Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-09-12

Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Orkanen Florence närmar sig USA:s östkust och hotar ryttar-VM i Tryon. Alla på plats följer väderrapporterna noga. Tryon, som ligger 35 mil från kusten, kan komma att drabbas av översvämningar.

Text: Frida Bank
  
USA:s nationella orkancenter varnar för att orkanen Florence kommer att bli "extremt farlig". Värst förväntas den drabba kusterna och runt två miljoner människor har evakuerats. Tre delstater har utlyst nödläge och orkanen väntas dra in över östkusten sent på torsdagskvällen, svensk tid.
Florence klassificeras som en fyra på en femgradig skala. Tryon ligger cirka 35 mil från kusten.
– Det kommer att bli värst vid kusten, så Tryon klarar sig nog ifrån vinden men de lär få problem med översvämningar, säger meteorolog Jannicke Geitskaret till SVT.
Hon menar att det finns stor risk att det kan komma 600 millimeter regn på ett dygn. Det är den normala mängden nederbörd på ett år. North Carolinas guvernör, Roy Cooper, kallar orkanen för ett "stort och våldsamt monster" och säger att det är en historiskt stor orkan.

National Hurricane Center uppdaterar om situationen på Twitter (texten fortsätter nedan):

Oro för regn över Tryon
Dressyrryttaren Patrik Kittel har berättat om situationen för SVT:
– Det är klart att det inte är optimalt. Samtidigt säger de att den inte ska komma så här långt in. Det vi nog är mer oroliga för är att det kan bli väldigt mycket regn. Då blir det svårt att tävla och det kan bli att man får skjuta på tävlingen.
  
Har beredskapsplaner
Under tisdagen hölls en presskonferens om vädret på VM-anläggningen. Orkanen förväntas hålla sig öster om Tryon. Arrangörerna försäkrar att de har beredskapsplaner som bland annat innefattar skydd för all personal och alla hästar. Det finns 1 288 permanenta stallplatser och byggnaderna ska klara av vindstyrkor upp till 40 meter per sekund.
"Hästarna är på en säker plats. Anläggningen blev en tillflyktsort för hästar från fem delstater inför orkanen Irma i augusti/september förra året", skriver de på sin hemsida.
Arrangörerna meddelar även att det finns generatorer på plats som kan användas vid eventuella strömavbrott och att det finns brunnar för dricksvatten.

*World Equine Expo™ Schedule Change* Due to impending weather conditions, it was necessary to relocate some of the FEI...

Publicerat av Tryon2018 Tisdag 11 september 2018
Mer i Hippson-TV

Cassidy njuter av att bli borstad

Danmarks Cathrine Dufour har tävlat i Aachen med Atterupgaards Cassidy. Det blev en tredjeplats i onsdagens fyrstjärniga Grand Prix. Så på torsdagen fick han en joggingtur och massor av pyssel och kärlek. Visst ser han ut att njuta.


Sett 500 ggr

Legendaren John Whitaker visar fortfarande vad han går för

Namnet John Whitaker går nog ingen omärkt förbi – och 64 år gammal är han "still going strong" i sadeln. Senast i förra veckan imponerade han på hemmapubliken under Great Yorkshire Show med en snygg omhoppning, som räckte till en tredjeplacering.


Sett 842 ggr

Malin Baryard Johnsson har övat in segergesten

Malin Baryard Johnsson gjorde fyra starter i Falsterbo, hon vann tre av dem. Två tidshoppningar med H&M Second Chance och hon ingick i det segrande Nations Cup-laget med H&M Indiana. Är man så framgångsrik måste man givetvis ha en ordentlig segergest, här visar hon den tillsammans med sonen.


Sett 1975 ggr

När klippningen blir en konstform

För somliga blir klippningen av hästen en konstform. Se de konstfullt klippta hästarna, som tatueringar, bara synd att det växer bort så snabbt. 


Sett 3167 ggr

Esther och Luna lever livet på kollo: ”Bor i trädgården och går lite som de vill”

Carl Hedin bjuder på ett galet sött klipp. Det är shettisarna Esther och Luna som njuter av tillvaron på sommarkollo. Varje år får de bo vid Carls föräldrars sommarstuga. 
– Där är de barnvakter åt mina syskonbarn. De bor i trädgården och går lite som de vill, de tar skydd under studsmattan om de behöver. Det gäller att hålla alla dörrar stängda så att de inte går in, säger Carl glatt.
I klippet är det Luna som rastar sig lite extra.
– Här hemma är de två shettisarna det perfekta ”fartguppet”. Alla som kör förbi bromsar in för att kolla in dem.
Missa inte klippet ovan – sätt på ljudet!


Sett 10219 ggr

Lyckligt slut när föl förlorade sin mamma: ”Tog bara några sekunder för honom att börja dia”

Fölet Lance fick en tuff start på livet när hans mamma gick bort en tid efter förlossningen. Nu njuter han dock av tillvaron, tack vare den rutinerade amman Helga.


Sett 3836 ggr

Ponnyn som går sin egen väg

Vissa vill helt enkelt inte göra som alla andra här i livet. Denna ponny bestämde sig för att det var mycket roligare att gå i skrittmaskinen på motsatt håll, än att följa med strömmen och göra som de andra. Se det gulliga klippet i Hippson-TV.


Sett 13883 ggr

Se Malins och Eddienis kürhöjdpunkter

För femte året i rad toppade Sverige Nations Cup i Falsterbo. Malin Wahlkamp Nilsson och Eddieni blev bästa svenska ekipage i küren, när de dansade hem en individuell tredjeplats. Det gjorde de till tonerna av Billy Idol, en kürmusik Malins arbetsgivare Patrik Kittel tidigare har ridit till. I klippet kan du se programmets höjdpunkter om och om igen.


Sett 1280 ggr

Ulla Håkanson: "Håll i gång, sitt inte framför datorn"

Dressyrryttaren Ulla Håkanson, 81, var på plats i Falsterbo förra veckan för att tävla. För Expressen berättade hon mer om hur hon gör för att hålla sig i form. Ulla är nämligen inte bara ryttare utan hon går även stavgång, utövar yoga och dansar linedance. Det viktigaste, menar hon, är att man håller i gång och inte sitter still hela dagarna. Se Expressens intervju i Hippson-TV ovan.


Sett 4838 ggr

Återupplev Peders bragdritt: ”En liten munsbit till frukost för Pantern – fasen vad bra de är!”

Vi kan inte sluta att njuta av de svenska framgångarna i Falsterbo. Och finns det något bättre sätt att kickstarta den nya veckan än med att återuppleva Peder Fredricson sista runda i gårdagens nationshoppning, där han säkrade lagsegern?
  
Vill du läsa allt om klassen och se bilder
går du till Hippsons referat, annars kan du höra Sveriges radios Christian Olsson samt expertkommentator Maria Gretzer kommentera ritten (och gnabbas!) nedan. Eller helt enkelt se rundan om och om igen i klippet från SVT ovan!


Sett 4689 ggr