Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-09-12

Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Orkanen Florence närmar sig USA:s östkust och hotar ryttar-VM i Tryon. Alla på plats följer väderrapporterna noga. Tryon, som ligger 35 mil från kusten, kan komma att drabbas av översvämningar.

Text: Frida Bank
  
USA:s nationella orkancenter varnar för att orkanen Florence kommer att bli "extremt farlig". Värst förväntas den drabba kusterna och runt två miljoner människor har evakuerats. Tre delstater har utlyst nödläge och orkanen väntas dra in över östkusten sent på torsdagskvällen, svensk tid.
Florence klassificeras som en fyra på en femgradig skala. Tryon ligger cirka 35 mil från kusten.
– Det kommer att bli värst vid kusten, så Tryon klarar sig nog ifrån vinden men de lär få problem med översvämningar, säger meteorolog Jannicke Geitskaret till SVT.
Hon menar att det finns stor risk att det kan komma 600 millimeter regn på ett dygn. Det är den normala mängden nederbörd på ett år. North Carolinas guvernör, Roy Cooper, kallar orkanen för ett "stort och våldsamt monster" och säger att det är en historiskt stor orkan.

National Hurricane Center uppdaterar om situationen på Twitter (texten fortsätter nedan):

Oro för regn över Tryon
Dressyrryttaren Patrik Kittel har berättat om situationen för SVT:
– Det är klart att det inte är optimalt. Samtidigt säger de att den inte ska komma så här långt in. Det vi nog är mer oroliga för är att det kan bli väldigt mycket regn. Då blir det svårt att tävla och det kan bli att man får skjuta på tävlingen.
  
Har beredskapsplaner
Under tisdagen hölls en presskonferens om vädret på VM-anläggningen. Orkanen förväntas hålla sig öster om Tryon. Arrangörerna försäkrar att de har beredskapsplaner som bland annat innefattar skydd för all personal och alla hästar. Det finns 1 288 permanenta stallplatser och byggnaderna ska klara av vindstyrkor upp till 40 meter per sekund.
"Hästarna är på en säker plats. Anläggningen blev en tillflyktsort för hästar från fem delstater inför orkanen Irma i augusti/september förra året", skriver de på sin hemsida.
Arrangörerna meddelar även att det finns generatorer på plats som kan användas vid eventuella strömavbrott och att det finns brunnar för dricksvatten.

*World Equine Expo™ Schedule Change* Due to impending weather conditions, it was necessary to relocate some of the FEI...

Publicerat av Tryon2018 Tisdag 11 september 2018
Mer i Hippson-TV

Åkte Peder till fel slott – eller var hästen långsam?

Expressen-TV intervjuar Peder Fredricson efter att han har fått ta emot en medalj av kungen. Men hur var det, var Peder sen för att han åkte till fel slott? Lyssna själva i Expressen-TV:s intervju.


Sett 3389 ggr

Härlig skidtur efter sötaste ponnyn

Än är marken snötäckt i stora delar av landet, även om våren knackar på dörren i söder. Och visst kan snö vara alldeles underbart härligt. Som i det här klippet, på skidor efter en dragvillig liten ponny.


Sett 2250 ggr

Se sjuåriga Nikkis ryktskola: "De vita prickarna blir mindre och mindre för varje minut"

Nikki Birkehorn är sju år och "född att älska djur", som hon själv uttrycker det. Hon har nyligen spelat in fyra klipp där hon berättar hur man ryktar en häst och hur man använder de olika borstarna. Visst är hon supersöt och duktig?
– I vanliga fall är hon ganska blyg, men hon älskar att göra filmer och vill visa dem för hela världen, säger mamma Camilla.


Sett 2566 ggr

Ann Borglund i Nyhetsmorgon: "Vi krigar mot ett virus"

Oron är stor bland hästägare i Sverige efter att flera hästar drabbats av EHV-1 i Stockholmsområdet. På onsdagen gästade Gittan Gröndahl, statsveterinär på SVA, och Ann Borglund, ridskolechef på Skånsta ryttare, TV4 Nyhetsmorgon. Se hela klippet ovan.


Sett 15788 ggr

Arbeta hästen från marken som Peder Fredricson

I mitten av november höll Peder Fredricson en uppskattad clinic inför fullsatta läktare på Strömsholm. Där berättade han om sitt system och visade bland annat hur han arbetar med nya hästar från marken – samt förklarade varför just den första kontakten är väldigt viktig. Inspireras av hans tips från clinicen i klippet ovan.


Sett 6225 ggr

När stallplanen blir en hockeyrink

Greg Dubiel, boende i Cambridge i Kanada, har äntligen hittat lösningen på våra halkproblem. I stället för att gå med osäkra steg över stallplanen, eller med broddar under stallskorna, tog han helt enkelt på sig skridskorna. 
  
För en stund får han det nästan att se roligt ut med en isig hästgård, eller vad säger ni?


Sett 9391 ggr

Flickan som får (ponny-)hjärtan att smälta med sin sång

Den här talangfulla sångerskan har hittat sin publik. Sätt på ljudet och se det söta klippet, som har fått tiotusentals visningar på Facebook. Brukar ni sjunga för era hästar?


Sett 5639 ggr

Peder Fredricsons snabba omhoppning med Christian K

Se Peder Fredricsons och H&M Christian K:s supersnabba omhoppningsrunda som gav segern i Neumünsters trestjärniga Grand Prix. Peder har sedan tidigare sagt att han inte vet om hästarna är redo för världscupfinal. Men efter söndagens seger verkar i alla fall Christian K vara på gång.


Sett 3915 ggr

Med hunden Spencer som bollkalle slipper Sophie plocka upp spöt: ”Ingen häst bryr sig när han kommer springande”

Vi kan inte låta bli att dela Hippson-läsaren Sophie Bergqvists härliga video, där ursöta hunden Spencer agerar ”spökalle”. Kan man lära dem att bära bommar också…? Hur som helst – missa varken filmen (med ljudet påslaget) eller intervjun nedan!


Sett 7471 ggr

Har du koll på hästens matsmältningssystem? Se det i verklig storlek här!

I den här pedagogiska filmen får vi lära oss hur hästens mag-tarmsystem fungerar och varför det till exempel är viktigt för hästen att äta ofta. Filmen är på engelska – men det visas modeller av magsäck, blindtarm och tarmar så det är ändå lätt att hänga med. Tänk att hästens tunntarm är mellan 20 och 30 meter lång! Se klippet ovan.


Sett 6838 ggrAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market