Helen Langehanenberg ökar hela vägen in i kaklet (och in i Magnus Ringmark – domare C)

Hippson-TV

Dressyr

Publicerad: 2020-02-01
Helen Langehanenberg Final Line | FEI Dressage World Cup Finals - Gothenburg 2019

”Mum, Mum - look how much power I’ve got! Oh hi judges..“ Damsey is loving life in his Freestyle as he motors down the final line with l Helen Langehanenberg 🤩⚡️

Publicerat av FEI Dressage Söndag 7 april 2019

Helen Langehanenberg ökar hela vägen in i kaklet (och in i Magnus Ringmark – domare C)

Uppdatering 1 februari 2020: Det är februari och snart väntar Gothenburg Horse Show. Vi bjuder på en liten aptitretare genom att återigen visa klippet när Helen Langehanenbergs avslutande uppridning med Damsey FRH håller på att sluta i knät på domare Magnus Ringmark.


Vinnaren Isabell Werth får ursäkta. Men den stora snackisen efter lördagens världscupfinalkür i Göteborg var Helen Langehanenbergs avslutande uppridning, i sadeln på Damsey FRH.
  
Sporrades av publiken
Tyskan fick feeling i den ökade traven, vilket framgår av klippet ovan. Helen kunde nästan inte få stopp på hingsten och gjorde halt mitt framför näsan på domarna.
– Han var i ett flow. Publiken började applådera och det motiverade honom. Han vet att küren slutar där, men han tänkte nog "ok, vi gör en runda till", sa Helen med ett skratt på presskonferesen efteråt.
  
Nära att landa i knäet
Magnus Ringmark, domaren vid C, berättade att han höll på att trilla baklänges.
– Det var väldigt spännande. Jag trodde att han skulle landa i mitt knä.
Eller som FEI-TV kommenterar videosekvensen de har lagt upp:
"Mum, Mum – look how much power I’ve got! Oh, hi judges..."


Tidigare på Hippson.se:
Isabell Werth vinner världscupen för femte gången: ”Jag fick gåshud”Mer i Hippson-TV

Miljöträning bland läskiga spöken

I Stall Smedjebrons ridhus utanför Skövde anordnas det regelbundet miljöträning för häst och ryttare. 
– På ett enkelt och lekfullt sätt bygger vi tillit och väcker nyfikenheten hos hästarna, som genom olika föremål och hinder bygger upp sin självkänsla och blir allt modigare och tryggare, förklarar tränaren Sara Rott.


Sett 6188 ggr

Hokus pokus och ponnyn är borta

Ponnyn Danny är en riktig magiker. När ägarna vänder ryggen till klär han snabbt som attan av sig grimman och tar sikte på närmsta hötuss. Vi har pratat med hans ägare för att få reda på lite mer om detta charmtroll.  


Sett 22658 ggr

Som häst och katt = best friends forever

Hästar och katter verkar vara en kombo som funkar fint. Det är ofta som vi trillar över klipp där katt och häst har det mysigt ihop – som i det här klippet. 


Sett 12576 ggr

Tio år sedan Fuego trollband VM-publiken: "Får gåshud när jag tänker på det"

Det spanska paret Juan Manuel Muñoz och Fuego de Cárdenas fick sitt stora genombrott under VM i Kentucky 2010. Till smattrande kastanjetter och spanska gitarrer visade PRE-hingsten en kür som gick rakt in i publikens hjärta. Eurodressage har intervjuat ryttaren, som minns det som sitt livs ritt.
– Det första jag tänker på när jag minns Kentucky 2010 är känslor. Jag får gåshud när jag tänker på det, säger han.
Ekipaget kom på femte plats med fick 81,45 procent. Se küren i klippet ovan och läs hela intervjun på
Eurodressage.


Sett 20251 ggr

Agnes och camarguehästen Eddie leker i skogen: "Mer pålitlig än mina hundar"

Agnes Wadenbäck brukar ta med sin sexårige camarguehäst Eddie på promenad. Han hänger med henne lös i skogen, vilket ni kan se i klippet ovan.
– Han är nog mer pålitlig än mina hundar i skogen. Jag har haft honom sedan han var åring och vi har promenerat ihop på det här visat i flera år nu, berättar hon.
Eddie är en rolig och intelligent häst, som ofta hittar på saker på egen hand. 
– Som att buga till exempel, eller att sätta sig. Det händer ofta när vi är ute att jag vänder mig om bara för att se honom sitta och filosofera. Han bjuder på många skratt med sina knasiga upptåg. Våra skogspromenader tillsammans är nog det som både han och jag uppskattar mest i vår samvaro.


Sett 14798 ggr

Lekfull stund med fåglarna i hagen

Vissa hästar blir rädda för fåglar, andra bryr sig inte alls. Den här hästen, som finns i USA hos Mary Beth, verkar tycka att ett helt gäng fåglar i hagen är det roligaste som finns och springer gärna runt och busar med dem! Spana in klippet ovan.


Sett 31675 ggr

Håll i fjädrarna – här kommer hopphästen Khaleesi

När stoet Khaleesi van den Blijkeer Z har siktat in sig på ett hinder spelar det ingen roll om duvor kommer i vägen. De får helt enkelt flytta på sig – illa kvickt! Se klippet på Angela Laschitza och hennes häst.
– När Khaleesi har förstått sitt uppdrag släpper hon inte fokus, det är ett sto med ett hjärta av guld, säger Angela, och berättar att de ser fram emot att komma ut på hoppbanorna nästa vår.
– Om inte corona stoppar tävlingarna, för duvorna hoppar hon tillsynes över.


Sett 39217 ggr

En badboll är hur kul som helst

Den här hästen kombinerar bad med lek och har med sig en gigantisk boll att leka med på stranden. Visst får klippet en att drömma om sommaren nu när höstmörkret har sänkt sig över oss.


Sett 4829 ggr

Luring, Phasanova och grävmaskinen

Maria Wieslanders två hästar, treåriga fjordingen Luring och ettårshingsten Phasanova, räds inte grävmaskinen. De tycker den är spännande värre och vill gärna vara med när det grävs.


Sett 10279 ggr

Härligt träningspass på stranden

Visst ser det alldeles underbart ut när de här hästarna får sin konditionsträning på stranden. Det är jockeyn Christian Williams med team som tränar hästarna på stranden vid Ogmore-By-Sea i Wales.


Sett 2501 ggr