Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


När man är väldigt liten och vägen till stallet är lång

Det här lilla fölet föddes ute i hagen och promenaden upp till stallet var väl lång för en nyfödd. Så det blev till att åka skottkärra i stället. Något både sto och föl verkar nöjda med.


Sett 11804 ggr

Malin Baryard Johnsson om pandemin och om sin motivation i kristider

Det har varit en annorlunda tid för tävlingsryttarna de senaste månaderna. I en intervju med H&M We Love Horses berättar Malin Baryard Johnsson om sina tankar kring pandemin, inställda tävlingar och hur hon gör för att hålla motivationen uppe. 

Se del två nedan:


Sett 1161 ggr

Axel Olin om att gå från fyr- till tvåspann

Fyrspannskusken har bestämt sig för en rejäl ändring. Han går från att tävla fyrspann till tvåspann. I en filmad intervju med Svenska ridsportförbundet berättar Axel Olin om förändringen, hur coronapandemin har påverkat hans verksamhet och om träningen med de svenska landslagskuskarna.


Sett 6901 ggr

"Mamma, mamma – titta på mig!"

Att få uppmärksamhet av mamma är inte alltid det lättaste. Men det här urgulliga lilla fölet gör allt i sin makt genom att skutta runt och göra konster, i hopp om att fånga sin ömma moders intresse. Är detta inte en sötchock, så säg?


Sett 14532 ggr

När det kliar under magen är skottkärran bra att ha

När det kliar under magen gäller det att vara kreativ för att kunna lösa problemet. Den här hästen hittade en skottkärra som gick alldeles utmärkt att använda. Och kolla in hästens balans – imponerande, eller hur?


Sett 9661 ggr

Hopplandslaget tränar i Falsterbo – ryttarna taggade inför tävlingssäsongen

I två dagar har det svenska hopplandslaget varit och tränat tillsammans i Falsterbo på den stora gräsbanan. All tävlingsverksamhet har som bekant stått på paus i flera månader, men nu är både ryttare och hästar taggade inför säsongen som startar inom kort.


Sett 5295 ggr

Coffee, 21, tar sovmorgon och snarkar högst i hagen

Visst är det härligt med sovmorgon en sommardag? Det tycker i alla fall stoet Coffee, 21, som gärna drar sig en stund på morgonen och snarkar högst av alla! 
Ägare Lotta Möller har tagit hand om Coffee i elva år och förra året fick stoet dessutom sitt första föl.
– Hon har varit en lika underbar mamma som hon är kompis till både människor och djur, säger Lotta.
Stoet älskar allt som går att tugga och pussa på – och långa sovpauser. 
– Hon har hunnit skrämma många genom åren genom att snarka och låta som hon gör.


Sett 12755 ggr

En riktig sötchock på High Chaparral

High Chaparrals miniföl är ett riktigt charmtroll. Pappa är en holländsk miniatyr och mamma minishettis – då kan väl slutprodukten inte bli något annat än bedårande?


Sett 4254 ggr

Mathilda Karlssons häst tappade tränset: "Hoppade snällt över och stannade efteråt"

Det var för ungefär en vecka sedan, när hoppryttaren Mathilda Karlsson tävlade med Chopin VA i tyska Grob Viegeln, som hästens träns ramlade av mitt under pågående ritt. 
– Jag märkte att tränset var på väg av redan innan hinder nummer fem, men Chopin hoppade så fint och är så otroligt lättriden att jag fortsatte och hoppades att tränset skulle sitta kvar, säger hon till Hippson. 

Tog sig över vattnet
Precis innan den öppna vattengraven ramlade det av. 
– Chopin hoppade snällt över och stannade efteråt, när han märkte att tränset hängde mellan frambenen. Det var absolut ingen skada skedd. Naturligtvis kändes det tråkigt att inte kunna rida vidare, men nu vet jag att Chopin är i toppform!


Sett 27450 ggr

Ni vet när man ska försöka få hästen att ta fram öronen…

Det här klippet från Tanikawa Stud i japanska Hokkaido är publicerat med kommentaren ”Everyone who has horses knows this feeling”.
Och det kan vi verkligen skriva under på – hästägare över hela världen har samma problem. Hur tusan får man hästen att ta fram öronen när det vankas fotografering?


Sett 7478 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 391 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV