Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Supersvenskarna hoppade hem NC-segern

De svenska hoppryttarna visade än en gång vad de går för när de på lördagskvällen vann de den prestigefyllda Nation Cup-klassen i Spruce Meadows. Se Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson i en snabb recap.

Länk till klippet


Sett 3006 ggr

Ida Nordenberg och Moretti Weltino laddade för final: "Känns helt makalöst"

De gick rakt in i finalen efter en fin ritt med tufft motstånd och stenhård konkurrens. Nu är Ida Nordenberg med Moretti Weltino redo för sin första final på ett unghäst-VM – i Hippson-TV berättar hon om sin partner inne på dansbanan.


Sett 821 ggr

Jens Fredricson delad höjdhoppningsvinnare – hoppade 1,95

Tre ekipage tog sig felfritt över den högsta höjden om 195 centimeter när höjdhoppningsklassen "Six bars" avgjordes i Spruce Meadows på fredagskvällen. En av dem var Jens Fredricson med Diarado's Rose Elith – som delade segern med Kanadas Brian Morton och USA:s Kyle King.

Länk till klippet


Sett 12142 ggr

Sofie Lexner till final – Kjento lovar mycket

På unghäst-VM var de sjuåriga hästarnas final på fredag kväll en spännande klass, höga toppar och djupa dalar. Bäst i test var VM-guldmedaljören Charlott Fry och hennes hingst Kjento. Sofie Lexner gick till final med sitt KWPN-sto Kavira.


Sett 1135 ggr

Äntligen helg – fritt fram för lek och bus

Den här fölungen har hittat en mjuk och tämligen lealös kamrat att roa sig med i hagen. 

Till klippet på Instagram


Sett 2449 ggr

Jessica och Jeanna gick i topp

Två svenska ryttare gick i täten på femåringarnas lilla final respektive sexåringarnas första kval. Jessica Lynn Thomas och Jeanna Högberg var i strålande form – på utländska hästar. 


Sett 1092 ggr

Jeanna Högberg till final i tuff femårsklass

Ett regnigt Ermelo bjöd på starten till unghäst-VM med femåriga dressyrhästar på banan. – Det hade varit bra skönt att gå direkt till final, sa Jeanna Högberg. Sedan kom beskedet – finalplatsen var bärgad.


Sett 1305 ggr

Häng med på en träning av galopphästar

I ett klipp från The Jockey Club får vi se när fem galopphästar ska ut på tur. Ritten går över backar och fält, genom grindar och på grusvägar. Visst ser det hela riktigt härligt ut!

Länk till klippet


Sett 3658 ggr

Att synka kliningen med varandra

Dags för ridning – men först måste klibehovet stillas! Det smittar tydligen av sig också, eftersom detsamma gäller för boxgrannen.

Länk till klippet


Sett 1217 ggr

Känslan när man blir kliad på exakt rätt ställe

Erica har haft Igor ribb, eller Oscar som han kallas, i snart ett år. Tidigare hade Oscar, som är tio år gammal, en karriär som travhäst. Erica brukar rida ut i skogen på honom men allra bäst är kanske ändå stunderna i stallgången då matte kliar på bästa stället.
– Han är väldigt rolig i sättet han är och hittar alltid på något knasigt, berättar hon.
Han är snäll och med hjärtat på rätta stället.
– Och så älskar han clementin och undviker lera, säger Erica.


Sett 3035 ggr

Prenumerera på Hippson-TV

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Ryttarfys
– Porträtt: Ingrid Klimke
– Travhoppa för styrka

– Lär hästen piaff
– Köp och import av iberiska hästar
– Bli en mästare på vattenhinder
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.