Adam, sex år, åker på meeting till Danmark: ”Vill också vinna täcken”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-09-24

Adam och Swoppan tar två rosetter i Ystad, felfria i lc och lc + 5. Om 3 veckor ska vi åka på meeting i Danmark och där blir det omhoppningspremiär på Swoppan och kanske Minnie för Adam. I Sverige är det bara tillåtet att rida i avd B tills man är 8 och Adam är i år sex år.

Publicerat av Anna Hammarström Söndag 16 september 2018

Adam, sex år, åker på meeting till Danmark: ”Vill också vinna täcken”

Adam Hammarström är bara sex år, men tävlar redan med sina ponnyer. Nyligen i Ystad blev det rosett i lätt C+5 men då i avdelning B. För i Sverige måste man vara åtta år för att tävla i avdelning A. Klicka här om du inte kan se klippet ovan.

Text: Annika Grundberg
Foto:
Privat

  
Mamma Anna Hammarström berättar att Adam tränar för Pether Markne och att han satsar på att bli minst lika bra som sina äldre syskon. I familjen finns bland andra EM-guldmedaljören Ingemar och systrarna Klara och Selma som har ridit EM i fälttävlan. Och om bara någon vecka bär det av till meeting.
– Adam kommer att åka till Holte i Danmark med två ponnyer för att tävla ett meeting. Han vill ju också vinna täcken, säger Anna.
Anna hade önskat att stilbedömningsklasser var mer vanligt på låg nivå i Sverige och att yngre då kunde få tävla dessa klasser.
– Det hade varit väldigt bra och hade medverkat till att skapa god ridning. Nu när det är på högre nivå får det inte lika stor betydelse.
  
Ingemar åter till Tyskland i vår
Familjen Hammarström lämnade Hälsingland för Skåne för en tid sedan. På den nya gården finns plats för både egna och andras hästar. Som Hippson tidigare skrivit om kommer Cecilia Bergåkra Berglund att stationera sina hästar där. På tisdag är det invigning av det nya ridhuset och alla trivs bra.
– Barnen har tyckt att flytten är jättekul. Vi måste ha närmare till kontinenten, så är det bara. Men vi saknar skogen.
Ingemar Hammarström tog guld vid ponny-EM tidigare i år och framöver väntar mästerskap på hemmaplan.
– Han kommer att tävla i Halmstad om några veckor och sedan väntar junior-SM. Till våren återvänder han till Tyskland.
Och för lilla Adam väntar alltså meeting i Danmark med coachning av självaste Pether Markne på vägen, en inte alltför sträng lärare. Som Markne säger i klippet nedan, ”hade du inte varit så söt hade jag blivit arg”.

Adam och Swoppan tränar för Pether Markne

Publicerat av Anna Hammarström Onsdag 19 september 2018Mer i Hippson-TV

Hör Rosies härliga pepp under terrängen

Tioåriga Rosie njuter verkligen av terrängritten tillsammans med sin ponny. Hon peppar honom – och sig själv – och passar på att sjunga en liten sång.
Se klippet ovan, visst är det en härlig inställning tjejen har till uppgiften och till sin älskade häst?


Sett 13254 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson i Skavlan om All Ins olycka: "Hästskötaren fick gå till psykolog efteråt"

I dag, fredag, medverkar hoppryttaren Peder Fredricson i SVT:s talkshow Skavlan. I två exklusiva förhandsklipp får vi ta del av samtalet, se dem ovan och nedan.
Programmet sänds i SVT1 klockan 21.00 och kan ses i SVT Play från och med klockan 17, fredagen den 19 oktober.


Sett 31679 ggr
Kommentarer

Så utvecklar Patrik Kittel hästens galopp: ”Får ett större register och mer mjukhet i kroppen”

Svår nivå, del 2: Det har blivit dags för det andra kunskapsklippet, av totalt fem, i tredje säsongen av Patrik Kittels dressyrskola. Här visar och förklarar landslagsstjärnan hur han gradvis ”leker” fram styrka och kvalitet i galoppen.


Sett 8603 ggr
Kommentarer

Naeef flydde kriget i Syrien – fann kärleken på hästgård i Hälsingland

För tre år sedan flydde Naeef Almezel från kriget i Syrien, på vägen förlorade han stora delar av sin familj. Väl i Sverige fann han efter en tid kärleken på en hästgård i Hälsingland. Det nygifta paret Elin och Naeef berättar sin historia i TV4:s morgonsoffa.


Sett 14289 ggr
Kommentarer

"Krabban" tar ett extra språng av bara farten

Kravits, eller "Krabban" som han kallas, bor hos Stall Hästkullen. Han är en treårig grabb efter Grand Slam VDL – Argus. Supersnäll och, bevisligen, hoppglad. Här väljer han helt enkelt att ta ett bonussprång.


Sett 14312 ggr
Kommentarer

Floden svämmade över – simmade med hästen till säker mark

När floden Usk i Wales, Storbritannien, svämmade över blev två hästar fast i sin hage – omringade av vatten. Hästarnas ägare Gareth Silcox och en kompis tog sig fram till hästarna och simmade med dem till fast mark.
– Matthew och jag klättrade ner till fältet och simmade över till hästarna. De stod ungefär sex meter ifrån varandra och den ena var fast bakom staketet. Vattnet var ungefär en och en halv meter på de djupaste ställena, säger Gareth till
Horse & Hound.
  
Behandlas som kungligheter
Se Gareth simma med den andra hästen efter att de har klippt upp staketet.
– Det viktigaste är att alla är i säkerhet och att vi fick ut dem utan incidenter. Vi har tagit dem hem till stallet och de har blivit behandlade som kungligheter, berättar Gareth.


Sett 5105 ggr
Kommentarer

Kli, kli, kli – smarta hästar använder verktyg

Den här sötnosen har hittat ett kreativt sätt att klia sig på ställen som kan vara svåra att komma åt. Har ni varit med om något liknande? Hagkompisen verkar vara väldigt nyfiken på vad det är som händer.


Sett 5796 ggr
Kommentarer

Rider mot GP-seger – med hund efter sig

Franska hoppryttaren Félicie Bertrand kunde för två veckor sedan glädjas åt en otroligt fin 1,60-seger med Chacco Rouge. Det som gör det ännu mer imponerande är att ekipaget, i grundomgången, hade sällskap inne på banan. Spana in hunden som springer för allt vad benen bär!


Sett 16881 ggr
Kommentarer

"När du vinner världscupen får du göra precis vad du vill"

Douglas Lindelöw och Zacramento vann världscupens säsongsdebut i Oslo på söndagen, efter två riktigt grymma rundor. I dag är "Zacke" tillbaka hemma på Stall Fulltofta och njuter av segern, strålande solsken och en härligt sandig del av hagen. Slå på ljudet och se hästskötaren Madelen Isakssons och Zacramentos hälsning.


Sett 7397 ggr
Kommentarer

Springbank II VH mästare i Danmark – fick tre tior

Hingsten Springbank II VH (e. Skovens Rafael – De Niro) vann Breeders Trophy för fyraåriga gångartshästar. I helgen var det dags igen. Västra Hoby-uppfödningen tog hem segern i championatsfinalen i Danmark och belönades med hela tre tior i protokollet – för trav, galopp och kapacitet. Skritt och ridbarhet gav 9,7.
Totalt blev det 9,88 och som vanligt var det Severo Jurado López som satt i sadeln. Imponerande!


Sett 3193 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Bäste Bill!

Saras vardag

Gjuta platta!

Stalldrömmar

Ridlära rakt av skulle jag säga.

Kajsa Boström

Till Husbloggarna