Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-09-12

Patrik Kittel om orkanen: "Oro för att det kan bli väldigt mycket regn"

Orkanen Florence närmar sig USA:s östkust och hotar ryttar-VM i Tryon. Alla på plats följer väderrapporterna noga. Tryon, som ligger 35 mil från kusten, kan komma att drabbas av översvämningar.

Text: Frida Bank
  
USA:s nationella orkancenter varnar för att orkanen Florence kommer att bli "extremt farlig". Värst förväntas den drabba kusterna och runt två miljoner människor har evakuerats. Tre delstater har utlyst nödläge och orkanen väntas dra in över östkusten sent på torsdagskvällen, svensk tid.
Florence klassificeras som en fyra på en femgradig skala. Tryon ligger cirka 35 mil från kusten.
– Det kommer att bli värst vid kusten, så Tryon klarar sig nog ifrån vinden men de lär få problem med översvämningar, säger meteorolog Jannicke Geitskaret till SVT.
Hon menar att det finns stor risk att det kan komma 600 millimeter regn på ett dygn. Det är den normala mängden nederbörd på ett år. North Carolinas guvernör, Roy Cooper, kallar orkanen för ett "stort och våldsamt monster" och säger att det är en historiskt stor orkan.

National Hurricane Center uppdaterar om situationen på Twitter (texten fortsätter nedan):

Oro för regn över Tryon
Dressyrryttaren Patrik Kittel har berättat om situationen för SVT:
– Det är klart att det inte är optimalt. Samtidigt säger de att den inte ska komma så här långt in. Det vi nog är mer oroliga för är att det kan bli väldigt mycket regn. Då blir det svårt att tävla och det kan bli att man får skjuta på tävlingen.
  
Har beredskapsplaner
Under tisdagen hölls en presskonferens om vädret på VM-anläggningen. Orkanen förväntas hålla sig öster om Tryon. Arrangörerna försäkrar att de har beredskapsplaner som bland annat innefattar skydd för all personal och alla hästar. Det finns 1 288 permanenta stallplatser och byggnaderna ska klara av vindstyrkor upp till 40 meter per sekund.
"Hästarna är på en säker plats. Anläggningen blev en tillflyktsort för hästar från fem delstater inför orkanen Irma i augusti/september förra året", skriver de på sin hemsida.
Arrangörerna meddelar även att det finns generatorer på plats som kan användas vid eventuella strömavbrott och att det finns brunnar för dricksvatten.

*World Equine Expo™ Schedule Change* Due to impending weather conditions, it was necessary to relocate some of the FEI...

Publicerat av Tryon2018 Tisdag 11 september 2018Mer i Hippson-TV

När dressyrryttare blir sugna på hoppning efter VM-silvret

Pontus Hugosson slår huvudet på spiken igen, denna gång är det kanske så att även dressyrryttarna på Hippsons redaktion är sugna på att hoppa lite? Framgångarna under VM kan ha lockat, eller blir det som i filmen – ett naaaah?
  
Se det humoristiska klippet ovan!


Sett 14391 ggr
Kommentarer

Adam, sex år, åker på meeting till Danmark: ”Vill också vinna täcken”

Adam Hammarström är bara sex år, men tävlar redan med sina ponnyer. Nyligen i Ystad blev det rosett i lätt C+5 men då i avdelning B. För i Sverige måste man vara åtta år för att tävla i avdelning A. Klicka här om du inte kan se klippet ovan.


Sett 9762 ggr
Kommentarer

Fredrik Jönsson, 16 år: ”Man får hålla på med sin dressyr”

SVT Hästar har grävt i statstelevisionens arkiv och har hittat ett helt underbart klipp på VM-hjälten Fredrik Jönsson från 1989, där han tipsar om hur man når framgång inom fälttävlan. Programmet hette ”I stallet”, visst är han sig rätt lik ändå?
  
I går, söndag, tog ”Fredde” och Cold Play en makalös åttondeplacering på VM i hoppning – se bildspel från klassen
här.


