Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Fridfull musik ger hästarna ro

Francis Leclerc, en konstnär från Canada, spelar musik som inte bara uppskattas av människor. I klippet spelar han på instrumentet "handpan", som ger ett harmoniskt lugn till hästarna. 


Sett 2018 ggr

Upptäcktsfärd är kul men mamma är ändå bäst

Den här lilla spjuvern hoppar lätt genom staketet medan mamma står kvar på insidan. Men efter en runda i omgivningarna är det ändå skönt att hoppa tillbaka in till tryggheten igen.


Sett 5535 ggr

Too Darn Hot är redo för fotbollssäsongen

Too Darn Hot hade en framgångsrik men kort karriär på galoppbanan. Under ett år vann han sex av sina nio starter och han rankades som bäst i Europa som tvååring. En skada satte stopp för karriären, men visst ser det ut som att hingsten har utvecklat en ny talang?


Sett 1301 ggr

Frieserfölen njuter av lerbadet i hagen

I slutet av maj hade det regnat en del vid stuteriet The Friesian Connection i Michigan, USA. Fölen i hagen hittar den största lerpölen och tycker att det både är spännande och mysigt att rulla sig just där. Kanske är det deras första lerinpackning? Ljuvligt!


Sett 4054 ggr

Blommor, hästar och fartfyllda klipp – så firas midsommarhelgen

Carl Hedin och hästen Van Der Veen önskar glad midsommar med ett somrigt och fartfyllt klipp. "Det är bra att veta att det finns en alternativ karriär för Van Der Veen om han inte lyckas som dressyrhäst", skriver Carl på Instagram. Se hur fler ryttare tillbringar midsommarhelgen nedan.


Sett 5377 ggr

När hästen tror att den är en hund – och vice versa

Brittiska hoppryttaren Joe Stockdale delar med sig av ett lekfullt klipp, som visar en av hans hästar och hunden Otis. Han funderar på om hästen kanske har fått för sig att den är en hund och tvärtom, vad tror ni?Sett 6119 ggr

Så håller man distansen även på hästryggen

När mamma talade om för systrarna Emilia och Ava att de inte kunde rida på ridskolan om de inte kunde hålla det garanterade avståndet på två meter kom de på en strålande idé. De tog med sig stavarna de leker med i poolen upp på hästryggen. Vips så håller de andra ekipage på behörigt avstånd.

Källa: Horse & Hound


Sett 9057 ggr

Varför måste det alltid vara hästen som hoppar?

Emma Csendes gillar att bjuda på roliga klipp. Vi har sett henne dundra fram i härlig barbackagalopp och ta med hästen till pendeltågsstationen bland annat. I det här klippet skojar hon till det i och med att tävlandet så sakta börja komma igång igen. Vad är det som säger att det nödvändigtvis är hästen som ska hoppa?


Sett 6577 ggr

Charmtrollen Ove och Pirat rullar sig – gärna på samma fläck i hagen!

Shetlandsponnyerna Ove och Pirat är både bästa kompisar och arbetskollegor och de verkar inte kunna få nog av varandra. I alla fall tycker lillebror Ove det... I klippet ovan är de nyss hemkomna efter att ha jobbat ett pass i skogen.
– Då är det skönt att rulla sig i sanden. Gärna samtidigt, gärna på samma fläck och gärna på varandra, berättar ägaren Peter Karlsson.

Sett 2860 ggr

“Big lick”-säsongen har dragit i gång i USA – demonstrationer utanför tävlingarna

På grund av covid19-pandemin blev säsongen försenad, men nu har de hårt kritiserade ”big lick”-tävlingarna med Tennessee walking-hästar kommit i gång i USA.


Sett 14121 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 391 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV