Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Hösten är härlig och mysig... Hestsambons svärmormor har inte häst!

Hösten är här och med glimten i ögat plockar vi fram ett härligt klipp från 2017 ur arkivet. Minns ni Sannas mormor, som tycker att hösten är härlig? Då är det "tillåtet att hålla sig inomhus med en god bok och kanske ett litet glas portvin”. Hestsambon konstaterade bittert att det är lätt att säga när man inte har häst...


Sett 23712 ggr

Hippson-TV: Häng med banan runt på fälttävlans-VM i Pratoni

Svenska banbyggaren och fälttävlansprofilen Mats G Andersson guidade och förklarade runt hela VM:s terrängbana för Hippsons utsända:
– Det kommer att handla om tiden i stor utsträckning, ryttarna måste läsa av sina hästar hela vägen runt, kommenterar han.


Sett 1134 ggr

En vänlig hjälp med vardagssysslorna

Ibland kan den lilla hjälpen vara den stora. Effektiv kan kanske inte den här sopningshjälpen beskrivas som – men ett tappert försök är alltid gott nog!

Till klippet på Instagram


Sett 794 ggr

Med ändan mot regnet – Turbo kommer alltid när matte ropar

En läsarfavorit från 2019:
När Sara Edberg skulle hämta sin unghäst First Eriksson (e. Sankt Erik ue. First Wish, uppf. Christina Åslund), som kallas "Turbo", en regnig dag i hagen kom han som vanligt när hon ropade – fast med baken först.


Sett 55872 ggr

[Hippson-TV]: Häng med på en promenad i Pratoni

World Championship Pratoni 2022 startar på fullt allvar under torsdagen med den första av två dressyrdagar. I vårt filmklipp kan du följa med runt området.


Sett 888 ggr

Återblick: Illuster och Kastenman skrev ridsporthistoria

Fälttävlans-VM står i startgroparna och SVT Hästar har grävt i arkivet. Den här tillbakablicken handlar om unge Petrus Kastenman som red hem en oväntad OS-guldmedalj med sin tjänstehäst Illuster på hemmaplan år 1956. Tillsammans skrev de historia och efter bragden förblev de oskiljaktiga.

Länk till klippet


Sett 2221 ggr

Uppfödaren om höjdhoppningssegern i Spruce Meadows: "Är en häst utöver det vanliga"

Diarado's Rose är blott nio år gammal och lovordades redan som femåring av mästerskapsmedaljören Jeroen Dubbeldam. I helgen visade stoet än en gång prov på sin kapacitet när hon seglade över ett 1,95-hinder med Jens Fredricson – se klippet ovan och läs intervjun med hennes uppfödare Emma Thim.


Sett 4363 ggr

Charlotte Fry om sjuårsvinnaren Kjento: "Han älskar att visa upp sig"

Tvåfaldig världsmästare riden av en världsmästare – det handlar om den svarta skönheten Kjento och Charlotte "Lottie" Fry. Hör "Lottie" själv berätta om sin seger i sjuårsfinalen på unghäst-VM i Ermelo med Kjento.


Sett 1157 ggr

Linnea Cösters debut på unghäst-VM: "Fantastiskt omtumlande"

Det var första gången på unghäst-VM för Linnea Cöster och Liberace for U. För de två debutanterna blev det en berg-och dalbaneresa som slutade på en bra not.
– Jag är så glad att "Linus" har fått chansen att visa hur fin han är, han har hämtat upp mycket det senaste året, säger Linnéa i intervjun.


Sett 704 ggr

Börja måndagen med sötchock – tar snålskjuts på sopkvasten

Är det en liten hjälpreda eller en liten stjälpreda: det är väl kanske den stora frågan. Oavsett är det bara att konstatera att med en så söt uppsyn, går det enkelt att komma undan med det mesta som stallvovve.

Länk till klippet


Sett 1217 ggr

Prenumerera på Hippson-TV

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Ryttarfys
– Porträtt: Ingrid Klimke
– Travhoppa för styrka

– Lär hästen piaff
– Köp och import av iberiska hästar
– Bli en mästare på vattenhinder
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.