Felicia Grimmenhag tillbaka i sadeln

Hippson-TV

Artikel

Publicerad: 2018-12-27

Just finished the first riding session in THREE MONTHS! It was a little stiff and weird, but it was just like the feeling of coming home after being gone for too long. 💜 Tarot for sure has not forgotten how it's done. 😁

Publicerat av Felicia Grimmenhag - dressage Onsdag 26 december 2018

Felicia Grimmenhag tillbaka i sadeln

Felicia Grimmenhag har haft ett tre månader långt riduppehåll, efter att hon skadade sig när hon ramlade av hästen Fabulus von Nymphenburg i oktober. Men nu är hon äntligen tillbaka i sadeln.

Text: Annika Grundberg
  
Felicia bjuder själv på comebacken i ett klipp på Facebook och för Hippson berättar hon om känslan:
– Det var väldigt skönt, jag har saknat det.
Hon berättar att första ridpasset till största delen bestod av skritt på Tarot.
– Det var som att komma hem.
Redan i samband med olyckan, då hon fick en fraktur på det högra lårbenet, visste hon om att riduppehållet skulle bli långt.
– De sa till mig redan på sjukhuset att jag skulle vänta med att rida i tre månader. Men jag har varit i stallet hela tiden ändå.
  
Ingen optimal uppladdning
Att inleda 2019 i skritt är inte den optimala uppladdningen för ett tävlingsår där EM är det stora målet.
– Planen är att försöka starta tävlingssäsongen i mars. Förutom EM så drar kvalen till Paralympics i gång. Så jag hoppas på att prestera så bra jag bara kan.
I stallet finns just nu bara Tarot, den andra hästen är såld.
– Tarot är 16 år och jag behöver en påläggskalv till honom. Men det har ju inte direkt varit läge för provridning, så vi håller utkik efter lämpliga hästar.

Arkiv: Felicia om olyckan

Mer i Hippson-TV

Lisen Bratt Fredricson vill se ändring i kommunerna: "Det är väldigt gubbstyrt"

I en intervju med Kvällsposten slår Lisen Bratt Fredricson ett slag för ridskolor som ungdomsgårdar. Å andra sidan ser hon kritiskt på hur de många gånger mansstyrda kommunerna prioriterar.


Sett 755 ggr

Tappade du spöt? Lär din häst att plocka upp det från marken!

Visst är det störigt när spöt glider ur handen, eller när du tappar handskarna och tvingas sitta av bara för att plocka upp dem? Då är det ju en idé att låta din fyrbenta vän lösa problemet åt dig. Den vackra hästen ovan har lärt sig tricket.


Sett 604 ggr

Härlig måndagsinspiration med dressyrardennern Torsten

Dressyrardennern Torsten väcker uppmärksamhet på såväl tävling som uppvisningar. Här övar han byten i vart tredje, självklart med Linda Nilsson på ryggen. Läs mer om den fina ardennern här


Sett 6976 ggr

Se beteendeforskaren hoppa bana – med enbart halsring på hästen

Den 9–10 november anordnas en kurshelg med den internationellt efterfrågade föreläsaren, ryttaren, forskaren och ridinstruktören Angelo Telatin på Kulla Vreta gård i Bålsta. I lördags lade han upp det här Youtube-klippet på sig själv, som vi inte kan låta bli att dela. Det visar nämligen hur Angelo rider en enmetersklass i hoppning på hästen Collman Z – med halsring i stället för träns.


Sett 2176 ggr

Rykta hästen som Team Madden

På John Madden Sales, där John och Beezie Madden har sina hästar, är man noga med hästens rykt och skötsel. I detta klipp får vi ta del av alla knep och detaljer, och hur de gör för att få hästarna skinande rena. Låt dig inspireras!


Sett 7144 ggr

Ska man bli riktigt bra måste man börja tidigt

Visst ser den här lilla tjejen ut att ha potential att bli en riktigt duktig fälttävlansryttare om några år? Hennes ponny är den snällaste läromästaren dessutom. 


Sett 13089 ggr

Sjukhushästen Hannibal kan bli Årets eldsjäl: ”Gör något som är bra för andra”

Hippson har tidigare berättat om Louise E Chatteli och hennes häst Hannibal, som besöker sjuka barn. Nu har de nominerats till utmärkelsen Årets eldsjäl.


Sett 2784 ggr

Hur du river hindret – utan att få några hinderfel

Det här ekipaget visar hur ett hinder kan rivas utan att det ger några fel i protokollet, eftersom hindrets översta bommar ligger kvar på sina bomskållor. Och visst gör hästen en snygg räddning, som hinner upp med alla ben och tar sig över bakbommen felfritt?


Sett 20366 ggr

Med ändan mot regnet – Turbo kommer alltid när matte ropar

När Sara Edberg skulle hämta sin unghäst First Eriksson (e. Sankt Erik ue. First Wish, uppf. Christina Åslund), som kallas "Turbo", en regnig dag i hagen kom han som vanligt när hon ropade – fast med baken först.


Sett 18845 ggr

Johanna Due-Boje: ”Arbetet i stallet och på hästryggen är monotont – jätteviktigt att göra annat också”

Hållbara ryttare 3, del 4: Det är dags för fjärde delen av serien Hållbara ryttare, där sitsforskaren Maria Terese Engell hjälper ryttarna i Saab Team Sweden Dressage med deras position i sadeln. Denna gång förklarar hon varför det är viktigt att fysträna sig själv – samt analyserar landslagsryttaren Johanna Due-Boje.


Sett 1912 ggr