Frågor och svar med Jessica Nordin

Fråga experterna

Här svarar några av Sveriges mest kompetenta hästproffs på frågor om dressyr, hoppning, foder och hästhälsa. Missa inte chansen att få hjälp med din häst.

14 träff(ar)

Jessica Nordins favoritövning

Har du någon absolut favoritövning som du kommer tillbaka till oavsett vilken typ av häst du rider?

Läs svaret

Kommentarer

Hjälp, min häst busar och bockar

Hej! Jag har köpt en valack som är 14 år som jag tror testar mig lite. Han är kollad av veterinär UA och har en sadel som ligger bra. I ridningen är han dock ganska busig och har börjat bocka, studsa och stegra lite grann. Man känner att han är glad men detta är ju inget beteende jag vill ha. Hur ska jag tänka i ridningen för att få honom mer fokuserad på mig men samtidigt inte ta bort hans glada sida?

Läs svaret

Kommentarer

Ramlat av och är nu rädd för att galoppera

Hej! Har trillat av en häst i galopp och blev efter det lite rädd för att galoppera. Vid galopp sitter jag och spänner benen hela tiden. Har du några tips på hur jag blir mer avslappnad?

Läs svaret

Kommentarer

Hur skapa motivation hos hästen inne på ridbanan

Hej! Jag och min dotter har ett 5-årigt connemarasto som är jättepigg och glad på uteritt, men inne i ridhus och när lite mer krav ställs så läggs bromsen i och hon blir sur och seg. Hon är helt röntgad och vetcheckad och allt är grönt på så vis. Tror hon helt enkelt tycker att det blir för jobbigt och protesterar på så vis. Tacksam för tips för att både förbygga detta och få i gång bjudningen även inne, men också för att hantera när det väl händer.

Läs svaret

Kommentarer

Tips för att lära hästen rygga på ett korrekt sätt

Hej!
Hur får man till en bra ryggning? Jag upplever att min häst blir lite stressad i själva ryggningen och inte vilar på steget. Hur ska jag tänka för att få honom att slappna av i rörelsen?

Läs svaret

Kommentarer

Övningar för att få en taktande häst att börja skritta

Önskar bra övningar för hur man får en häst att skritta ordentligt istället för att takta. Har en mycket pigg och arbetsvillig häst som hellre taktar än att skritta.

Läs svaret

Kommentarer

"En häst med nerv kan rikta energin inåt och då upplevas seg"

Hej! Jag har en 13 årig valack. Finns lite nerv men också lite "seghet". Han har svårt att hålla fokus, blir lätt störd och kan också bli lite tittig eller osäker. Hur jobbar jag bäst en sådan häst? 

Läs svaret

Kommentarer

"Att kunna rätta in framdelen framför bakdelen är otroligt viktigt"

Hej! På video ser jag att jag ofta sitter och håller lite väl med innerskänkeln och innertygeln för att ställa hästen. Hur får jag bort det? Känner ju att det blir tjatigt för hästen och mig. Jag vill kunna påverka mer med min sits.

Läs svaret

Kommentarer

Övningar för att stärka hästens ena bakben

Hej! Jag har en häst som är svagare i sitt högra bakben. Vi jobbar för fullt på att göra henne liksidig och stark. Har du några bra tips på hur jag kan stärkta det svaga bakbenet lite extra?

Läs svaret

Kommentarer

Grundläggande hantering från marken vid spänd häst

Hej! Jag har ett fint sto på sju år som blir väldigt spänd vid ridning och har svårt att slappna av. Har du något bra tips eller övning som kan få henne mer avslappnad och lösgjord?

Läs svaret

Kommentarer
14 träffar Sida: 1 2 nästa » sista » 

Jessica Nordin


Jessica Nordin är GP-ryttare, domare och medlem i Internationella Dressyrtränarklubben. Hon har utbildat ett antal hästar upp till svår dressyr och driver Vena dressyrcenter.  

Ställ din egen fråga

Din fråga:
Din epost:

Senaste expertsvaren

Vilket ansvar har sommarbetesägaren om något händer?
Vad funkar bäst med hästar – att vara försiktigt tålmodig eller att ”säga till”?
Hur farligt är det med ekollon för hästar?

Fråga experterna
Senaste numretLäs mer om nummer 3 2024

– Tema: Dyrt, men det är värt det
– Porträtt: Anna Hassö
– Lär dig göra skolhalt

– Träna hållbart 
– Bör benlindor förbjudas?
– I sadeln längst atlantkusten
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.