Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-06-11

Publicerat av Stall Heed den 10 juni 2018

Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Linda Heeds dotter, Isabell, har ridit med mamma sedan hon var yngre än ett år. Nu har hon en egen ponny och i helgen var det dags för sexåringen att tävla för första gången.
– Hon var jättetaggad, berättar Linda.

Text: Frida Bank
  
I helgen var det pay and jump på Ribersborg i Malmö. Hela supporterteamet från stallet var med för att heja på Isabell, som skulle tävla för första gången.
– Hon började rida innan hon var ett år och har suttit framför mig när jag har ridit mina stora hästar. Det var alltid "mamma, kan vi inte galoppera?" eller "kan vi inte hoppa ett hinder?". Hon har alltid tyckt att det har gått lite för sakta, säger Linda och skrattar.
  
Läromästaren Warre en del av familjen
Det var mormor som övertalade Linda att familjen skulle köpa en ponny till Isabell. Sagt och gjort. Nu är shetlandsponnyn Stenstugu Waramas, eller "Warre" som han kallas, en del av familjen.
– Det är många små barn som har tävlat och haft kul med Warre. Han är fantastisk och har fin galopp, den lilla ponnyn. Det har gjort att hon tycker att det är jätteroligt att rida själv. Isabell känner att hon har koll på läget. 
  
Viktigast att ha roligt
På tävlingsdagen gick Linda banan med dottern tre gånger.
– Hon sa "mamma, nu får du sluta, jag kan banan".
Och det kunde hon. Isabell lotsar snyggt runt ponnyn i galopp över alla hinder.
– Hon var så otroligt stolt och vill göra det igen. Isabell frågade om hon kunde tävla nästa söndag också, men jag sa att då är det faktiskt mammas tur. Då bad hon mig titta i telefonen för att ta reda på när nästa tävling är. Jag försöker bromsa lite, vi får ta det som det kommer i hennes takt. Det viktigaste är att hon tycker att det är kul.
– Resten av teamet sa att hon kunde få åka med dem på tävling nästa gång. Det skulle inte förvåna mig om hon åker i väg själv snart, säger Linda och skrattar.

Arkiv: Linda Heed: "Snart vill hon ha mina hästar..."
Arkiv: Linda Heed siktar på OS 2020
Mer i Hippson-TV

Ridsportförbundets kampanj ska få bilister att sakta ner

The British Horse Society har skapat en film som just nu har fått viral spridning. Den är filmad i 360-gradig vinkel, för att visa hur det känns för både ryttare och förare när en bil passerar en häst i hög fart.
  
I slutet av klippet ser och hör vi BBC Sports programledare Lizzie Greenwood-Hughes förklara vad som är viktigt att tänka på när man passerar häst och ryttare. Viktigt att både lyssna till och sprida vidare!


Sett 15678 ggr
Kommentarer

Galsi från Vade plockar upp vad matte tappar

Annika Hagstedts islandshäst Galsi är en påhittig individ, som matte gärna tränar. Bland annat kan han plocka upp handskar.


Sett 2640 ggr
Kommentarer

Högvaktshästarna släpps ut på härligt sommarbete

Under lördagen släpptes hästarna som Livbataljonen rider i statsceremoniell tjänst ut på ett efterlängtat sommarbete. Hästarna ägs av Föreningen för den beridna högvakten.
  
Efter betet kommer de att vara del i beridna vaktparader fram till början av september, och sedan eskortera kungafamiljen i samband med Riksmötets öppnande.
  
Men först väntar sommarlov, titta och njut!


Sett 17856 ggr
Kommentarer

Kliar kompisen eller äter han ponnyn?

För unga Sophie blev det otroligt förvirrande när hennes ponny blev kliad på ryggen. Vad höll de på med egentligen? 
Sätt på ljudet och hör henne uttrycka oron över att hästen faktiskt skulle ta sig en smakbit.


Sett 10814 ggr
Kommentarer

Häng med runt Luhmühlens fyrstjärniga terräng

Just nu pågår terrängen i Luhmühlens fyrstjärniga fälttävlan. Med hjälp av drönare tar arrangören med oss runt den krävande banan. Anna Freskgård och Fly Away vd N.Ranch är enda svenska ekipage i klassen och går ut 14.40. Terrängen går att följa via Horse & Country TV (betalkanal).


Sett 1545 ggr
Kommentarer

Man blir ju törstig av att skritta...

Den här hästen vet att hålla sig redo när törsten slår till. Lika bra att bära med vattentunnan själv i skrittmaskinen, helt enkelt.


Sett 4941 ggr
Kommentarer

"Allan" är tillbaka på tävlingsbanan – se årspremiären över 1,20-hinder här

EM-guldhästen H&M All In, "Allan", fick en skada i vintras och har rehabiliterats sedan dess. Men nu är han tillbaka på tävlingsbanan igen, på en lite lägre nivå än vi är vana vid.
 
Det blev en felfri 1,20-ritt i Danmark, hos Absolute Horses i Sommersted, på fredagsförmiddagen.
"Äntligen är vi tillbaka. Allan kändes riktigt bra, han gillar att tävla igen", säger Peder i ett inlägg på Instagram.


Sett 6559 ggr
Kommentarer

Håll ut – i morgon är det (kanske) sovmorgon!

När fredagen kommer kan det kännas tungt att kliva upp ur sängen. Men för er som inte har jobb eller en tävling inplanerad under lördagen finns det kanske en sovmorgon som hägrar?
  
I dag är det dock bara att kliva upp, kom igen nu!


Sett 11845 ggr
Kommentarer

Dujardin GP-segrare med framtidshästen

Återigen toppar Charlotte Dujardin resultatlistorna, nu med det nioåriga stoet Mount St John Freestyle. Ekipaget gjorde GP-debut tidigare i våras och under onsdagen vann de Bolesworths trestjärniga Grand Prix på 79,652 procent.
  
Bristen på rutin är knappt märkbar och de får genomgående höga siffror av domarna (förutom en miss i bytena). Bland annat för passagen där de belönades med flera nior. Kommer stoet att ta Charlotte tillbaka till dressyrtronen? Se segerritten och döm själva.


Sett 3080 ggr
Kommentarer

Ofrivillig avsittning på tävlingsbanan görs med finess

Efter att hästen har vägrat, och ryttaren har fortsatt ensam och landat gränsle över hindret, tar hon med ett leende emot publikens jubel.


Sett 20865 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Vårt avelssamarbete och årets föl

Lisen

Fantastisk träning!

Saras vardag

Till Husbloggarna