Sveriges coolaste (dressyr-)häst att klippa?

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2017-11-20

This is how clipping a horse should be like... ✂️ 😍 #horse #clipping #thishorse

Ett inlägg delat av Emelie Brolin (@emeliebrolin1)

Sveriges coolaste (dressyr-)häst att klippa?

Det pratas ganska ofta om ”hispiga dressyrhästar”, men så behöver det förstås inte vara. Så här i klipptider kan vi inte låta bli att dela dressyrryttaren Emelie Brolins sköna Instagram-film från i helgen (se ovan), som hon själv har försett med texten ”This is how clipping a horse should be like…”.


Även hennes dressyrkollega Johanna Due-Boje instagrammar apropå klippning. Vägen till hästens hjärta går som bekant via magen (eller via en slicksten?). Som hon konstaterar i samband med filmen nedan: ”Qazino is not so difficult to clip!

😂😂 Qazino is not so difficult to clip 👌 @matildakindwall #horslyx

Ett inlägg delat av Johanna Due-Boje (@johannaduebojedressage)
Mer i Hippson-TV

"Pappa-kadriljen" gör succé på julshowen

När ungdomssektionen på Bodens ridklubb skulle anordna en julshow frågade de några pappor om de ville göra en uppvisning. Papporna tackade ja, som tur är. För vilken kadrilj det blev! Se pappornas show i klippet från Sportbladet ovan. Tjusigt va?


Sett 425 ggr
Kommentarer

Rolex Grand Prix: Se Henrik von Eckermann och Kent Farrington sida vid sida

Henrik von Eckermann och Mary Lou kom på en sensationell andraplats i Rolex Grand Prix på söndagen. Kent Farrington och Gazelle tog hem segern med bara några hundradelar. I klippet ovan kan du se ekipagen kämpa om vinsten, sida vid sida. 


Sett 417 ggr
Kommentarer

Hispig dressyrhäst? Se Anna Blomgren och GP-vinnaren Quattro – i årets coolaste ärevarv!

Lördag morgon vann Anna Blomgren Rogers och uttrycksfulla Torveslettens Quattro Grand Prix Special-klassen i Genève. Målet för ekipaget är OS i Tokyo – och där lär konkurrenterna få se upp!
  
Men hittills har de framför allt gjort sig kända för uppvisningar i miljöträning, tillsammans med Annas make Will Rogers (se klipp nedan). Och att miljöträningen har lönat sig visade sig inte minst under prisutdelningen efter lördagens seger – vilket annat dressyrekipage hade tagit vägen genom fyrspannshindren? Respekt!


Sett 10817 ggr
Kommentarer

Mandas superponny är med på noterna: ”Vann klassen med några sekunder”

Klippet ovan kan man titta på gång, på gång, på gång. Vad är det egentligen som händer? Hur går det liksom till? Superponnyn Loughnatousa Andy gör sitt bästa för att hjälpa sin ryttare, som glömmer vägen i omhoppningen.


Sett 17370 ggr
Kommentarer

Vad gör man inte för att bräcka grannen...

Ryttaren Pontus Hugosson brukar, i sina humorklipp, bjuda på sig själv helt hämningslöst. Men när han bestämmer sig att bräcka grannen med en annorlunda avsittning gör det kanske onödigt ont. 


Sett 15133 ggr
Kommentarer

Hästar släpps lösa för att undkomma branden

| VARNING FÖR OTÄCKA SCENER | Situationen i södra Kalifornien är traumatisk på grund av de skogsbränder som härjar. Flera hundra tusen människor har fått lämna sina hem och många hästar har förlorat livet. I klippet ovan försöker man desperat att rädda hästarna undan lågorna genom att släppa ut dem.


Sett 29204 ggr
Kommentarer

Kalifornien: 29 hästar dog i lågorna

Det fortsätter att brinna i södra Kalifornien. Fem större skogsbränder tvingar folk att fly för sina liv. Många hästägare tvingas evakuera sina gårdar och flytta hästarna i säkerhet.
När lågorna nådde Rancho Padilla hann man dock inte evakuera och 29 hästar dog i lågorna. Enligt
Noellefloyd.com är det över 50 000 tunnland (ett tunnland är 4 937 kvadratmeter) som brinner.


Sett 8844 ggr
Kommentarer

Så rör sig en fyraåring för över åtta miljoner

Förra helgen hölls Paul Schockemöhles årliga PSI-auktion (Performance Sales International) för 38:e gången, där några av världens mest exklusiva unga dressyr- och hopphästar säljs.
  
Dyrast blev i år den fyraåriga dressyrhingsten Zum Glück (född 2013, e. Zonik – Florestan I), där prislappen slutade på 850 000 euro. Alltså en miljon dollar eller nästan 8,5 miljoner svenska kronor. Köpare är RS2 Dressage Center i Nederländerna.
  
Ovan och nedan finns filmer på Zum Glück. Man kan knappt tro att att han fyra år, eller hur?


Sett 30459 ggr
Kommentarer

Hästar räddas från skogsbränderna i Kalifornien

Skogsbränder fortsätter att rasa i södra Kalifornien, USA. På gårdar i regionen räddas hästar undan lågorna, men vart de ska ta vägen vet inte hästägarna. Situationen är förtvivlad, rapporterar TV4.


Sett 9444 ggr
Kommentarer

Gabriella virkar julluvor till hästarna i stallet: ”Bara för söta”

Gabriella Eriksson i Göteborg virkar och syr julluvor till hästarna i stallet. 
– Idén fick jag för cirka ett år sedan då min foderhäst Faras blev dålig, han som man ser på filmen. Jag behövde annat att göra och tänka på så då blev det hästluvor, säger Gabriella och fortsätter:
– Jag har fått rida och hjälpa till med alla andras hästar i stallet och som tack gör jag luvor till hästarna.
Linus på bilden nedan är en av dem.
– Och så virkar jag till vänners hästar om de vill ha. Bara för att det är roligt, dessa julluvor blev ju bara för söta!


Sett 2259 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Kvällshoppning!

Therese

En helt ljuvlig grundkurs

Kajsa Boström

Gästblogg: "Våra tävlingskamrater hästarna"

Gästbloggen

Till Husbloggarna