Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-06-11

Publicerat av Stall Heed den 10 juni 2018

Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Linda Heeds dotter, Isabell, har ridit med mamma sedan hon var yngre än ett år. Nu har hon en egen ponny och i helgen var det dags för sexåringen att tävla för första gången.
– Hon var jättetaggad, berättar Linda.

Text: Frida Bank
  
I helgen var det pay and jump på Ribersborg i Malmö. Hela supporterteamet från stallet var med för att heja på Isabell, som skulle tävla för första gången.
– Hon började rida innan hon var ett år och har suttit framför mig när jag har ridit mina stora hästar. Det var alltid "mamma, kan vi inte galoppera?" eller "kan vi inte hoppa ett hinder?". Hon har alltid tyckt att det har gått lite för sakta, säger Linda och skrattar.
  
Läromästaren Warre en del av familjen
Det var mormor som övertalade Linda att familjen skulle köpa en ponny till Isabell. Sagt och gjort. Nu är shetlandsponnyn Stenstugu Waramas, eller "Warre" som han kallas, en del av familjen.
– Det är många små barn som har tävlat och haft kul med Warre. Han är fantastisk och har fin galopp, den lilla ponnyn. Det har gjort att hon tycker att det är jätteroligt att rida själv. Isabell känner att hon har koll på läget. 
  
Viktigast att ha roligt
På tävlingsdagen gick Linda banan med dottern tre gånger.
– Hon sa "mamma, nu får du sluta, jag kan banan".
Och det kunde hon. Isabell lotsar snyggt runt ponnyn i galopp över alla hinder.
– Hon var så otroligt stolt och vill göra det igen. Isabell frågade om hon kunde tävla nästa söndag också, men jag sa att då är det faktiskt mammas tur. Då bad hon mig titta i telefonen för att ta reda på när nästa tävling är. Jag försöker bromsa lite, vi får ta det som det kommer i hennes takt. Det viktigaste är att hon tycker att det är kul.
– Resten av teamet sa att hon kunde få åka med dem på tävling nästa gång. Det skulle inte förvåna mig om hon åker i väg själv snart, säger Linda och skrattar.

Arkiv: Linda Heed: "Snart vill hon ha mina hästar..."
Arkiv: Linda Heed siktar på OS 2020
Mer i Hippson-TV

Hör Rosies härliga pepp under terrängen

Tioåriga Rosie njuter verkligen av terrängritten tillsammans med sin ponny. Hon peppar honom – och sig själv – och passar på att sjunga en liten sång.
Se klippet ovan, visst är det en härlig inställning tjejen har till uppgiften och till sin älskade häst?


Sett 14760 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson i Skavlan om All Ins olycka: "Hästskötaren fick gå till psykolog efteråt"

I dag, fredag, medverkar hoppryttaren Peder Fredricson i SVT:s talkshow Skavlan. I två exklusiva förhandsklipp får vi ta del av samtalet, se dem ovan och nedan.
Programmet sänds i SVT1 klockan 21.00 och kan ses i SVT Play från och med klockan 17, fredagen den 19 oktober.


Sett 32620 ggr
Kommentarer

Så utvecklar Patrik Kittel hästens galopp: ”Får ett större register och mer mjukhet i kroppen”

Svår nivå, del 2: Det har blivit dags för det andra kunskapsklippet, av totalt fem, i tredje säsongen av Patrik Kittels dressyrskola. Här visar och förklarar landslagsstjärnan hur han gradvis ”leker” fram styrka och kvalitet i galoppen.


Sett 8886 ggr
Kommentarer

Naeef flydde kriget i Syrien – fann kärleken på hästgård i Hälsingland

För tre år sedan flydde Naeef Almezel från kriget i Syrien, på vägen förlorade han stora delar av sin familj. Väl i Sverige fann han efter en tid kärleken på en hästgård i Hälsingland. Det nygifta paret Elin och Naeef berättar sin historia i TV4:s morgonsoffa.


Sett 14487 ggr
Kommentarer

"Krabban" tar ett extra språng av bara farten

Kravits, eller "Krabban" som han kallas, bor hos Stall Hästkullen. Han är en treårig grabb efter Grand Slam VDL – Argus. Supersnäll och, bevisligen, hoppglad. Här väljer han helt enkelt att ta ett bonussprång.


Sett 14453 ggr
Kommentarer

Floden svämmade över – simmade med hästen till säker mark

När floden Usk i Wales, Storbritannien, svämmade över blev två hästar fast i sin hage – omringade av vatten. Hästarnas ägare Gareth Silcox och en kompis tog sig fram till hästarna och simmade med dem till fast mark.
– Matthew och jag klättrade ner till fältet och simmade över till hästarna. De stod ungefär sex meter ifrån varandra och den ena var fast bakom staketet. Vattnet var ungefär en och en halv meter på de djupaste ställena, säger Gareth till
Horse & Hound.
  
Behandlas som kungligheter
Se Gareth simma med den andra hästen efter att de har klippt upp staketet.
– Det viktigaste är att alla är i säkerhet och att vi fick ut dem utan incidenter. Vi har tagit dem hem till stallet och de har blivit behandlade som kungligheter, berättar Gareth.


Sett 5119 ggr
Kommentarer

Kli, kli, kli – smarta hästar använder verktyg

Den här sötnosen har hittat ett kreativt sätt att klia sig på ställen som kan vara svåra att komma åt. Har ni varit med om något liknande? Hagkompisen verkar vara väldigt nyfiken på vad det är som händer.


Sett 5816 ggr
Kommentarer

Rider mot GP-seger – med hund efter sig

Franska hoppryttaren Félicie Bertrand kunde för två veckor sedan glädjas åt en otroligt fin 1,60-seger med Chacco Rouge. Det som gör det ännu mer imponerande är att ekipaget, i grundomgången, hade sällskap inne på banan. Spana in hunden som springer för allt vad benen bär!


Sett 16915 ggr
Kommentarer

"När du vinner världscupen får du göra precis vad du vill"

Douglas Lindelöw och Zacramento vann världscupens säsongsdebut i Oslo på söndagen, efter två riktigt grymma rundor. I dag är "Zacke" tillbaka hemma på Stall Fulltofta och njuter av segern, strålande solsken och en härligt sandig del av hagen. Slå på ljudet och se hästskötaren Madelen Isakssons och Zacramentos hälsning.


Sett 7411 ggr
Kommentarer

Springbank II VH mästare i Danmark – fick tre tior

Hingsten Springbank II VH (e. Skovens Rafael – De Niro) vann Breeders Trophy för fyraåriga gångartshästar. I helgen var det dags igen. Västra Hoby-uppfödningen tog hem segern i championatsfinalen i Danmark och belönades med hela tre tior i protokollet – för trav, galopp och kapacitet. Skritt och ridbarhet gav 9,7.
Totalt blev det 9,88 och som vanligt var det Severo Jurado López som satt i sadeln. Imponerande!


Sett 3196 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Bäste Bill!

Saras vardag

Gjuta platta!

Stalldrömmar

Ridlära rakt av skulle jag säga.

Kajsa Boström

Till Husbloggarna