Filip vill bli som pappa – knoppade och följde med

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2018-08-10

Filip vill bli som pappa – knoppade och följde med

För Maria Westerberg och dressyrryttaren Mads Hendeliowitz son Filip har hästar alltid varit en stor del av livet. Nu har han tagit det till nästa nivå.

Det var när Mads under fredagen skulle åka till Vallentuna Ridklubb utanför Stockholm och tävla som sonen fick feeling. 
På Instagram skriver man att hans självförtroende är i topp och han beslöt sig helt enkelt för att tävlingsdebuten behövde ske nu.

Red utom tävlan
Självklart deltog Filip inte i tävlingen "på riktigt", men när han anlände till tävlingsplatsen med ponnyn Theo knoppad och klar hjälptes man åt. Ridskolechefen och dressyrryttaren Malin Hamilton såg till att Filip fick sin önskan uppfylld och goda erfarenheter med sig hem. Han fick rida sitt korta program inne på banan innan de stora hästarna startade – och visst gör han det med bravur. Hur gick det för pappa då? Jo han segrade i sin klass, MsvB:5 med Florican af Ekeby.

Han deltog även i lastningen av ponnyn inför tävlingen:

Theo and Filip on their way to competition😂❤️🏆 @alfab_hastlastbilar

Ett inlägg delat av Segersta Equestrian (@segerstaequestrian)
Mer i Hippson-TV

Två år sedan Peders och "Allans" OS-silver – återupplev magin

I dag, den 19 augusti, är det exakt två år sedan Peder Fredricson och H&M All In red hem OS-silvret i Rio de Janeiro. I det här klippet återupplever vi omhoppningen som gav dem medaljen. Gåshudsvarning, de luxe!


Sett 1213 ggr
Kommentarer

Charlotte Dujardin VM-klar på nioåriga drömstoet Freestyle

I dag offentliggjorde Storbritannien sin dressyrtrupp till ryttar-VM i Tryon om en knapp månad. Och trots att Valegro numera är pensionär finns den regerande mästaren Charlotte Dujardin med i laget – på det blott nioåriga stoet Mount St. John Freestyle. I klippet ovan kan vi njuta av ekipagets fina Grand Prix i Hartpury i början på juli i år.


Sett 6440 ggr
Kommentarer

Ska vi berätta att staketet är elektriskt? ”No, hell no!”

”Titta, de har hästar!” utbrister den här kvinnan lyckligt. Några sekunder senare ger hon ifrån sig ett avgrundsvrål, och kommer dessutom att behöva byta byxor… Vi kan inte låta bli att skratta gott åt klippet, för visst är hon rätt skön ändå? Missa inte att slå på ljudet!


Sett 27388 ggr
Kommentarer

Topphästen Unee BB i pension: “Tack, du kommer alltid att vara min stjärna”

Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl har haft mängder med framgångar på de största dressyrarenorna världen över. Nu sätts dock punkt för hingstens tävlingskarriär – och ryttaren hyllar honom med en fin film.


Sett 3179 ggr
Kommentarer

Munsboro Silvermint plockar äpplen själv

Alma Lindbergs fälttävlanponny är en riktigt personlig och smart häst. När han inte tränar roar han sig i hagen – missa inte att sätta på ljudet. 


Sett 10501 ggr
Kommentarer

Snacka om tistelproblem i hästhagen: ”Vad har du gjort?!?”

Tistlar i man och svans är inte lätta att få bort, men en tröst kan vara att det sällan blir så illa som för hästen Danny. Inte nog med att tistlarna har skapat ett enhörningshorn i pannan på honom, svansen är dessutom en enda klump.


Sett 16336 ggr
Kommentarer

Minihästen Sammy räddades och blev bästis med hunden Molly

Miniatyrhästen Sammy var undernärd och rädd när han kom till djurhemmet i North Carolina, USA. I dag är han på bättringsvägen, mycket tack vare hans nya bästa kompis – golden retrievern Molly.


Sett 3721 ggr
Kommentarer

Alla har vi den där störiga kompisen...

Ni vet när en kompis hittar något läskigt och bara måste trycka upp det i ansiktet på en? När han eller hon märker att man inte gillar det blir det förstås ännu roligare – kompisen jagar dig medan du själv nästan får panik.
  
Tydligen roas även hästar av detta. Eller är det någon form av miljöträning på gång? Se det roliga klippet ovan!
  
Fungerar inte klippet? Klicka
här.


Sett 12047 ggr
Kommentarer

Frankie hittar en stubbe – perfekt att klia magen på

Visst är det jobbigt när det kliar på ett ställe där man inte kommer åt? Hästen Frankie hittade en lösning. En stubbe! Visst ser det ut som en riktigt härligt stund?
  
Om du har problem att se klippet ovan kan du klicka
här!


Sett 5622 ggr
Kommentarer

Felicia rider helst utan sadel och träns: ”Nu har jag slutat tjata om dressyren”

Maria Zacho har förgäves försökt få dottern Felicia att bli intresserad av att rida dressyr. Men 14-åriga Felicia njuter av att bara vara med hästarna på ett otvunget sätt och rider helst med enbart halsring. Det är dessa stunder som hon, och hästarna, är som lyckligast berättar mamma. Läs mer nedan.


Sett 7950 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tvådagars kurs och Hööks Cup

Saras vardag

Gästblogg: Höbristen får katastrofala följder – dags att påverka

Gästbloggen

Vad hände med stallet???

Stalldrömmar

Till Husbloggarna