Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-09-12

Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Orkanen Florence närmar sig USA:s östkust och hotar ryttar-VM i Tryon. Alla på plats följer väderrapporterna noga. Tryon, som ligger 35 mil från kusten, kan komma att drabbas av översvämningar.

Text: Frida Bank
  
USA:s nationella orkancenter varnar för att orkanen Florence kommer att bli "extremt farlig". Värst förväntas den drabba kusterna och runt två miljoner människor har evakuerats. Tre delstater har utlyst nödläge och orkanen väntas dra in över östkusten sent på torsdagskvällen, svensk tid.
Florence klassificeras som en fyra på en femgradig skala. Tryon ligger cirka 35 mil från kusten.
– Det kommer att bli värst vid kusten, så Tryon klarar sig nog ifrån vinden men de lär få problem med översvämningar, säger meteorolog Jannicke Geitskaret till SVT.
Hon menar att det finns stor risk att det kan komma 600 millimeter regn på ett dygn. Det är den normala mängden nederbörd på ett år. North Carolinas guvernör, Roy Cooper, kallar orkanen för ett "stort och våldsamt monster" och säger att det är en historiskt stor orkan.

National Hurricane Center uppdaterar om situationen på Twitter (texten fortsätter nedan):

Oro för regn över Tryon
Dressyrryttaren Patrik Kittel har berättat om situationen för SVT:
– Det är klart att det inte är optimalt. Samtidigt säger de att den inte ska komma så här långt in. Det vi nog är mer oroliga för är att det kan bli väldigt mycket regn. Då blir det svårt att tävla och det kan bli att man får skjuta på tävlingen.
  
Har beredskapsplaner
Under tisdagen hölls en presskonferens om vädret på VM-anläggningen. Orkanen förväntas hålla sig öster om Tryon. Arrangörerna försäkrar att de har beredskapsplaner som bland annat innefattar skydd för all personal och alla hästar. Det finns 1 288 permanenta stallplatser och byggnaderna ska klara av vindstyrkor upp till 40 meter per sekund.
"Hästarna är på en säker plats. Anläggningen blev en tillflyktsort för hästar från fem delstater inför orkanen Irma i augusti/september förra året", skriver de på sin hemsida.
Arrangörerna meddelar även att det finns generatorer på plats som kan användas vid eventuella strömavbrott och att det finns brunnar för dricksvatten.

*World Equine Expo™ Schedule Change* Due to impending weather conditions, it was necessary to relocate some of the FEI...

Publicerat av Tryon2018 Tisdag 11 september 2018Mer i Hippson-TV

Fälttävlansstjärnan och OS-guldhästen Sam går i pension

Michael Jungs stjärnhäst, valacken La Biosthetique Sam FBW, går i pension och är korad som "Månadens häst" av FEI. Sam är 18 år gammal och har haft en otrolig karriär – med bland annat dubbla OS-guld, VM-guld och EM-guld på meritlistan. Sam har även vunnit de fyrstjärniga tävlingarna Burghley och Badminton. Hatten av! Se hyllningsklippet ovan.


Sett 367 ggr
Kommentarer

Familjen Hammarströms yngsta stjärna under inlärning: ”Rider när hon frågar efter det”

Blott två och ett halvt år gamla Annabel har att brås på – med flera syskon som tävlar mycket framgångsrikt. I familjen Hammarström fostras kanske ännu en blivande ryttarstjärna.


Sett 3760 ggr
Kommentarer

Hästen som finns i varje stall ... lerälskaren!

Jenni Bach Carico har ett sto som heter SC Czantarina – och hon älskar lera. Jenni skriver på Facebook att stoet, som nu är fem år, har älskat ler- och vattenpölar sedan hon kunde gå. Och matte har nog lite att göra efter en dag i hagen.


Sett 11204 ggr
Kommentarer

Vill din häst också ha en ponnykompis i julklapp?

Alltså, när man ser det här klippet – med kommentaren "first snow" – känns det helt okej att det snart är vinter. För hjärtat smälter ju till och med snabbare än snöflingorna som hästen President slickar av sin ponnykompis Mini Cooper. HUR söta?


Sett 6507 ggr
Kommentarer

Pyjamasparty à la ponnyfest

Drygt 90 000 tittare har sett klippet på ponnyerna som firar sin frihet i hagen, med matchande täcken. Deras glädje är väldigt smittande och lyser igenom dataskärmen.


Sett 5141 ggr
Kommentarer

Johanna och Mazy bjuder på ett skratt

Dressyrryttaren Johanna Due-Boje har tävlat framgångsrikt på Mazy Klövenhöj under året. Men för ekipaget handlar det inte bara om att visa upp sig på tävlingsbanorna. Även i de vardagliga sysslorna gäller det att se de roliga. Ungefär som en något uttråkad Mazy gör när hovslagaren är på plats. 
 
Vi skrattar rejält här på redaktionen, vilket charmtroll!


Sett 6837 ggr
Kommentarer

Karriären varade i ett år – men hingsten är fortfarande i form

Under ett års tid dominerade den då treåriga hingsten Galileo galoppbanorna på Irland. Efter åtta starter, sex vinster, en andraplats och en sjätteplacering beslutades det att han skulle få gå i pension. Det var 17 år sedan. 
  
Därefter har hingsten tillbringat sitt liv med fokus på avel och enligt klippet ovan verkar han fortfarande vara nöjd med livet, eller vad säger ni?


Sett 5980 ggr
Kommentarer

Ron Thomson, 79 år, rider varje dag

At the races, Storbritanniens och Irlands största kanal fokuserad på galopp, gjorde i somras ett besök hemma hos Ron Thomson som är 79 år gammal. 
Han har suttit i sadeln hela sitt liv och rider fortfarande varje dag, för honom är det en livsstil och inget han någonsin planerar att ge upp. 
  
Se den härliga intervjun och hör hans inställning i klippet ovan. 


Sett 4901 ggr
Kommentarer

Rid galoppombyten och serier som Patrik Kittel: ”Känn att hästen byter på hjälpen”

Svår nivå, del 4: Avsnitt fyra av fem, i tredje säsongen av Patrik Kittels dressyrskola, handlar om att börja nosa på byten i serier. Landslagsstjärnan visar hur han inleder med enstaka galoppombyten – för att sedan stegvis öka svårighetsgraden.


Sett 3784 ggr
Kommentarer

Westernhästen Ms Dreamy tappar tränset – briljerar på banan ändå

Under en final i reining i samband med American Quarter Horse Association World Show i förra veckan tappade hästen Ms Dreamy sitt träns.
  
Den rutinerade ryttaren Dan Huss låtsas som ingenting, plockar upp tränset så att det inte är i vägen och lägger det ungefär som en halsring, sedan är det bara att fortsätta. Imponerande, eller hur?
  
Dessutom var detta den sista tävlingen för stoet, nu väntar pensionering. Vilket härligt avslut på tävlingskarriären!


Sett 13380 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Alvin retades – vill inspirera andra killar att börja rida

Gästbloggen

Mitt åttonde Golega

Portugal-bloggen

Tisdag!

Therese

Till Husbloggarna