Sett 14128 ggr
Kommentarer

På besök i VM-stallet: “Viktigt att inte göra för mycket med hästarna”

SVT Sport har besökt stallet på VM. Där möter de Peder Fredricsons hästskötare Malin Henlöv som berättar hur hon tar hand om Christian K på bästa sätt.


Sett 12614 ggr
Kommentarer

Guerdat leder med svenskfödda Bianca

Schweizaren Steve Guerdat gick ut näst sist i det 124 ekipage stora startfältet i gårdagens inledande tidshoppning på VM. Med det svenskfödda stoet Bianca, uppfödd av Eamon Hickey, red han felfritt och snabbast av alla – upp i individuell ledning och med laget. Se ekipagets fenomenalt fina runda ovan.

Arkiv: Eamon Hickey födde upp Bianca


Sett 3082 ggr
Kommentarer

Chela LS – en VM-häst med otrolig inställning

Ashlee Bond tävlade tidigare för USA, men i VM representerade hon Israel tillsammans med hästen Chela LS. Hon är inte med i dagens final, för individuellt tog mästerskapet slut redan i första rundan när Ashlee ramlade av. Men det såg ut som att Chela LS var sugen på att fullfölja på egen hov.
  
Ashlee själv delar filmen på det snöpliga slutet och skriver att allt har gått bra. Under torsdagen red de lagklassen med resultatet 11 fel. 


Sett 22809 ggr
Kommentarer

Fälttävlanshästarna är tillbaka i Europa

Onsdag morgon landade planet med Focus Filiocus, Stinger och Wega i Belgien. Hästarna har klarat resan bra och fortsätter under dagen sin resa hem till respektive stall. 
  
För Niklas Lindbäcks Focus väntar ett stopp hos Sara Algotsson Ostholt för att vila upp sig lite inför resan hem till Sverige. 


Sett 4945 ggr
Kommentarer

Madeleine El Hanafi om tiden i fängelset: "Jag ska aldrig mer sitta inne"

Drygt tre år efter att hästhandlaren Madeleine  El Hanafi skrivs in på anstalten i Ringsjön, på grund av bokföringsbrott, träffar hon Expressen/Kvällsposten. I en intervju berättar hon öppet om hur hon mådde under tiden i fängelset, om de privata händelserna som har präglat hennes liv och om hur hon nu planerar framåt. 
  
>> Läs hela intervjun hos Expressen


Sett 29703 ggr
Kommentarer

Hinderkrocken i VM-terrängen – som hade kunnat sluta riktigt illa

SVT har lagt upp ett klipp från ett fall i VM-terrängen i lördags (se ovan), som nog fick många av oss att dra efter andan hemma i tv-soffan.
  
Det visar den brasilianska ryttaren Henrique Plombon Pinheiro på 15-åriga stoet Land Quenotte Do Feroleto, som inte alls fick till anridningen till hinder 5A. Hästen ser ut att fundera på att stanna, men ryttaren driver på den kraftigt med spöet och stoet hoppar rakt in i hindret. Som ryttaren krockar med.
  
Som tur är verkar det ha gått bra, inga rapporter har vittnat om skador på ryttaren eller på den tappra hästen. Och som SVT:s expertkommentator Lars Christensson säger i klippet, det var nog lika bra att ritten tog slut redan här. Detta med tanke på ridningen mot banans första fem hinder.
  
I eftermiddag 16.00 avslutas fälttävlans-VM i Tryon med banhoppning. Startlistan för måndagens klass 
hittar du här (SVT sänder men än är kanalerna oklara, vi återkommer!).


Sett 48505 ggr
Kommentarer

När gräset är grönare på andra sidan

Är man pensionerad hopphäst så står inget staket i vägen, inte om gräset tycks grönare på andra sidan!
  
Syns inte filmen finns den
här.


Sett 20772 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Gästbloggen: "Sommaren 2018 – en förhandsvisning"

Gästbloggen

Tömkörning - varför är vi så rädda för volter?

Stalldrömmar

Marcobus!

Saras vardag

Till Husbloggarna