VM-kollen - Dag Albert ansluter till laget i Frankrike

VM 2014

Här samlar vi allt från VM 2014. Bildspel, resultat, intervjuer och bakom kulisserna-reportage.


AUG
24
2014

Dag Albert ansluter till laget i Frankrike


Dag Albert och Tubber Rebel tar tunneln till Frankrike.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher



Uppdatering klockan 17.00:
SMS från förbundskapten Staffan Lidbeck till Hippson:
"Hej! Ja, positivt svar från Dag, han kommer!!!"

Därmed blir det svenska laget fulltaligt, och även om samtliga ryttare har ett stort ansvar att prestera så lättar en liten tyngd från deras axlar.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Intervju med Dag Albert, söndag klockan 12.50:

Vi ringer upp mannen som kan rädda fälttävlanslaget i Frankrike. Dag Albert, som mot förbundsledningens vilja tackat nej till att rida VM, är plötsligt högaktuell igen.

Dag sitter hemma på ridbanan och rider i ett blåsigt England, när vi får tag på honom för att ställa frågan alla vill veta svaret på. Kommer han att ställa upp och ta sig till VM?
– Jag jobbar på det, i en nödsituation som denna måste man åka! Det har varit ett tufft år för svensk fälttävlan. Jag vill verkligen åka, det är synd om laget som drabbats så hårt - nu gäller det att ställa upp, säger Dag Albert till Hippson.

Måste lösa det praktiska
Att bara lasta hästen och åka till VM är lättare sagt än gjort. Dag har tjugo hästar hemma på gården som någon måste ta hand om. Han förklarar att det inte handlar om att någon ska sitta och rida alla hästarna, skrittmaskinen får gå varm när de är borta på mästerskapet.
– Vi måste ha någon vi kan lita på som fodrar, mockar och sätter dem i skrittmaskinen. Det är ingen omöjlig uppgift att lösa, men jag har inte allt klart ännu, förklarar Dag.

Hästen är i form
Hans VM-häst Tubber Rebel är redo att ställa sig på lastbilen och åka mot Frankrike, om de får ihop logistiken hemma i stallet. Dag planerar att åka till Frankrike på onsdagen, och åker i så fall direkt till tävlingsplatsen. 
Vi avslutar samtalet med att prata om vilken väg som snabbast tar honom till Frankrike. Färjan är kortaste vägen, men den går endast två gånger om dagen. Dag kommer nog att välja tunneln mellan Dover och Calais, för att kunna vara mer flexibel med tiden.

Text: Annelie Lundkvist


Läst 9926 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner Frankrike



Läst 22949 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova Ekelund



Läst 22681 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja Sandros



Läst 22709 ggr Kommentarer Kommentera




taggar

VM2014  



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.