Satsning på tävling för Sezuan – Patrik Kittel fortsätter träna snackishingsten

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-04-16

Satsning på tävling för Sezuan – Patrik Kittel fortsätter träna snackishingsten

För ”snackishingsten” Sezuan blir avelssäsongen kort i år. Tidigare har Hippson berättat att Patrik Kittel är ny ryttare på hingsten – nu står det klart att Patrik kommer att fortsätta träna Sezuan mot Grand Prix.

Det är Eurodressage som skriver om nyheten att Sezuan (född 2009 e. Blue Hors Zack – Don Schufro, uppfödare Linette Jaeger, ägare Stuteri Peterhof) enbart finns tillgänglig i avel fram till den 31 maj i år. Därefter ska fokus i stället enbart ligga på träning och tävling, tillsammans med Patrik Kittel.
– Sezuan håller på att förberedas av Patrik Kittel för hans första starter i Grand Prix, vilket han behöver all sin energi för, säger ägare Arlette and Edwin Kohl till Eurodressage.
  
Trefaldig världmästare
Sezuan är en hingst det har pratats mycket om. Inte minst i samband med att han vann unghäst-VM i dressyr 2014, 2015 och 2016 – med Dorothee Schneider i sadeln. Hittills har Sezuan även 15 godkända söner i Tyskland, Storbritannien, Danmark och Nederländerna.
– Redan som nioåring har Sezuan gjort mycket i såväl sporten som i aveln. Vi har alltid lagt stor vikt vid att använda denna underbara hingst måttligt. Från och med sommaren ska Sezuan endast koncentrera sig på sporten, säger Arlette och Edwin.

Källa, Eurodressage

Missa inte klippet ovan, där Patrik rider Sezuan på en visning i Herning tidigare i år.
Mer i Hippson-TV

Silver-Wegas syrra vet hur man lerbadar i hagen

December BORDE kanske innebära snövita hagar, men på många håll är de fortfarande grå av lera… Och det är kanske inte så illa? Sara Algotsson Ostholt delar med sig av ett härligt klipp där treåriga Vicky, syster till OS-silvermedaljören Wega, lerbadar. Och snacka om att hon njuter, en blivande fälttävlansstjärna måste älska vatten!


Sett 39 ggr
Kommentarer

Stängda grindar stoppar inte den här hästen

Det är inte helt ovanligt att vi ser filmklipp på hästar som öppnar grindar med munnen. Den här pållen tar det dock till en helt ny nivå – och använder hovarna. 
  
Se klippet ovan som nu sprids i sociala medier, vilken finess och balans hästen har!


Sett 9563 ggr
Kommentarer

Emilia och Zelma peppar varandra på tävling: "Rid så det ryker"

När Emilia Bergåkra och Zelma Björk tävlade i Hagen tidigare i somras peppade de varandra. Emilia berättar om bakgrunden till gesten.
– Klippet är från de internationella tävlingarna i Hagen dit både jag och Zelma var uttagna. Ridsporten skapar väldigt många band och tack vare en ponny så är vi bästa vänner, säger hon och fortsätter:
– Vi var superladdade att få tävla i Hagen, en av de största internationella tävlingarna för ponny. När vi sen fick reda på att vi skulle starta efter varandra blev vi jätteglada och kom på en liten ”ramsa”.

Får inte bli för gravallvarligt
Emilia tycker att det är viktigt att kunna ha kul och vara lite "flummig", trots att det är en stor tävling.
– Det ska inte vara så himla allvarligt, inte när man är barn. Det kan ju hända att man blir för pressad och tappar intresset för sporten. Därför tycker jag det är viktigt att hitta på lite roliga saker emellan åt.
Efter Emilias ritt var det dags för Zelma.
– Trots att min ponny Jarno hade varit lite för busig så var jag glad över att kunna heja på min vän. Och peppa henne in i det sista med ramsan, minns Emilia.
Videon visar två bästa vänner som stöttar varandra hela vägen. Mamma Sigrid Bergåkra avslöjar vad tjejerna sa till varandra:
– Lycka till och rid så det ryker.


Sett 4429 ggr
Kommentarer

Ung topphäst till Ben Maher – auktionerades ut för rekordsumma

I förra veckan offentliggjordes att den femåriga KWPN-hingsten Dacantos (e. Dallas VDL ue. Cantos) sålts för en rekordsumma under Holger Hetzel-auktionen i Tyskland. Hingsten gick under klubban för 950 000 euro, vilket motsvarar ungefär 9 730 000 svenska kronor.
Årets GCT-vinnare Ben Maher har nu välkomnat Dacantos till sitt stall – och den brittiska ryttarstjärnan kommer framöver både att vidareutbilda och tävla hingsten.

Källa: Equnews


Sett 5652 ggr
Kommentarer

Se ridsportens förbundskaptener trimmas på Bosön

Det är inte bara ryttarna som ska vara i form – även tränarna ska ha god fysik. Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona bjuder på ett klipp på Instagram där han och fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff får träna fotarbete och styrka.


Sett 1193 ggr
Kommentarer

Stephanies och "Sparvens" supersnabba segerrunda

Stephanie Holmén på Flip's Little Sparrow red snabbast av alla i lördagens 1,50-klass i Friends och vann en bil. Det ser lekande lätt ut när ekipaget tar sig an den maffiga banan – se själva i SVT:s klipp från rundan här ovan.


Sett 1509 ggr
Kommentarer

Blinda Yasin flydde från kriget i Syrien – har ridit sin första pay and jump

För fem år sedan flydde Yasin Haj Abdo från krigets Syrien med sin familj. Nu bor han i Tingsryd där han rider på ridskolan. Yasin är blind, men med hjälp på marken och en fin känsla hoppar han ändå hinder. Här berättar han mer.


Sett 16004 ggr
Kommentarer

Superpigga Biggles är hemma för att inleda pensionärslivet

I helgen gjorde Biggles 1015 sin sista start i karriären tillsammans med Lina Dolk. Nu är hingsten hemma igen, för att varva ner lite innan pensionärslivet börjar på riktigt. Han är som synes inte det minsta trött…


Sett 9515 ggr
Kommentarer

Hästshowen avslutades med kärleksfest – se Nassims härliga frieri

Mitt under avslutningen av Sweden International Horse Show i Friends arena händer något väldigt oväntat. Artisten Lina Hedlund har precis ridit Stjärnornas hoppning och överraskas totalt när Nassim Al Fakir glider in på banan i en vagn, utklädd till gladiator.
  
Hästfesten förvandlades till en kärleksfest när Nassim friar till Lina inför en hänförd publik. Missa inte klippet från SVT.


Sett 18493 ggr
Kommentarer

Ridskolepappor imponerar med fin utveckling i sadeln: ”Från rädda till positiva”

Fagersta ryttarklubbs ungdomssektion har under hösten haft ett projekt där pappor till elever på ridskolan har fått lära sig rida. Nu övar de inför ”examen” – en uppvisning i hoppstafett.


Sett 3710 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Catch up!

Therese

Är du helt bakom?

Kajsa Boström

Färdigtävlat för i år

Saras vardag

Till Husbloggarna