Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Landslagsryttare tar hjälp av forskning: "Optimal sits stör hästen så lite som möjligt"

Hållbara ryttare 3, del 1: I tredje säsongen av serien ”Hållbara ryttare” är det sitsforskaren och veterinären Maria Terese Engell, tillsammans med SLU-professorn Lars Roepstorff, som hjälper landslagsryttarna i Saab Team Sweden Dressage. Detta med att optimera sin position och inverkan i sadeln.


Sett 7386 ggr

Charmtrollet Leo stjäl showen från Solos Carex

Med Tinne Vilhelmson Silfvén i sadeln har Solos Carex gjort två VM-starter, tagit ett EM-lagbrons och varit tolva individuellt på OS. År 2010 pensionerades Carex och flyttade då hem till Caroline och Florian Darcourt. Där lever han pensionärsliv tillsammans med sin bästis Leo.
  
När Tinne besöker den nu 26-åriga Solos Carex i hagen vill han gärna visa att han minsann inte har glömt bort hur man går i spansk skritt, men då är det någon annan som vill stå i centrum...


Sett 14723 ggr

Solceller på stalltaken ger halva årsförbrukningen

Hästföretaget Skästa gård satte upp 634 solcellspaneler på stalltaken förra sommaren. ATL har besökt verksamheten för att se hur det har gått efter ett år.
Företagsdelen drivs nu fullt ut av den egenproducerade elen. Solcellerna tar därmed hand om gårdens halva elbehov, dessutom ger de bonusvärme som bland annat används för att torka hästtäcken.
– Vi leder in värmen i ett torkrum, det är en bonus, säger Kristoffer Haaga till ATL.
Se klippet från ATL ovan eller på deras hemsida.


Sett 2967 ggr

En svalkande simtur med vännerna i sommarvärmen

Sommarvärmen har efter ett litet uppehåll återigen intagit Sverige. Ett svalkande dopp kan vara minst lika uppfriskande för våra fyrbenta vänner som för oss – och varför inte förena nytta med nöje och ta träningspasset i poolen?


Sett 3307 ggr

Glädjesprång i hagen när Europamästaren kommer hem

Med Martin Fuchs i sadeln hoppade den 13-årige valacken Clooney 51 hem guldmedaljen under EM i Rotterdam. Är Clooney trött efter en sådan imponerande bedrift? Avgör själva, i klippet ovan. För det är inte bara ryttaren som dansar loss av guldglädje.


Sett 12459 ggr

Europamästaren Martin Fuchs charmiga segerdans

Det var både skratt och tårar när Martin Fuchs red in på sin Clooney 51 för att ta emot guldmedaljen efter EM-finalen i Rotterdam. Den schweiziska ryttaren bjöd även på en vacker segerdans, se den ovan. Ekipagets finalrunda hittar ni här


Sett 4092 ggr

Perfekta knoppar som sitter som berget – med fiffig metod

Har din häst relativt lång man och du har svårt att få till knopparna? Låt dig i så fall inspireras av det här klippet från Roman Pakhomov, som liksom ”låser” varje knopp med en tvinnad hårslinga från grannknoppen.


Sett 9076 ggr

Se Martin Fuchs guldrunda – om och om igen

Till slut blev det en guldmedalj för Martin Fuchs, efter att han näst intill har prenumererat på andraplatser. Men i söndagens EM-final i Rotterdam gick allt vägen för schweizaren i sadeln på Clooney 51 – och han fick äntligen inta podiets högsta position. Se den avslutande rundan i FEI-klippet ovan.


Sett 1312 ggr

Katten Freddy följer ridsport-EM med stort intresse

Agneta Högsvik Hjerpes katt Freddy har en härlig personlighet och han har så här i mästerskapstider full koll på sändningarna via tv. I filmen ovan följer han hoppningen med stort intresse. Missa inte det söta klippet.


Sett 3745 ggr

Se Louise Etzner Jakobssons bronsritt under EM

Torsdag tog Louise Etzner Jakobsson paradressyrbrons på EM i Rotterdam. Hon och Zernard belönades med 72,902 procent av domarna. Se den fina ritten ovan, i ett klipp från SVT Sport.

>> Läs Hippsons intervju med den glada medaljören


Sett 899 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 348 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV