Frågor och svar inom Hoppning

Fråga experterna

Här svarar några av Sveriges mest kompetenta hästproffs på frågor om dressyr, hoppning, foder och hästhälsa. Missa inte chansen att få hjälp med din häst.


Hoppning


Victoria Almgren

Alla Victoria Almgrens svar

Ponny som blir "tittig" vid hoppning

Hej Svante!

Jag har en D-ponny som jag haft i cirka två månader. När jag provred honom och hoppade honom var allt jättebra och han hoppade utan att vara "tittig". Han har varit ute och tävlat med placeringar och hon som hade honom innan sa att han aldrig varit tittig.

Nu när jag tränar med bommar och diverse "tittsaker" blir han väldigt tittig till att börja med, ibland går det över men ibland blir hela ridpasset en lektion i att låta honom bli van vid materialet.

Vad kan jag göra för att ta ur honom detta? I början när jag fick hem honom var det ingenting. Testar han mej och är det något som kommer att försvinna?

MVH,
Josefine
Läs svaret

Kommentarer

Hur tränar jag inför treårstestet?

Hejsan Svante!

Jag har en valack som ska gå treårstest till våren och nu undrar jag hur du skulle lägga upp träningen inför ett treårstest. Hur skulle du planera löshoppningen och ridningen?
Läs svaret

Kommentarer

Hur får jag bättre bjudning i löshoppningen?

Hej Svante!

Jag har en fråga angående löshoppning, jag har en 2-årig svensk halvblodsvalack som är löshoppad sedan han var ett år. Han har mycket bra teknik och är väldigt försiktig på hinder, problemet är dock att han blir så försiktig att när han hoppat in på lilla förhindret så tappar han farten och det blir väldigt långt fram till nästa hinder. Därmed är risken stor för stopp eller krasch. Vi hoppar honom på cirka 100 centimeters höjd och det gör han lätt. Hur kan jag träna honom att gå på lite mer?

Mvh,
Christina
Läs svaret

Kommentarer

Sto som rusar mot hindren

Hej KG!

Jag har ett stort problem med mitt sto. När vi har hoppat ett eller två skutt på ett hinder så blir hon den tredje gången bindgalen och stänger helt av för förhållningar före och efter hindret.
Man ser på henne att hon tycker att det är himla roligt men det är inte lika kul för mig som sitter på. Det går väldigt fort! Har provat att ställa upp många studsserier och kombinationer så att hon måste tänka till och lugna ner sig. Men det är samma historia där, det går två skutt och den tredje gången rusar hon iväg, tar första hindret med en hårsmån men efter det så flyger bommarna.

Har du något tips som kan hjälpa mig?
Läs svaret

Kommentarer

Min häst bryr sig inte om att han river!

Hej!

Jag har en femåring efter Cardento. Han är väldigt storvuxen och sen i utvecklingen. Han är ganska oförsiktig på låga hinder, bryr sig inte om att han river. Det blir bättre om man höjer, men jag vill ju gärna träna på låga hinder eftersom han är så ung! Har du något tips?
Tacksam för svar!

Mvh,
Mia
Läs svaret

Kommentarer

Hur tränar jag upp min avståndsbedömning?

Hej KG!

Har du några förslag på hur jag kan träna upp min avståndsbedömning? Jag skulle vilja bli bättre på att känna hur jag ligger till i förhållande till hindret. Hoppar idag på 1.10 nivå på häst.

Mvh,
Regina
Läs svaret

Kommentarer

Osäker på längdhinder

Hej Hippson!
Jag har en jättefin valack som jag främst tävlar i dressyr men också hoppar lite grann för att få omväxling. Problemet är dock att han är lite feg på längdhinder. Så länge vi rider på rättuppstående hinder tvekar har aldrig, men på oxrar är det som att han bli osäker och rädd och ganska ofta stannar. Finns det något sätt man kan förbättra hans självförtroendet på?

Tacksam för svar!
/Åsa
Läs svaret

Kommentarer

Jag har en halvblodshäst som är 3,5 år gammal, sent tagen då hon är rätt stor, cirka 170 cm. Hon är inriden och väldigt lättlärd.

Hej! Jag har en halvblodshäst som är 3,5 år gammal, sent tagen då hon är rätt stor, cirka 170 cm. Hon är inriden och väldigt lättlärd.
Hon har nu varit regelbundet riden sedan två månader tillbaka och jag undrar när och framförallt hur man ska löshoppa henne? Vad kan man begära av en så pass ung häst?

/Frågvis
Läs svaret

Kommentarer

Jag har en halvblodshäst som är 3,5 år gammal, sent tagen då hon är rätt stor, cirka 170 cm. Hon är inriden och väldigt lättlärd.

Hej! Jag har en mindre 7-årig hopphäst, ca 162 cm, som har gått 1,30 med goda resultat. Han är mycket försiktig av sig men jag upplever att han hellre vill hoppa uppåt än framåt, det vill säga han har lite svårt för att länga sig. Han hoppar med bra teknik. Hur kan jag träna honom till att länga sig bättre över oxrar?

Vänliga hälsningar,
Jojo
Läs svaret

Kommentarer
379 träffar Sida: första  föregående 1 ... 36 37 38 

Sök expertsvar

Du kan fritextsöka:

Ställ din egen fråga

Din fråga:
Din epost:

Senaste expertsvaren

Rutinerad häst som är tittig och spänd på hinder
Victoria Almgren svarar
Köpare valde bort besiktning – hästen visade sig ha artros
Eva Johansson svarar
Unghäst som inte tar jämnt stöd på bettet
Nina Bengtsson svarar
Häst som faller ur när den fäller vinterpälsen
Eva Dahlström svarar
Viktigast få unghästen att tycka om att arbeta
Victoria Almgren svarar
Hjälp för ryttare som "rattar" för mycket
Victoria Almgren svarar
Vad funkar bäst med hästar – att vara försiktigt tålmodig eller att ”säga till”?
Jenny Yngvesson svarar
Häst som inte går upp i hull trots uträknad foderstat
Eva Dahlström svarar
Unghäst som inte går fram på uteritten
Nina Bengtsson svarar
Tips om ryttarträning för att kunna hålla huvudet stilla i traven
Nina Bengtsson svarar