Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Ungdomar pratar om trafiksäkerhet till häst

Anni Hjertell och Tilda Åberg från Munkedals ridskola – samt Alva Christborn, Jonna Bjelvenmark och Emma Ragnarsson från Skaftö ridklubb – gjorde ett projekt ihop. Tillsammans gick de en ungdomsledarkurs hos Svenska ridsportförbundet, där de fick i uppgift att på valfritt sätt informera om trafiksäkerhet till häst. Se resultatet i klippet ovan!


Sett 1229 ggr

Helen Langehanenberg ökar hela vägen in i kaklet (och in i Magnus Ringmark – domare C)

Uppdatering 1 februari 2020: Det är februari och snart väntar Gothenburg Horse Show. Vi bjuder på en liten aptitretare genom att återigen visa klippet när Helen Langehanenbergs avslutande uppridning med Damsey FRH håller på att sluta i knät på domare Magnus Ringmark.


Vinnaren Isabell Werth får ursäkta. Men den stora snackisen efter lördagens världscupfinalkür i Göteborg var Helen Langehanenbergs avslutande uppridning, i sadeln på Damsey FRH.
  
Sporrades av publiken
Tyskan fick feeling i den ökade traven, vilket framgår av klippet ovan. Helen kunde nästan inte få stopp på hingsten och gjorde halt mitt framför näsan på domarna.
– Han var i ett flow. Publiken började applådera och det motiverade honom. Han vet att küren slutar där, men han tänkte nog "ok, vi gör en runda till", sa Helen med ett skratt på presskonferesen efteråt.
  
Nära att landa i knäet
Magnus Ringmark, domaren vid C, berättade att han höll på att trilla baklänges.
– Det var väldigt spännande. Jag trodde att han skulle landa i mitt knä.
Eller som FEI-TV kommenterar videosekvensen de har lagt upp:
"Mum, Mum – look how much power I’ve got! Oh, hi judges..."


Sett 60550 ggr

Se bilder från Helgstrand Dressages nya anläggning i USA

Förra veckan rapporterade Hippson att Helgstrand Dressage har köpt Equestrian Center Windsome Farm, en av Wellingtons största hästgårdar. Prislappen landade på ungefär 166 794 000 svenska kronor och tanken är att den nya anläggningen ska bli en permanent försäljningsbas i USA. I klippet ovan berättar Andreas Helgstrand mer – dessutom bjuds det på härliga "sneak peeks" på den vackra, nyförvärvade anläggningen.


Sett 3259 ggr

Föräldralösa giraffen Abby är bästis med en häst: "Har en speciell relation"

Giraffen Abbys föräldrar dödades av tjuvjägare. Han blev omhändertagen av ett reservat som liten och i dag bor han i sydöstra Sydafrika. Abby älskar människor men hans bästa kompis går på fyra ben. Giraffen väljer nämligen helst att umgås med hästen Eagles Christopher Robin.
– De "hänger" mycket, äter tillsammans och Abby går ofta till Robins hage, säger Amber Rathbone till Hippson.


Sett 8101 ggr

När ridturen är alldeles för kort

När (då ett och ett halvt år gamla) Tessy efter en ridtur på över en timme är tvungen att sitta av blir hon otröstligt ledsen. Det är Tessys mormor som har skickat in klippet.
  
Mormor berättar att Tessy har ridit på shettisen Umil som familjen har haft i 24 år. Tidigare har han tävlats av Tessys mamma Malena och moster Fanny.
  
Umil, som kallas "Mille", har gått ponnytrav och har vunnit SM två gånger. I dag har han hunnit bli 31 år och rids bara korta turer. Tessy är nu fyra år och älskar fortfarande hästar.


Sett 7581 ggr

Skaka loss på "lillördagen" – med nallebjörnen i högsta hugg

När favoritmusiken spelas ur högtalarna kan man bara inte låta bli att dansa loss! Det är ju faktiskt "lill-lördag" och den här hästen har dessutom hittat en "danspartner" i form av en nallebjörn. Och visst är det inga fel på knycken i snurren?


Sett 3626 ggr

Ponnyn som slänger ut julen – granris fungerar utmärkt som leksak

Har ni slängt ut julen än? Den här ponnyn bestämde sig för att ta tag i julstädningen. Granriset, som låg framme som pynt i ridhuset, blev en utmärkt leksak att kasta omkring. 


Sett 4338 ggr

Laura Tomlinson visar anatomin hos häst och ryttare

Laura Tomlinson, tidigare Bechtolsheimer, är en av Storbritanniens främsta dressyrryttare – som bland annat ingick i det brittiska guldlaget vid OS i London. Här visar hon hästens och ryttarens rörelser, med skelett målat både på sig själv och på stoet Rose of Bavaria (född 2010 e. Bordeaux).


Sett 2638 ggr

Ponnymammadansen – en klassiker: "Extra nervöst denna gång"

Förra helgen var Annika Åhlström på Baltic Cup i Danmark, där hennes dotter Annie tävlade med D-ponnyn Tara. Dottern debuterade 1,25 och ingick i det svenska laget som vann.
Det kan dock vara svårt att hålla känslorna i styr när man är ponnymamma. Hur det kan se ut ser ni ovan.
– Nog var det extra nervöst denna gång, säger Annika till Hippson.
Emma Stenkvist är den som har fångat ponnymammadansen på film.
– Stor beundran till henne. Hon tittar i alla fall. Jag går ut, säger Emma.


Sett 8183 ggr

När kattungen vill leka gäller det att ha tålamod

Den här söta hästen har fått en fin frisyr. Flätan är faktiskt helt oemotståndlig. I alla fall om man är en liten kattunge som tar varje chans att utforska världen och att leka. Även om det innebär att man måste klättra på en stor, stor häst. Se det söta klippet från Sophro Cavaliers.


Sett 8907 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 370 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV

Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.