Johanna Due-Boje vattentränar i paddocken: ”När man inte har tillgång till ett vattenband”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-03-11

Johanna Due-Boje vattentränar i paddocken: ”När man inte har tillgång till ett vattenband”

Efter några dagars regnoväder är paddocken hemma hos Johanna Due-Boje översvämmad – men det hindrar inte henne från att träna hästarna. Se klippet här ovan och läs mer om vilka fördelar Johanna menar att vattenträning har.

Text: Linnea Lindahl

Johanna Due-Boje har sin anläggning i norra Skåne, där det har regnat en hel del den senaste veckan. Paddocken liknar mer en liten sjö, men det stoppar inte Johanna. Tvärtom visade det sig vara riktigt bra miljö- och vattenträning för hästarna.
– Har man inte tillgång till ett vattenband kan man hitta en pöl att gå i någonstans, eller åka till havet och träna. Jag har sett exempel på hästar som tidigare haft passartad skritt, och som fått helt ren skritt efter att ha vattentränat. Vattnet gör att de måste skritta på ett annat sätt, tipsar Johanna.

Brydde sig inte
Hon berättar att hästen på filmen är fem år gammal och väldigt cool. Hästarna är vana att gå omkring i vattenpölar i hagarna vid det här laget, så han brydde sig inte alls om att det var mycket vatten i paddocken, berättar Johanna. Hittills har hon bara longerat hästar på den vattenfyllda utebanan, men man skulle kunna rida där också.
– Underlaget på just den här banan håller sig fast och bra, även när vattnet ligger ovanpå. Andra banor kan ju bli hala och väldigt djupa om det kommer stora mängder vatten på, så då får man vara försiktig. Men just på den här banan är det inga problem.

Mer i Hippson-TV

Perfekta knoppar som sitter som berget – med fiffig metod

Har din häst relativt lång man och du har svårt att få till knopparna? Låt dig i så fall inspireras av det här klippet från Roman Pakhomov, som liksom ”låser” varje knopp med en tvinnad hårslinga från grannknoppen.


Sett 34 ggr

Se Martin Fuchs guldrunda – om och om igen

Till slut blev det en guldmedalj för Martin Fuchs, efter att han näst intill har prenumererat på andraplatser. Men i söndagens EM-final i Rotterdam gick allt vägen för schweizaren i sadeln på Clooney 51 – och han fick äntligen inta podiets högsta position. Se den avslutande rundan i FEI-klippet ovan.


Sett 511 ggr

Katten Freddy följer ridsport-EM med stort intresse

Agneta Högsvik Hjerpes katt Freddy har en härlig personlighet och han har så här i mästerskapstider full koll på sändningarna via tv. I filmen ovan följer han hoppningen med stort intresse. Missa inte det söta klippet.


Sett 2975 ggr

Se Louise Etzner Jakobssons bronsritt under EM

Torsdag tog Louise Etzner Jakobsson paradressyrbrons på EM i Rotterdam. Hon och Zernard belönades med 72,902 procent av domarna. Se den fina ritten ovan, i ett klipp från SVT Sport.

>> Läs Hippsons intervju med den glada medaljören


Sett 650 ggr

Peder och Fredde om vänskapen: ”Precis som när vi gick i femman”

Fredag rids lagfinalen under EM i hoppning. Peder Fredricson och Fredrik Jönsson slåss tillsammans om medalj för Sverige. I det här sköna klippet från SVT Sport berättar de mer om sin vänskap sedan barnsben och om varandras olika personligheter.


Sett 4516 ggr

Här slår Kittel till med personbästa – se svenskarnas bronsritter

Det blev en omtumlande dressyrtisdag under EM i Rotterdam, där medaljstriden pågick ända fram till sista Grand Prix-ryttare och Storbritannien sedan diskades. I all spänning gick svenskarna in och levererade fyra fina ritter. Patrik Kittel och Well Done de la Roche drämde till med personbästa – och laget tog brons! 


Sett 1195 ggr

Se Antonia Ramels mästerskapsdebut med Brother de Jeu

Antonia Ramel och Brother de Jeu var först ut att representera Sverige i måndagens Grand Prix. De red i mål på fina 74,224 vilket nästan var personbästa. Se ritten ovan och läs vad Antonia sa efteråt här.


Sett 1663 ggr

Dressyrhästen Smoky, 21 år ung, får feeling i bytena i varje: ”Är verkligen en läromästare”

Vi har fått lov att dela Alice Runossons härliga klipp där hon och hennes fina skäck, 21-åriga Smoky 249, får feeling och gör seriebyten barbacka i bara grimman. I vår intervju berättar ryttaren mer om sin fina häst.


Sett 14473 ggr

Ebby Storm testar barbackahoppning i repgrimma: ”Får inte glömma att ha roligt!”

Vi kan inte låta bli att dela det här härliga klippet (missa inte att slå på ljudet!) från den talangfulla hoppryttaren Ebby Storm. Häromdagen testade hon att hoppa med halsring och repgrimma på sin Nougat – och bjuder både på ”fails” och lyckade hopp.
– Hoppas ni får ett skratt!, skriver hon
på Instagram.


Sett 6939 ggr

När man verkligen, verkligen inte vill trilla av

Den senaste tiden har vi sett klipp på flera eleganta avramlingar (till exempel här och här). Hoppryttaren Tom Whitaker bjuder däremot på en video där han gör allt för att absolut inte trilla av, mitt under rundan. Se hur det gick ovan.


Sett 11893 ggr