Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-06-11

Publicerat av Stall Heed den 10 juni 2018

Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Linda Heeds dotter, Isabell, har ridit med mamma sedan hon var yngre än ett år. Nu har hon en egen ponny och i helgen var det dags för sexåringen att tävla för första gången.
– Hon var jättetaggad, berättar Linda.

Text: Frida Bank
  
I helgen var det pay and jump på Ribersborg i Malmö. Hela supporterteamet från stallet var med för att heja på Isabell, som skulle tävla för första gången.
– Hon började rida innan hon var ett år och har suttit framför mig när jag har ridit mina stora hästar. Det var alltid "mamma, kan vi inte galoppera?" eller "kan vi inte hoppa ett hinder?". Hon har alltid tyckt att det har gått lite för sakta, säger Linda och skrattar.
  
Läromästaren Warre en del av familjen
Det var mormor som övertalade Linda att familjen skulle köpa en ponny till Isabell. Sagt och gjort. Nu är shetlandsponnyn Stenstugu Waramas, eller "Warre" som han kallas, en del av familjen.
– Det är många små barn som har tävlat och haft kul med Warre. Han är fantastisk och har fin galopp, den lilla ponnyn. Det har gjort att hon tycker att det är jätteroligt att rida själv. Isabell känner att hon har koll på läget. 
  
Viktigast att ha roligt
På tävlingsdagen gick Linda banan med dottern tre gånger.
– Hon sa "mamma, nu får du sluta, jag kan banan".
Och det kunde hon. Isabell lotsar snyggt runt ponnyn i galopp över alla hinder.
– Hon var så otroligt stolt och vill göra det igen. Isabell frågade om hon kunde tävla nästa söndag också, men jag sa att då är det faktiskt mammas tur. Då bad hon mig titta i telefonen för att ta reda på när nästa tävling är. Jag försöker bromsa lite, vi får ta det som det kommer i hennes takt. Det viktigaste är att hon tycker att det är kul.
– Resten av teamet sa att hon kunde få åka med dem på tävling nästa gång. Det skulle inte förvåna mig om hon åker i väg själv snart, säger Linda och skrattar.

Arkiv: Linda Heed: "Snart vill hon ha mina hästar..."
Arkiv: Linda Heed siktar på OS 2020
Mer i Hippson-TV

Ömhetsbetygelse till alla stallets hästar

Den här lilla gullungen är rättvis och ger alla stallets hästar lika mycket kärlek – puss och klapp på er allihop.


Sett 6791 ggr
Kommentarer

Reporter testar skijoring: "Vilken adrenalinkick!"

I samband med alpina VM i Åre i februari kommer den gamla mästerskapsgrenen skijoring tillbaka. En rad skidåkare ska tolka efter häst i full galopp, på skidor i bana och över hopp. I klippet ovan testar TV4:s reporter Marcus Noterius den klassiska sporten. Läs mer om VM och skijoring här.


Sett 3639 ggr
Kommentarer

Meija, tre år, fick en ponny av tomten – se hennes första galopp här

Meija Juberg är tre och ett halvt år gammal och bor i Vimmerby. Hennes högsta önskan var att få en ponny i julklapp. Och på julafton gick drömmen i uppfyllelse. Tomten överraskade henne med shettisen Elektra.
– Meija blev otrolig glad, hon blev helt tyst! Och då ska ni veta att hon är en riktig pratkvarn, säger mamma Nikita.


Sett 8112 ggr
Kommentarer

Se Tinne och Don Auriello rida världscupkür i Wellington

Natten mellan fredag och lördag var det dags för världscupkür i Florida – där Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello är och jagar världscuppoäng. Ekipaget slutade på en tredjeplats och belönades med 77,7 procent. Se deras fina ritt här ovan. Good vibrations, eller hur?


Sett 1157 ggr
Kommentarer

Polishästen Albin vann dressyrtävling – på över 80 procent

Polisrytteriet i Väst tränar sina hästar allsidigt, även om de tillbringar mycket tid med patrullering i stadsmiljö behöver de också trimmas i dressyren. Shire-hästen ”Albin” fick i helgen visa framhovarna ordentligt. Han slog till med en seger i Lätt C, på över 80 procent.


Sett 17669 ggr
Kommentarer

Ponny hamnar mitt i cykellopp

I samband med en av deltävlingarna i Tour of Poland 2017 får deltagarna oväntat besök under cykelloppet. En lös ponny ger sig in i uppgörelsen – i full galopp.
Till slut kommer, glädjande nog, Roman Maikin, tävlande för Ryssland, cyklandes och lyckas få ponnyn av banan. 


Sett 5558 ggr
Kommentarer

”Hallå, matte... Var är du? Mat tack!”

Den här snyggingen vet hur man ska göra för att få uppmärksamhet – och förhoppningsvis något extra gott att äta. För vem kan motstå den här charmen? Vad gör din häst för att få något mumsigt?


Sett 3898 ggr
Kommentarer

Ryttarsonen mockar som en mästare – med napp i munnen

Daniel Bachmann Andersen är dansk toppryttare i dressyr i sadeln på bland annat Blue Hors Zack och Blue Hors Don Olymbrio. Men just nu är det inte Daniel själv som väcker mest viral uppmärksamhet utan hans son – som smälter ryttarhjärtan i och med det charmiga klippet ovan.
    
Med nappen i munnen mockar han med bättre teknik än många vuxna. Vad månne hända om och när talangen testar på dressyr?


Sett 10299 ggr
Kommentarer

Känd kläddesigner bakom brandsäkert täcke för hästar

Till vardags designar Dalia MacPhee klänningar till kändisar som Hilary Duff och Serena Williams, men efter bränderna i Kalifornien har hon tagit fram en ny produkt. Nämligen ett brandsäkert täcke med GPS-teknologi – något hon fick inspiration till efter att hennes egen häst, Wolfie, behövt evakueras. Hör Dalia berätta mer i klippet ovan.


Sett 2658 ggr
Kommentarer

Lina Andersson vill inspirera andra att aldrig ge upp drömmar

Från inridning till att kvala till SM-finalen för seniorer. I ett motivationsklipp delar dressyrryttaren Lina Andersson med sig av delar av resan tillsammans med Sargon (född 2005, e. Saigon ue. Nooitgedacht). En resa hon berättar har haft många "up and downs" samtidigt som den varit rolig och lärorik – och med klippet vill hon inspirera andra att aldrig ge upp sina drömmar.


Sett 3723 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market