Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


CP-skadade Charlie, fem år, älskar hästar: ”De är hans största intresse”

Charlie Lundstedt har en CP-skada och utreds för autism. Han älskar att titta på videor med hästar, ett klipp från Carl Hedin har han sett minst 100 gånger. Hopp och galopp är det bästa, berättar mamma Ida.


Sett 4278 ggr

"Hästmänniskor säger att det heter snopp"

I senaste omgången av SVT:s långkörare På spåret fick lagen frågan om tecken på hästens huvud. Lag Hanna Dorsin och Emma Molin svarar rätt, bläs. Men Hanna är också inne på ett annat svar, något som får Emma att nästan bli generad.


Sett 10260 ggr

Nervösa ponnymamman Malin väcker uppmärksamhet med sin ”hoppning” – vid sidan av banan

Ponnymamman Malin Olsson har följt sin dotter från sidan av tävlingsbanan under lång tid. Genom åren har hennes inlevelse i ritterna filmats och Malins ”hoppning” uppmärksammas av andra åskådare.


Sett 8242 ggr

Efter tragiska dödsolyckan på Bollerup: ”Hon ställde upp i alla lägen”

Söndag kväll avled en 17-årig tjej när hon skulle ta in en häst från en hage på Bollerups naturbruksgymnasium. TV4 har varit på skolan och pratat med vänner till flickan plus skolans vd. Säkerhetsutinerna i privatstallen kommer nu att ses över.
 
Utanför skoltid finns än så länge inga hjälmkrav eller krav på säkerhetsväst, Arbetsmiljöverket kommer att utreda händelsen, rapporterar TV4.


Sett 18978 ggr

Skolans fina hyllning till den omkomna eleven

Elever och lärare på Bollerups naturbruksgymnasium sörjer den 17-åriga elev som avled i en olycka på söndagen. Under måndagen inleddes den årliga traktorveckan – eleverna valde att hylla sin bortgångna kamrat med ett hjärta av uppställda traktorer.


Sett 11517 ggr

Imponerande balansräddning – trots nedförsbacke

Ibland blir det inte helt som man har tänkt sig – men den här ryttaren lyckas rädda upp en knepig situation väldigt snyggt. Trots att den hänger halvt löst runt halsen på hästen i såväl nerförsbacke som genom vattnet lyckas ryttaren ta sig tillbaka i sadeln igen. Imponerande, eller hur?


Sett 6586 ggr

Minns ni rid-kossan Ninja? Det här kan vara hennes hoppglada ”påläggskalv”!

För en vecka sedan berättade vi om ryttaren Jonna Ahlner, som ridit in och byggt upp en unik relation till den nyfikna och självständiga kon Ninja.


Sett 5776 ggr

Blinda galoppören Laghat vann 26 lopp

Den tidigare galoppören Laghat från Italien har trollbundit publiken både vid tävlingsbanan och utanför den. För den fantastiska hästen – som startade i 123 löp, vann 26 och placerade sig i 30 – är blind. Han fick som ettåring ett virus som gjorde honom helt blind på ena ögat och gav honom 95 procent nedsatt syn på det andra. Enligt ägaren hade han ett sjätte sinne som gjorde att han visste var han skulle sätta hovarna.
  
I dag är Laghat pensionär och går i hagen tillsammans med en fjording. Uppmärksamhet får han fortfarande genom de många skolklasser som kommer på besök. Hans liv har resulterat både i en roman och i en barnbok i hemlandet Italien. 

Källa: Horse & Hound


Sett 2645 ggr

Ungdomar pratar om trafiksäkerhet till häst

Anni Hjertell och Tilda Åberg från Munkedals ridskola – samt Alva Christborn, Jonna Bjelvenmark och Emma Ragnarsson från Skaftö ridklubb – gjorde ett projekt ihop. Tillsammans gick de en ungdomsledarkurs hos Svenska ridsportförbundet, där de fick i uppgift att på valfritt sätt informera om trafiksäkerhet till häst. Se resultatet i klippet ovan!


Sett 1215 ggr

Helen Langehanenberg ökar hela vägen in i kaklet (och in i Magnus Ringmark – domare C)

Uppdatering 1 februari 2020: Det är februari och snart väntar Gothenburg Horse Show. Vi bjuder på en liten aptitretare genom att återigen visa klippet när Helen Langehanenbergs avslutande uppridning med Damsey FRH håller på att sluta i knät på domare Magnus Ringmark.


Vinnaren Isabell Werth får ursäkta. Men den stora snackisen efter lördagens världscupfinalkür i Göteborg var Helen Langehanenbergs avslutande uppridning, i sadeln på Damsey FRH.
  
Sporrades av publiken
Tyskan fick feeling i den ökade traven, vilket framgår av klippet ovan. Helen kunde nästan inte få stopp på hingsten och gjorde halt mitt framför näsan på domarna.
– Han var i ett flow. Publiken började applådera och det motiverade honom. Han vet att küren slutar där, men han tänkte nog "ok, vi gör en runda till", sa Helen med ett skratt på presskonferesen efteråt.
  
Nära att landa i knäet
Magnus Ringmark, domaren vid C, berättade att han höll på att trilla baklänges.
– Det var väldigt spännande. Jag trodde att han skulle landa i mitt knä.
Eller som FEI-TV kommenterar videosekvensen de har lagt upp:
"Mum, Mum – look how much power I’ve got! Oh, hi judges..."


Sett 60519 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 370 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV

Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.