Jenny Gagnér grundade PreVet. Företaget samarbetar med bland andra Folksam och Markne Academy. Foto: Staffan Claesson
Tyvärr fungerar inte alltid kommunikationen mellan hästägare och veterinär. Ofta saknas löpande dokumentation om hästens hälsa och tillstånd. Det leder till ineffektiv vård som blir dyr för hästägaren. Dessutom tvingas försäkringsbolaget betala ut höga skadeersättningar. Men med appen från PreVet kan du skapa kontroll och bättre struktur.
PreVet är en snabbt växande och marknadsledande aktör inom digitalisering av hästnäringen och tillsammans med sina användare och samarbetspartners bidrar PreVet till säkrare hästhälsa och mer hållbart hästägande. PreVets digitala hästjournal förenklar, förbättrar och förbilligar hästhälsa, hästskötsel och hästägande i Sverige.
– PreVet ska fungera som en värdehandling både vid vård, försäljning och skadereglering. Vi är övertygade om att en häst, där en köpare kan följa hästens historik på alla sätt, kan betinga ett betydligt högre värde än om bakgrunden är mindre känd, säger Jenny Gagnér, grundare och vd i PreVet.
Friska hästar och hållbar hästhållning driver grundaren Jenny Gagnér. Foto: Alex Giacomini
Viktiga branschaktörer väljer att samarbeta
Folksam är en av branschens viktiga aktörer som nu inleder ett samarbete med PreVet, för att förbättra hästhälsan och minska både kostnader och lidande inom hästvård.
För alla kunder som använder PreVets Hästjournal i samband med veterinärkontakter sänker Folksam självrisken för sina försäkringstagare med 300 kronor. Med ökad dokumentation kommer kontakten med veterinären och handläggningen av försäkringsärenden att bli mer effektiv.
– PreVets digitala hästjournal bidrar till ökad hästvälfärd och stödjer oss i vårt arbete för en effektiv och transparent verksamhet för våra kunder. Samarbetet hjälper oss att befästa en hållbar försäkringsmarknad för djur, säger Jan Lindblom, erbjudandeansvarig Folksam Djurförsäkringar.
– Genom samarbete med Folksam, som betydande aktör för hästförsäkringar, erbjuds alla deras hästförsäkringstagare som använder PreVets digitala verktyg en värdefull bonus, vilket gynnar deras hästförsäkringstagare på så många sätt, säger Jenny Gagnér.
SLU Holding väljer också att investera i PreVet, som ett ungt framtidsföretag som de bedömer kommer bli framgångsrika på marknaden, samtidigt som de skapar en positiv samhällspåverkan genom stärkt djurhälsa.
– Vi känner stor glädje att närheten till Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, nu kan bidra till att ytterligare utveckla bolaget, säger Jenny Gagnér.
Från vänster syns PreVets veterinär Merike Ronéus, produktansvarig hos PreVet Karin Nordström, PreVets grundare Jenny Gagnér, investeringsansvarig SLU Holding Henrik Landgren samt klinikchef på hästkliniken UDS, SLU, Karin Holm Forsström. Foto: Staffan Claesson
I Marknes stall är appen till stor nytta
PreVets digitala Hästjournal gör det enklare och säkrare för både privata och professionella hästägare inom alla inriktningar att kommunicera med veterinärer och försäkringsbolag.
Nu kan alla i hästens team som ägare, ryttare, veterinärer, tränare och hovslagare fortlöpande och direkt kommunicera om hästens skötsel och hälsostatus via PreVets app.
PreVet har redan idag flera viktiga etablerade samarbeten, förutom Folksam och SLU även Jordbruksverket och flertalet aktörer inom hästsporteliten – bland annat Markne Academy.
Pether Markne själv är väldigt nöjd med PreVet och den förbättrade kontrollen över hästar och aktiviteter den ger.
– Vi använder PreVets app då den hjälper oss och personalen att planera och få struktur för alla våra hästar och deras aktiviteter. Det kan till exempel gälla besök av veterinär, fysioterapeuter och hovslagare. Nu får alla möjlighet att gå in på varje häst och dela viktig information, berättar han.
Ladda ner preVet-appen från AppStore eller Google Play redan idag!
