Fredrik Persson om mardrömmen i Friends: "Vi får inte kontakt med honom"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2017-12-04

Fredrik Persson om mardrömmen i Friends: "Vi får inte kontakt med honom"

Den dittills så lyckade hästfesten i Friends arena fick ett mardrömsslut, när Fredrik Perssons 21-åriga fyrspannshäst Luma de Lux föll ner död. Detta direkt efter världscupens prisutdelning under Sweden International Horse Show.
  
SVT Sport intervjuade under den sena söndagskvällen kusken själv, samt ansvarig veterinär Axel Wallman och tävlingsarrangören Ulf Rosengren. Se de filmade intervjuerna ovan och nedan.

"Vi är förtvivlade, att det här skulle hända en gång till…" Se intervjun med tävlingsgeneral Ulf Rosengren:

"Jag är på plats inom några sekunder, men då är det tyvärr inga hjärtslag på hästen, den har redan fått hjärtstillestånd." Veterinär Axel Wallman berättar:


Tidigare på Hippson.se:
Fredrik Persson i tårar efter Lumas död: "En häst som har betytt väldigt mycket"
Veterinären om dödsfallet: "Ser likheter med förra händelsen"
En arena i chock – Fredrik Perssons häst dog inne på Friends
Mer i Hippson-TV

Unga ryttarens uppmaning till bilförare – passera hästar med försiktighet

Sjuåriga Chloe Phillips har insett hur viktigt det är att motorfordon passerar hästar med försiktighet. Efter att hon själv blivit omkörd av en buss i hög hastighet ville hon på eget initiativ spela in en video. Detta för att nå ut med budskapet till förare.


Sett 3948 ggr
Kommentarer

Hungrig terrängponny charmar internet: “Luta dig bakåt”

Ponnyn Basil och hans lilla ryttare Ella charmar just nu internet i ett klipp. Ute på terrängbanan verkar gräset vara alldeles för gott – och Ella ramlar av gång på gång. Den lilla ryttaren klarade sig dock utan blessyrer från äventyret och var snabbt uppe i sadeln igen.


Sett 5256 ggr
Kommentarer

Paris, Kendall Jenner och häftiga hästkrafter

Vem är egentligen snabbast genom Paris gator, i reklamklippet från Longchamp? Kendall Jenner eller hästen? Se själva – och höj volymen för att höra det härliga ljudet av hovar i galopp.


Sett 4227 ggr
Kommentarer

Vilken typ av stallkompis är du?

Jojjo och Mackan är tillbaka med ännu ett träffsäkert humorklipp. Denna gång fokuserar de på vilka olika personlighetstyper som finns i stallarna. Är du perfektionisten, den lata eller kanske race-ryttaren?


Sett 7078 ggr
Kommentarer

Gör din egen hästglass – och ge hästarna något svalkande i sommarvärmen

I sommarhetta sitter det aldrig fel med glass – så Jonna Goedicke ville bjuda sina fyrbenta vänner på något svalkande. Med vatten och frukt skapade hon enkelt "hästglass", något som går hem i hennes stall.


Sett 8089 ggr
Kommentarer

Halt, hälsning och ... se upp!

För Jennifer Evans från Dayton, Ohio, gick dressyrdebuten strålande – fram till den avslutande hälsningen. Då fick hon och Updraft fly från det flygande domartältet.


Sett 18542 ggr
Kommentarer

Traditionsenligt sommarsläpp blev en succé

Lördag skrev vi om helgens ponnysläpp på Ågesta ridskola. Kristian von Krusenstierna berättade att det har pågått sedan 70-talet och brukar locka drygt 400 till 500 åskådare. 
  
Ovan har ridskolan fångat när ponnyerna släpptes på sitt fem veckor långa sommarlov. Visst ser det härligt ut?


Sett 16855 ggr
Kommentarer

Jämfota över alla hinder funkar det med

Den här hästen har sin alldeles egen taktik när det kommer till hoppning, med en något kantig språngkurva. Men så blir det när man tar sig an utmaningen jämfota!


Sett 23906 ggr
Kommentarer

Hestsambon tar träckprov: ”Det är bajs, okej, det är bajs!”

Robert Olsson, känd i ridkretsar som Hestsambon, har svårt att förstå det här med träckprov. Måste bajset vara varmt? Och måste man då känna på det innan det läggs i påsen? Varför är hans arbetskamrater så himla nyfikna? Missa inte det träffsäkra klippet ovan.


Sett 5602 ggr
Kommentarer

Pararyttaren Evie Toombes råkade hoppa 1,50-hindret: "Vi skrattar fortfarande åt det"

Vid helgens tävlingar i München deltog 16-åriga pararyttaren Evie Toombes i de lägre klasserna. Men i speedklassen tyckte hästen Daisy att 90 centimeter var för lågt – och tog ett 1,50-räcke i stället.


Sett 41977 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Antagningsprov

Hippologbloggen

Planering!

Therese

Massor av träningar!

Saras vardag

Till Husbloggarna