Frågor och svar med Jessica Nordin

Fråga experterna

Här svarar några av Sveriges mest kompetenta hästproffs på frågor om dressyr, hoppning, foder och hästhälsa. Missa inte chansen att få hjälp med din häst.


7 träff(ar)

"Att kunna rätta in framdelen framför bakdelen är otroligt viktigt"

Hej! På video ser jag att jag ofta sitter och håller lite väl med innerskänkeln och innertygeln för att ställa hästen. Hur får jag bort det? Känner ju att det blir tjatigt för hästen och mig. Jag vill kunna påverka mer med min sits.

Läs svaret

Kommentarer

Övningar för att stärka hästens ena bakben

Hej! Jag har en häst som är svagare i sitt högra bakben. Vi jobbar för fullt på att göra henne liksidig och stark. Har du några bra tips på hur jag kan stärkta det svaga bakbenet lite extra?

Läs svaret

Kommentarer

Grundläggande hantering från marken vid spänd häst

Hej! Jag har ett fint sto på sju år som blir väldigt spänd vid ridning och har svårt att slappna av. Har du något bra tips eller övning som kan få henne mer avslappnad och lösgjord?

Läs svaret

Kommentarer

Lär hästen byta för hjälpen

Hejsan! Jag har en häst som är fem år och har mycket lätt för att byta galopp, men han byter galopp utav sig själv, och gärna då han blir trött? Vad kan jag göra tror du?

Läs svaret

Kommentarer

Föräldrarollen som tränare?

Hej. Min elvaåriga dotter har en trevlig D-ponny. Han är 12 år gammal och har mest skogsridits och tränats lite innan vi köpte honom. Han är väldigt svår att få att söka sig framåt/nedåt och ta stöd på bettet. Jag upplever att han tycker dottern är för "flaxig" i sina händer, vilket har blivit när hon vill att han ska gå i form. Hon har just nu en tendens till att få för långa tyglar med låg hand samt att den gärna går bakåt. De tränar för både C- och B-tränare i dressyr som påminner henne om detta när hon är och tränar. Min fråga är däremot om det finns något man kan göra för att få mer stilla hand när hon rider själv. Det funkar tyvärr inte med att mamma (jag) påminner. Mvh /Mamma

Läs svaret

Kommentarer

Övergångar stärker hästens bakdel

Övningar för att stärka hästens bakdel? Jag behöver stärka min häst bakdel då han är rätt svag där. Vad för stärkande övningar kan man göra för att just fokusera på att få mer muskler där bak? Vi rider både i ridhus och ut i backar så vi har tillgång till både skog och ridhus. Min häst är ett åttaårigt halvblod som tävlar LA-dressyr.

Läs svaret

Kommentarer

Tips på ridövning för häst med stora gångarter

Hej! Min häst är stor och har stor gång. Ibland känns det som jag flyger/studsar upp i luften från sadeln i traven. Ibland när han blir stissig tar han i ännu mer vilket gör det svårare och jag tappar balansen. Vilket också i sin tur gör att jag börjat spänna rumpan och innelåren mycket. Kanske jag spänner mig och därför skjutsas upp från sadeln? Ibland brukar jag vara i ett ridhus där balansen blir bättre (kanske bero på underlaget). Tips? I min hoppsadel med kortare stigläder får jag bra balans.

Läs svaret

Kommentarer

Jessica Nordin


Jessica Nordin är GP-ryttare, domare och medlem i Internationella Dressyrtränarklubben. Hon har utbildat ett antal hästar upp till svår dressyr och driver Vena dressyrcenter.  

Ställ din egen fråga

Din fråga:
Din epost:

Senaste expertsvaren

Omtvistade rättsregler för inackorderingsavtal
Eva Johansson svarar
Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Omtvistade rättsregler för inackorderingsavtal
Eva Johansson svarar
Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.