Rio-kollen - Mads: "Jag har nog inte förstått hur stort det här är"

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
10

Mads: "Jag har nog inte förstått hur stort det här är"


Mads gav svenska laget en perfekt inledning på OS.
  
Dressyrryttaren på allas läppar denna timme är Mads Hendeliowitz, fansen i sociala medier är många och alla skulle nog vilja kunna gå fram och ge Jimmie Choo Seq en klapp. Ryttaren själv sprudlar av lycka när Hippson pratar med honom – för detta var ju hans OS-debut.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Att både häst och ryttare är i storform går inte att ta miste på. De åkte till OS som reserver för det svenska laget, men fick i går kliva in som ordinarie när Therese Nilshagens Dante Weltino inte gick igenom besiktningen. Trots den tråkiga starten för laget är det fulltaligt på plats under Mads ritt.
– Vi har en väldigt bra stämning i laget och supportar varandra trots det som har hänt. Therese har ändå lyckats sätta det lite åt sidan och är med för att stötta oss, det uppskattar vi alla, berättar Mads.
  
En helt vanlig tävling
Innan start fokuserade Mads på att detta var som vilken tävling som helst, banans mått är 20 x 60 meter och domarna sitter på sina vanliga platser.
– Jag är jättenöjd med ritten och framför allt med Jimmie. Vi hade väldigt kul tillsammans i dag, hoppas att man kunde se det.
Sina 71,771 procent och den nuvarande tredjeplatsen är han relativt nöjd med, men konstaterar att man alltid vill ha lite till. I detta fall var dock domarna eniga. 
– Det är världens bästa hästar här, det får man inte glömma. Det är tidigt i klassen, så vi vet att domarna kommer att bli lite mer generösa senare.
  
Försöker njuta av stunden
Det var ändå OS-debut, det går inte att komma ifrån, och för Mads som inledde för det svenska laget handlade det även om att rida lite taktiskt.
– Det finns fler poäng att plocka på några ställen och jag red nog lite mer försiktigt än vad jag behöver. Men man vill hellre säkra för en bra start än få ett kostsamt misstag, förklarar han.
Mads känsla vad gäller Jimmie inne på banan var att han först blev spänd när de red in, men direkt när programmet startade så var han med sin ryttare.
– Han var jäkligt med mig i dag, det kändes nästan som att jag bara kunde njuta och guida runt honom.
Under skritten såg vi Mads ta ett djupt andetag, medan Jimmie visade att han verkligen kunde sträcka ut.
– Det är viktigt för mig själv att komma ihåg att andas. Lite handlade det också om att ta min tid inne på banan, det är inte varje dag man rider OS. 
Har du förstått att du faktiskt har gjort OS-debut nu?
– Nej, min telefon är helt galen, det går knappt att röra den för alla meddelanden som rullar in. Själv har jag nog inte förstått hur stort det faktiskt är ännu.
Vad gör Jimmie nu?
– Just nu är han med Frida i stallet, jag ska gå dit för att göra dem sällskap och tacka honom för ritten. Han ska få slappa resten av dagen, sen har vi en fantastisk massör på plats. I morgon blir det lite finlir inför fredagens program, men annars en lugn dag.

Resultat


Den ökade traven var fantastiskt fin.


Det var inte fullsatt på läktarna, men stämningen är på topp.


Fullt fokus hos både häst och ryttare.


Läst 31568 ggr


Fler inlägg

AUG
20

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 22408 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 29942 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 54086 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste