397 sadlar har stulits bara i år: ”Har aldrig känt mig så otrygg”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2017-11-14

397 sadlar har stulits bara i år: ”Har aldrig känt mig så otrygg”

SVT har kartlagt de inbrott som har skett i stall runt om i landet. Kartläggningen visar att 147 inbrott har gjorts och att 397 sadlar har stulits. Solängens ridskola är ett av alla stall som har drabbats.


För några veckor sedan fick Solängen påhälsning av tjuvarna. De fick med sig fem sadlar och ett nyinköpt trådlöst kommunikationsradiosystem, rapporterar SVT Nyheter
Elin Öhman driver skolan och menar att hon aldrig har känt sig så otrygg på gården tidigare.
– Det känns väldigt obehagligt, säger hon.
  
Inga spår efter tjuvarna
SVT Nyheter har även pratat med polisen, som dessvärre inte har några spår alls efter tjuvarna.
– Vi har inte gripit någon misstänkt, men vi misstänker att det rör sig om utländska ligor, säger Lisa Sannervik som är presstalesperson vid polisens region Mitt – det område som har blivit värst drabbat, till SVT.
Missa in klippet ovan där Elin Öhman beskriver känslorna efter inbrottet.

Läs mer hos SVT Nyheter 
Mer i Hippson-TV

Se när Tove och Holly behåller lugnet i mötet med vargen

Förra fredagen var Tove Muhrbeck ute och red på sin häst Holly i Södertörn utanför Stockholm. Plötsligt dyker en varg upp framför dem och Tove tar upp telefonen för att filma mötet. Vargen följer efter Tove och Holly en bra bit på stigen, Holly håller sig lugn men blir lite spänd av dess närvaro.


Sett 8695 ggr
Kommentarer

Sofie Relander dressyrtränar – i sällskap av en skock får

Sofie Relander vill förbereda sina hästar på att allt kan hända inne på dressyrbanan. Men att en skock får gör en sällskap kanske inte hör till vanligheterna.


Sett 3632 ggr
Kommentarer

Thea får hjälp av idolen Peder Fredricson

I kvällens Lilla Sportspegeln får tittarna följa med Thea Gånehed och hennes ponny Woody när de tävlar Grand Prix på Elmia. Och hon får hjälp av självaste Peder Fredricson. Programmet sänds i Barnkanalen 18.30 och finns därefter på Barnplay.se.


Sett 2692 ggr
Kommentarer

25 år med SIHS på drygt tio minuter

I år fyller Sweden International Horse Show 25 år. I tre nostalgiklipp får vi följa med på en tidsresa genom åren. Hästar vi minns, hissnande shownummer och roliga inslag. Bland annat kan man i ett av klippen se en viss programledare, tillika make till tävlingens sportchef Malin Baryard Johnsson. 


Sett 1727 ggr
Kommentarer

Kristian von Krusenstierna: ”Nära att det inte blev något Friends för mig och Adde”

Kristian von Krusenstierna och It's ad Hoc, "Adde", har kvalat till finalen av Dressage Power Future Stars som avgörs under Sweden International Horse Show. Men när Kristian ska träna med Adde i ridhuset möts han plötsligt av en stor, eller liten, överraskning...


Sett 9244 ggr
Kommentarer

Sara Algotsson Ostholt drillar papporna: “Låt inte benen hänga som spaghetti”

I tisdagens avsnitt av TV3- och Viafree-serien Det stora hoppet är fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt gästtränare. Och när hon står på marken och ger instruktioner gäller det att hålla fokus. Missa inte förhandsklippet ovan där en av papporna får lära sig vad ”mantag” är.


Sett 3859 ggr
Kommentarer

Fälttävlansryttaren Mateusz Dziurla: "Jag var så himla rädd"

I det fjärde avsnittet av Corren.se:s program ”Hästkrafter” möter Elli Moback fälttävlansryttaren Mateusz Dziurla. Han berättar bland annat om hur rädslan för att misslyckas på hästryggen har förvandlats till en vilja att vinna. Se avsnittet ovan.


Sett 3628 ggr
Kommentarer

Johanna Due-Boje om enhandsfattningen: ”Krävs inte skarpa bett och styrka”

I ett klipp på Instagram visar Johanna Due-Boje ett träningspass med den tioåriga valacken Qazino (se ovan). Där rider hon med enhandsfattning. Vi ringde upp Johanna för att få veta mer.


Sett 6058 ggr
Kommentarer

Sy knoppar som Johanna Due-Boje: ”Tar tio minuter och sitter som berget”

Dressyrryttaren Johanna Due-Boje demonstrerar knoppning på valacken Qazino. Fem flätor, nål och tråd och vips så är han redo för tävlingsbanan.
– Det tar mig tio minuter och är lika smidigt som att använda gummisnoddar, säger Johanna, som berättar mer här nedan.


Sett 13066 ggr
Kommentarer

Stephanie Holmén och Sparven glänser i Stuttgart

I lördagens stjärntäta 1,55-klass i Stuttgart var det Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow som lyste starkast. De svenska världscupryttarna – Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann – tog sig inte till omhoppning. Men "Steffi" och Sparven briljerade, dubbelnollade och placerade sig som nummer sju av drygt 50 startande. Spana in den otroligt snygga rundan här ovan!


Sett 2576 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: Pappas "projekt" blev ganska lyckat

Gästbloggen

Ett livstecken!

Therese

Id-märkning av föl, flytta hemifrån och en fundering

Avelsbloggen

Till Husbloggarna