. När vi får tag på Frida sprudlar hon av glädje över sin fina häst.
– Hon ställer verkligen upp och litar på mig till 300 procent. När jag sätter henne framför ett hinder så gör hon allt för att klara det, något som är väldigt skönt att veta, berömmer hon familjens uppfödning.
 


Banan tar på krafterna
Även om det såg nästan oförskämt lätt ut när Frida och Herta dundrade över banan, genom vatten och över svårigheterna, kunde ett tränat öga se att Herta låg på och var lite stark.
– Ja, hon var stark i början och lite "på", samtidigt som hon stod emot väldigt mycket för publiken. Man fick verkligen jobba för ridningen hela vägen, berättar ryttaren.
Innan Frida red i väg fick hon några tips från Linda Algotsson, framför allt att inte sätta för mycket press i början utan att spara på krafterna till slutet av banan.
– Linda berättade att hon hade problem i sista vattenhindret och gav mig tips på hur man kunde rida där. Det var väldigt bra, för jag tog med mig det och det hjälpte mig när jag kom dit.
  


Peppande förbundskapten
I samband med att Frida galopperade ut genom starten såg vi förbundskapten Staffan Lidbeck springa i väg för att följa hennes ritt. Han står med ryttarna vid starten, men i Fridas fall står han inte tyst.
– Nej, han peppar och skriker lite på mig. Han säger saker som att "nu kör vi, det är nu det gäller" och liknande, precis vad jag behöver höra.
Och som hon körde! Nu är Frida upptagen med presskåren och med att titta på sina lagkamrater, men i störst fokus är ändå Herta.
– Hon kyls ner och har mitt teams fulla uppmärksamhet. I ett av tälten finns kylande fläktar och badkar med vatten och is. Även om hon kändes fräsch i mål och har inte varit i ett enda hinder får hon promenera för att komma ner i puls. Sedan får hon gå in i boxen en stund för att vila, berättar Frida.
Ryttaren berättar att hon har en riktigt bra känsla inför morgondagens avslutande hoppning. Och när Herta har fått vara i boxen en stund, för att varva ner, kommer hästskötaren att promenera med henne igen.
– Det handlar om att gå, gå och gå. Plus berätta för henne hur duktig hon har varit, avslutar Frida.
  
Onlineresultat, OS-terrängen
  
Nästa svenska ryttare är Sara Algotsson Ostholt på Reality som går ut klockan 18.23.


Läst 48772 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08
2016

Mardrömsstart för svenska laget på tuff bana


OBS! Uppdatering lördag 22.57: Linda inte längre utesluten – läs mer här


Linda var besviken efter ritten.
  
För Linda Algotsson och det svenska laget blev inledningen på dagens terräng inte alls vad man hoppats på. Tre utbrytningar gör att OS är över för Linda och Fairnet.

  
Text:
Annelie Lundkvist

Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Efter ritten får vi en pratstund med Linda, som berättar att det var en riktigt jobbig runda för henne och tioåriga hingsten Fairnet.
– Jag tyckte att min häst var lite spänd i början, han blev lite tagen av all publik och kameror som var nära. Då fanns inte fokuset där det skulle vara.
  
Utan styrning blev det svårt
En följd av att Fairnet blev spänd var att hjälperna inte fungerade som de skulle. Just styrningen var det som försvann under första fjärdedelen av banan för Linda.
– Det blev lite långa vägar och till slut kändes det som att jag bara ville komma hem till mål.
Är det den tuffaste bana du ridit?
– Den är jäkligt tuff, den tuffaste jag har gjort med den här hästen. I dag kändes det att han inte är rutinerad i stora sammanhang. Hästarna lär sig efter hand, och i början av banan kändes det som sagt inte riktigt som att vi var ett team. 
En del ekipage har halkat till, är det halt?
– 
På hinder nummer sex är det en kombination med några häckar, där visste jag att det skulle vara halt. Utöver det tycker jag att underlaget kändes bra.
  
Dags för rapportering till laget
Nu gäller det för Linda att lägga sin ritt bakom sig och föra vidare all viktig information till sina lagkamrater. Fairnet tas omhand av sin hästskötare och får pusta ut och få en sval dusch. 
– Nu ska jag springa ner till Frida och resten av ryttarna för att berätta om banan.
  
Nästa svenska ekipage på banan är Frida Andersén och Herta, de startar klockan 16.57.


Läst 48653 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.