Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-06-11

Publicerat av Stall Heed den 10 juni 2018

Linda Heeds dotter Isabell, sex år, tävlingsdebuterar: ”Hon var så otroligt stolt”

Linda Heeds dotter, Isabell, har ridit med mamma sedan hon var yngre än ett år. Nu har hon en egen ponny och i helgen var det dags för sexåringen att tävla för första gången.
– Hon var jättetaggad, berättar Linda.

Text: Frida Bank
  
I helgen var det pay and jump på Ribersborg i Malmö. Hela supporterteamet från stallet var med för att heja på Isabell, som skulle tävla för första gången.
– Hon började rida innan hon var ett år och har suttit framför mig när jag har ridit mina stora hästar. Det var alltid "mamma, kan vi inte galoppera?" eller "kan vi inte hoppa ett hinder?". Hon har alltid tyckt att det har gått lite för sakta, säger Linda och skrattar.
  
Läromästaren Warre en del av familjen
Det var mormor som övertalade Linda att familjen skulle köpa en ponny till Isabell. Sagt och gjort. Nu är shetlandsponnyn Stenstugu Waramas, eller "Warre" som han kallas, en del av familjen.
– Det är många små barn som har tävlat och haft kul med Warre. Han är fantastisk och har fin galopp, den lilla ponnyn. Det har gjort att hon tycker att det är jätteroligt att rida själv. Isabell känner att hon har koll på läget. 
  
Viktigast att ha roligt
På tävlingsdagen gick Linda banan med dottern tre gånger.
– Hon sa "mamma, nu får du sluta, jag kan banan".
Och det kunde hon. Isabell lotsar snyggt runt ponnyn i galopp över alla hinder.
– Hon var så otroligt stolt och vill göra det igen. Isabell frågade om hon kunde tävla nästa söndag också, men jag sa att då är det faktiskt mammas tur. Då bad hon mig titta i telefonen för att ta reda på när nästa tävling är. Jag försöker bromsa lite, vi får ta det som det kommer i hennes takt. Det viktigaste är att hon tycker att det är kul.
– Resten av teamet sa att hon kunde få åka med dem på tävling nästa gång. Det skulle inte förvåna mig om hon åker i väg själv snart, säger Linda och skrattar.

Arkiv: Linda Heed: "Snart vill hon ha mina hästar..."
Arkiv: Linda Heed siktar på OS 2020
Mer i Hippson-TV

Munsboro Silvermint plockar äpplen själv

Alma Lindbergs fälttävlanponny är en riktigt personlig och smart häst. När han inte tränar roar han sig i hagen – missa inte att sätta på ljudet. 


Sett 3377 ggr
Kommentarer

Snacka om tistelproblem i hästhagen: ”Vad har du gjort?!?”

Tistlar i man och svans är inte lätta att få bort, men en tröst kan vara att det sällan blir så illa som för hästen Danny. Inte nog med att tistlarna har skapat ett enhörningshorn i pannan på honom, svansen är dessutom en enda klump.


Sett 12315 ggr
Kommentarer

Minihästen Sammy räddades och blev bästis med hunden Molly

Miniatyrhästen Sammy var undernärd och rädd när han kom till djurhemmet i North Carolina, USA. I dag är han på bättringsvägen, mycket tack vare hans nya bästa kompis – golden retrievern Molly.


Sett 3272 ggr
Kommentarer

Alla har vi den där störiga kompisen...

Ni vet när en kompis hittar något läskigt och bara måste trycka upp det i ansiktet på en? När han eller hon märker att man inte gillar det blir det förstås ännu roligare – kompisen jagar dig medan du själv nästan får panik.
  
Tydligen roas även hästar av detta. Eller är det någon form av miljöträning på gång? Se det roliga klippet ovan!
  
Fungerar inte klippet? Klicka
här.


Sett 10307 ggr
Kommentarer

Frankie hittar en stubbe – perfekt att klia magen på

Visst är det jobbigt när det kliar på ett ställe där man inte kommer åt? Hästen Frankie hittade en lösning. En stubbe! Visst ser det ut som en riktigt härligt stund?
  
Om du har problem att se klippet ovan kan du klicka
här!


Sett 4898 ggr
Kommentarer

Felicia rider helst utan sadel och träns: ”Nu har jag slutat tjata om dressyren”

Maria Zacho har förgäves försökt få dottern Felicia att bli intresserad av att rida dressyr. Men 14-åriga Felicia njuter av att bara vara med hästarna på ett otvunget sätt och rider helst med enbart halsring. Det är dessa stunder som hon, och hästarna, är som lyckligast berättar mamma. Läs mer nedan.


Sett 6951 ggr
Kommentarer

Oväntat besök i hästhagen – av vildsvin: ”Betade och bökade sida vid sida”

Tisdag morgon fick Amalia Di Mario en chock, i hagarna på gården höll nämligen en stor flock vildsvin till. De stannade länge och hälsade på alla hästarna, som till största delen tog det hela med ro.


Sett 6697 ggr
Kommentarer

Treåringen Aces busiga statement: ”Jag vill inte ha täcket på mig”

När treåringen Golden Ace får täcke på sig gör han klart sin åsikt om detta ganska tydligt, han tar helt enkelt av det själv – och leker med det på marken.


Sett 5608 ggr
Kommentarer

När du helst vill vara en dressyrhäst...

Margot Thomas fick sällskap av några väldigt inspirerade ponnyer under ridpasset. Titta på det bedårande klippet ovan, har du svårt att se det så tryck HÄR!


Sett 22139 ggr
Kommentarer

Fölet Dollies dagliga glädjerus: ”Hon älskar att tokrusa ut och in bland buskar”

Fölet Dollie (e. Canterbury) är åtta veckor gammalt och har fullt med spring i benen. Rebecka Lindqvist delar med sig av det härliga klippet ovan, där Dollie får sitt dagliga glädjerus i trädgården som hon har fritt förfogande över (under uppsikt).
– Hon älskar att tokrusa ut och in bland buskar och snår medan dressyrmamma Duva helt obrytt står kvar och betar. Med tanke på filmen så stärks våra förhoppningar om en framtida fälttävlanskarriär för henne, berättar Rebecka.


Sett 6538 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Härlig semester för mig och hästarna

Portugal-bloggen

Den var kvar!

Saras vardag

Känns nästan som det är dags att känna mig kränkt, om jag nu hade haft fallenhet för det.

Kajsa Boström

Till Husbloggarna