Veterinärstudenten
AUG
30
2016

Halloj!

I lördags körde vi upp till Uppsala och allt gick bra. Ölis skötte sig exemplariskt hela vägen och det var ett väldigt lugnt ihopsläpp med de andra hästarna. Han var mest intresserad av att äta :)

Även jag trivs väldigt bra i min lilla stuga, den är så fin och familjen Lindh som låter mig bo här är helt underbara! Så jag är övertygad om det kommer bli jättebra när jag väl kommit iordning. Ni ska få se lite bilder från stugan när det inte är flyttkartonger överallt! Här är Ölis tillsammans med en av sina nya kompisar, Nouva:

Men! Det viktigaste av allt! Igår började skolan så nu är jag på riktigt veterinärstudent! Det känns helt overkligt men jag stod med på listan vid registreringen så det verkar som att det stämmer. Gårdagen var så lång och intensiv så känns som om den varade i en hel vecka, jag är helt slut redan! Förutom välkomsttal, information och registrering så var det fullt med insparksaktiviteter. Det är årskurs 3 som håller i vår inspark, och de gör det väldigt bra måste jag säga! Vi fick snygga mössor och tröjor som vi måste ha på oss hela insparksveckan, det är så man ser att vi är amöbor (vi nya kallas så). Det var även min födelsedag igår, 26 hela år har jag hunnit med på denna jord, och jag måste säga att denna födelsedagen blir svårslagen!

Veterinärprogrammet är ett väldigt gammalt program med många traditioner, och det gäller även insparken. Vi har bland annat fått en låttext som är detsamma för alla klasser varje år, men varje klass får sin egen melodi. Vår melodi är "rosa helikopter", kommer ni ihåg den? Sjukt längesen man hörde den och nu kan jag inte sluta nynna på den! Vi har även fått en egen dans som vi håller på att träna in, magiskt bra är vi! Jag vill inte avslöja allt för mycket då jag tycker det förstör mystiken och spänningen lite för er som kanske kommer börja läsa programmet i framtiden. Så ni får helt enkelt vänta och se, och ni andra får leva i ovisshet om vad som pågår på Ulltuna en vecka som denna ;)

Idag hade vi första föreläsningen. Eller egentligen var det en introduktion till första kursen så det var mest information om kursmål, examinationer och dylikt. Men väldigt kul att få komma igång lite på riktigt! Första kursen heter "Anatomi, grundkurs samt introduktion till veterinärprogrammet". Vi kommer tillexempel gå igenom medicinsk terminologi, alltså medicinska ord, så det kommer bli mycket språkstudier i både latin och engelska. Vi kommer också få utföra dissektioner för att lära oss däggdjurskroppens organsystem. Ska bli så himla spännande! Jag tror att första gången kan det kännas lite obehagligt men man kommer nog in i det rätt så snabbt. Dissektioner är en väldigt viktig del för vårt lärande så att vi sedan ska kunna ta hand om de sjuka djur som behöver oss. Jag måste också säga att jag är djupt imponerad över lokalerna vi har på skolan, de är så fina och moderna! Jag är övertygad om att vi har bästa möjligheterna för att lära oss allt vi behöver inför vårt kommande yrke, och det känns så bra!

Strax ska Jana i stallet visa mig lite ridvägar, ska bli skönt att få koppla av lite tillsammans med Ölis :) Men jag tänkte först be er om en liten tjänst! Jag är ju helt ny på det här med bloggandet, så ni får jättegärna skriva om det är något särskilt ni vill att jag skriver om eller om ni har några frågor :) Ha en fantastisk kväll!

Kramar Emelie!

Jag bjuder på en bild från igår på en blöt men väldigt glad, nybliven veterinärstudent :)


Läst 22550 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
26
2016

Hej bloggen!

Imorgon går alltså lasset till Uppsala! Dagen har varit lång men har samtidigt gått otroligt snabbt! Morgonen gick åt till förberedelser både hemma och i stallet. Ölis hade fått rätt mycket styngflugeägg på benen så tog en stund att sanera det.

Sen jobbade jag alltså min sista dag på Skostället. Min underbara, snälla faster/chef- vad jag kommer sakna dig! Tur vi är släkt så du inte försvinner helt ur mitt liv iallafall. Dagen flöt på som vanligt, men när vi skulle stänga kom verkligheten ifatt en och det kändes lite vemodigt. Här skulle en bild på vår fina butik varit men jag är nybörjare på att blogga och lyckas inte få dit den :( får träna lite på det!

Kvällen fortsatte med mer känslor när mina fina stallkompisar samlats för att säga hej då med fika och paket. Bästa bagaren Sandra hade bakat gofika (en av sakerna jag kommer sakna mest ;) ) De har stöttat, peppat och hjälpt när det varit tufft med ölis, skador och vildhäst-perioder, och hejat på oss när det gått bra. Jag är så tacksam för dessa åren hos er!

Nu är bilarna tankade och det sista ska in i släpet innan jag ska sova min sista natt hemma! Avgång imorgon vid 07.00, min sambo är lite bitter över att behöva stiga upp så tidigt sista dagarna på sin semester men jag tror det är nyttigt för honom att komma in i rutinerna igen ;)

Ha nu en fantastisk kväll och håll alla tummar för att resan flyter på smärtfritt imorgon!

kramar Emelie!


Läst 20893 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!
  
I dagarna startar jag mina studier på SLU för att bli veterinär, och den resan kommer jag blogga om här på Hippson! Egentligen startade resan för flera år sedan då jag kämpat för att komma in på utbildningen ända sedan jag tog studenten 2009. Jag har läst till kurser och har skrivit högskoleprovet sex gånger, men nu äntligen är det alltså min tur! Hoppas du vill följa mig i min nya spännande vardag där jag fullföljer min dröm.
  
Vem är då jag? Emelie heter jag och fyller hela 26 år, faktiskt samma dag som utbildningen börjar, så det blir ju en bra födelsedagspresent :). Jag kommer från Växjö och härifrån kommer jag flytta tillsammans med min häst Ölis och hund Bella.
Ölis är en sexårig valack och en riktig liten otursfågel. Som treåring fick han en ligamentskada som tog lååååång tid att läka, men skam den som ger sig! Nu har han varit riden i ett år och vi kämpar på. Bella är en blandning chihuahua/Jack Russel på åtta år.
  
Lite kort om mig, men vi kommer ha gott om tid att lära känna varandra framöver :). Min förhoppning är att jag ska kunna dela med mig av både ups and downs från studentlivet tillsammans med mina djur. Njut nu av det sista av sommaren så taggar vi inför en fantastisk höst!
  
Kramar Emelie!


Läst 25906 ggr Kommentarer Kommentera

Emelie Jönsson kommer från Växjö och är 26 år. Till veterinärutbildningen tar hon med sig sin sexåriga valack Ölis och sin hund Bella.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.