Genom att smidigt dokumentera hästens vardag i kalendern får du och hästens team överblick över aktiviteter och detaljer kring hästens hälsa och utveckling. Foto: Isak Rautenberg
PreVet lanserar fler nyheter. Läs mer här!
Äntligen är det dags för världscup igen! Två svenska dressyrryttare startar i Salzburg, Österrike, till helgen. På plats finns även flera svenska hoppryttare.
Peder Fredricsons All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu.
Se det härliga klippet där hagkompisarna testar täckets hållbarhet
Ett av hästlivets största problem: Hur löser man fodring mitt på dagen? Jo, med hjälp av en höautomat från Dayfeed.
Ridskolerådgivare Anna Reilly på SvRF vill gärna se att fler ridskolor och uppfödare samarbetar, för att ridskolorna ska hitta lämpliga hästar.
Intervju med SVT: "Att man berättar vad för typ av häst man behöver"
En bedrägeridömd kvinna som lurat minderåriga på pengar genom att påstå sig ha hästprylar att sälja och fått betalt via swish är fortfarande aktiv.
Dömdes till skyddstillsyn hösten 2020 – lurar åter minderåriga
På torsdagen meddelade regeringen att kommunernas idrotts- och fritidsaktiviteter för barn ska kunna hållas öppna, såväl utomhus som inomhus.
"Inga tvivel om hur stor roll en meningsfull fritid kan spela för ett barn"
Hästdragna likvagnar var fram till 1900-talets mitt en vanlig syn. Vagnarna och hästarna som drog dem har omgetts av skrock och lokala traditioner.
"Leddes runt kistan tre gånger, som en slags avförtrollningsritual”
Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna (och i bilen) än i höpåsarna man försökt packa till hästen.
Axevalla Hästcentrum är gymnasieskolan där eleverna utbildas med branschen nästgårds. Och eleverna tar med sig kunskap över disciplingränserna.
Ger elever fantastiska möjligheter att satsa på sin ambition
Det råder olika förutsättningar för landets ridskolor med anledning av coronapandemin. I Ronneby är ridskolan stängd, i Mariestad är den öppen.
Ordförande till Mariestads-Tidningen: "Vi får bedriva viss verksamhet"
Snart öppnar det upp för tävling igen – åtminstone för en del. Och därför tar vi och frågar vår hoppexpert Victoria Almgren om råd inför start.
Victoria Almgren om hur man får hästen avspänd inne på banan
Coronapandemin satte stopp för Jönköping Horse Show men i år är man tillbaka. Den 27-31 oktober är det dags för femte upplagan av tävlingen.
Brand i stall, hästar som gått ner sig i diken eller djur som fastnat. Detta är exempel på nödsituationer där räddningsarbetare kan behöva rycka ut.
Berättar om arbetet och ger tips till hästägare: "Ring hellre en gång för mycket"
I Brämhult ligger en välskött hästgård med ett stort bostadshus, stall, lösdrift och egen ridbana. En plats för familjen att trivas på.
Mathilda Karlsson får vänta på utslaget från idrottens skiljedomstol, CAS, rörande hennes indragna OS-plats för Sri Lanka, besked kommer i april.
Beslut kommer med bara tre månader kvar till OS
Som hästsportens spelbolag jobbar ATG med och för hästarna 52 veckor om året. Varje år. Men vad innebär det? Det beskriver Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, i en krönika på temat.
"Vi är stolta bidragsgivare till Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS"
Region Stockholm håller på att utreda var man ska placera regionens ambulanshelikopter. Ett förslag är på Värmdö, något som väcker protester.
Namninsamling har startats – ett 90-tal hästar finns i området
Ska det vara ska det vara ordentligt och hästarna på gården Annelies har fulla uppmärksamhet. Vilket innebär att när det blir framgång blir det också avsked.
Om att driva rehabstall: "Jag är deras chef, sjuksköterska och bästa kompis"
En ny studie visar att sommarbetets positiva effekter inte är långvariga. Hästägare bör snarare ta ett grepp om hästens utevistelse året runt.
Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?
– TEMA: Trendspaning
– Porträtt: Carl Hedin
– Hitta flytet med kavaletti
– Lyft dressyren med musik
– Mental träning för föräldrar
– Säkerhet hos veterinären
...och mycket, mycket mer!