Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


När man ska filma med dottern på axlarna: "Nu bajsar jag"

När Ida-Maria Källqvist Alm tävlar är maken med och stöttar, håller koll på dottern Saga och filmar ritten. Ett uppdrag som inte alltid är helt lätt, i det här klippet kommer, då, treåriga dottern Saga på att hon nog, sittandes på pappas axlar, behöver göra nummer två. Men pappa måste filma klart Ida-Marias ritt på egna uppfödningen IMK Boccherini.


Sett 28893 ggr

Trägen vinner – inget hindrar en godissugen

Fälttävlansryttaren Pippa Funnell delar med sig av ett klipp där en av hennes hästar med tålamod och målmedvetenhet bryter sig in i hinken med godis. Skam den som ger sig helt enkelt.


Sett 12870 ggr

När trickträningen inte går som planerat: "Trazzel gör saker på sitt sätt"

Tanja Willyard och hästen Trazzel brukar öva på trickträning och frihetsdressyr. För ett tag sedan skulle hon lära Trazzel, åtta år, att lägga sig ner, men då gick det inte riktigt som hon tänkt sig – fast roligt hade de ändå!
– Jag tror att jag har en egen "Mulle" som gör saker på sitt sätt, skriver Tanja till Hippson.


Sett 9420 ggr

Plötsligt händer det – hoppälgen kommer på oväntat besök

Jill Borgström i Enköping fick oväntat besök i helgen. En älg bestämde sig plötsligt för att gena över gården – och samtidigt visa upp en imponerande hoppteknik. Jill berättar för Hippson att något liknande aldrig hänt tidigare, och att både hon och hästarna blev lika chockade. Det kan vi förstå, eller hur?


Sett 45918 ggr

Distriktsveterinärerna om hjälmkravet: "Handlar om att ändra en kultur"

Från och med 2021 måste alla distriktsveterinärer bära hjälm vid all hästhantering. I klippet ovan berättar överveterinär Beate Lundbäck om beslutet.
– Under de senaste åren har många kollegor, även mycket erfarna, råkat illa ut med skallskador och sjukskrivningar, säger hon.


Sett 7374 ggr

"Be aldrig en ryttare skynda sig i stallet!"

Det här klippet är en "favorit i repris", som publicerades 2019.
Trött på att nära och kära ringer och jagar dig när du är i stallet? För det går ju faktiskt inte att skynda, när vi tar hand om våra bästa vänner på fyra ben. Johanna Lassnack och
Ryttarinspiration har gjort ännu ett träffsäkert klipp – för visst känner ni igen er?


Sett 33130 ggr

Nostalgi med Louise Nathorst och Walk On Top

På grund av pandemin har även dressyren tvingats ställa in flera tävlingar. I väntan på nya tävlingsstarter bjuder SVT på ett härligt nostalgiklipp med riktig fredagskänsla! Louise Nathorst och Walk On Top vann världscupen i dressyr i Göteborg år 1998. Kolla in deras tjusiga dans i klippet ovan. 


Sett 8747 ggr

Så slukar man en morot: Ponny-style!

Den här lilla rackaren har verkligen funnit ett alldeles eget sätt att sluka en morot på. Bara att gapa så kommer godsakerna på löpande band. Hysteriskt söt! Klippet är en favorit i repris från 2016.


Sett 12227 ggr

Johanna Due-Bojes torsdagsutmaning

Johanna Due-Boje tycker att utmaningen att rida utan stigbyglar i november är lite för enkel. Hon kör helt enkelt en egen torsdagsutmaning på Mazy Klövenhöj.  Lite piaff och passage barbacka och i grimma. Vem vågar anta utmaningen tror ni?


Sett 30262 ggr

När en råkar ångra sig lite för sent

Ibland blir det inte riktigt som en tänkt sig – som när den här ponnyn bokstavligt talat landar och blir ståendes mitt i oxern. Som tur är tar den situationen med lugn, om än lite förvånad.

Klippet publicerades ursprungligen 2019. Hippson väljer att återpublicera klippet som favorit i repris


Sett 26979 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 408 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV