Rolf-Göran Bengtsson om att ge hästen tid på vägen mot toppen: ”Ge aldrig upp!”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2018-05-14

Rolf-Göran Bengtsson om att ge hästen tid på vägen mot toppen: ”Ge aldrig upp!”

I helgen har Rolf-Göran Bengtsson tävlat i Hamburg – där han vann med och pensionerade sin superhäst Casall för ganska exakt ett år sedan.
Ibland är det motigt som ryttare. Men forsätter du att jobba på och tror på ditt och hästens arbete kommer känslan tillbaka, förklarar han i det här klippet från LGCT.
– Det tar många år att bygga upp relationen med en häst.
  
En tävlingspartner som Casall få han kanske aldrig igen, funderar Rolf-Göran. Men han berättar med värme i rösten om sina två nuvarande topphästar, bland annat Casall-sonen Oak Grove’s Carlyle som han hoppas mycket på.
– Det viktigaste för mig den här helgen är att känna att jag är redo att komma tillbaka, avslutar han i klippet som spelades in precis innan tävlingen skulle dra i gång.

På Svenska ridsportförbundet jublande man över att Rolf-Göran är tillbaka i Global Champions Tour:

Rolf-Göran Bengtsson på väg tillbaka upp till toppen! Med 10-årige Casall-sonen Oak Grove's Carlyle var han felfri under tävlingarna i Global Champions Tour i Hamburg igår. Kul! Foto: Stefano Grasso/GCT

Publicerat av Svenska Ridsportförbundet - Officiell sida den 10 maj 2018Mer i Hippson-TV

TV-reportern stoppar lös häst på galoppbanan

Hayley Moore är en före detta jockey som jobbar för tv-kanalen At the races. Vid en tävling nyligen kom en häst lös och sprang varv på varv på banan, tills Hayley bestämde sig för att stoppa den.


Sett 4842 ggr
Kommentarer

Thomas Lévêque – ryttaren i succéklippet

I drygt en vecka har klippet med det modiga och skickliga ekipaget dykt upp titt som tätt i sociala medier. Frågan har varit – vem är ryttaren? Vi vet!


Sett 20681 ggr
Kommentarer

En svalkande fläkt är aldrig fel

Det är inte bara vi tvåbenta som längtar efter luft i värmen. Den här ponnyn har fått en fläkt strategiskt placerad utanför boxen – visst ser det härligt ut!


Sett 2268 ggr
Kommentarer

Tjuvkika på Nellies realityserie

I dag är det premiär för Nellie Berntssons realityserie "Nellie" på Viafree. Där får vi i tio avsnitt följa ryttaren och influencern i vardagen med hästarna, familjen, pojkvännen och vänner.
  
I premiäravsnittet får tittarna följa med Nellie på fotojobb i Danmark och till Las Vegas för konsert med Justin Timberlake, se avsnittet
HÄR.


Sett 1529 ggr
Kommentarer

Unga ryttarens uppmaning till bilförare – passera hästar med försiktighet

Sjuåriga Chloe Phillips har insett hur viktigt det är att motorfordon passerar hästar med försiktighet. Efter att hon själv blivit omkörd av en buss i hög hastighet ville hon på eget initiativ spela in en video. Detta för att nå ut med budskapet till förare.


Sett 5190 ggr
Kommentarer

Hungrig terrängponny charmar internet: “Luta dig bakåt”

Ponnyn Basil och hans lilla ryttare Ella charmar just nu internet i ett klipp. Ute på terrängbanan verkar gräset vara alldeles för gott – och Ella ramlar av gång på gång. Den lilla ryttaren klarade sig dock utan blessyrer från äventyret och var snabbt uppe i sadeln igen.


Sett 8431 ggr
Kommentarer

Paris, Kendall Jenner och häftiga hästkrafter

Vem är egentligen snabbast genom Paris gator, i reklamklippet från Longchamp? Kendall Jenner eller hästen? Se själva – och höj volymen för att höra det härliga ljudet av hovar i galopp.


Sett 4755 ggr
Kommentarer

Vilken typ av stallkompis är du?

Jojjo och Mackan är tillbaka med ännu ett träffsäkert humorklipp. Denna gång fokuserar de på vilka olika personlighetstyper som finns i stallarna. Är du perfektionisten, den lata eller kanske race-ryttaren?


Sett 7682 ggr
Kommentarer

Gör din egen hästglass – och ge hästarna något svalkande i sommarvärmen

I sommarhetta sitter det aldrig fel med glass – så Jonna Goedicke ville bjuda sina fyrbenta vänner på något svalkande. Med vatten och frukt skapade hon enkelt "hästglass", något som går hem i hennes stall.


Sett 8660 ggr
Kommentarer

Halt, hälsning och ... se upp!

För Jennifer Evans från Dayton, Ohio, gick dressyrdebuten strålande – fram till den avslutande hälsningen. Då fick hon och Updraft fly från det flygande domartältet.


Sett 19178 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Antagningsprov

Hippologbloggen

Planering!

Therese

Massor av träningar!

Saras vardag

Till Husbloggarna