Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Åsnan som ville bli hopphäst

Vid en hopptävling i Spanien tidigare i år smög sig en liten oinbjuden gäst in på banan. Kanske hade han också en dröm om att bli hopphäst en vacker dag? Efter lite bus och några varv i galopp kunde åsnan fångas in och ledas ut från banan.


Sett 28576 ggr

Lodjuret besökte hästarna i hagen: ”Magnifika djur”

När Lillemor Burman och hennes dotter släppte ut hästarna en morgon fick de syn på en annorlunda gäst i hagen. Ett lodjur gick förbi och hästarna observerade det stora kattdjuret med nyfikenhet.


Sett 65121 ggr

När hunden blir trött ställer ponnyn upp

När Nikita och hennes mamma Heidi var ute på långpromenad blev hunden Ballerina trött. Då fick hon en ridtur på ponnyn Amadeus rygg, väl instoppad i mattes varma jacka.
– Hon älskade utsikten från hästryggen, säger Heidi.


Sett 16753 ggr

Den som väntar på något gott …

Den här hästen får kämpa för att få tag i godiset – i det här fallet ett äpple. Att något så gott kan vara så retsamt svåråtkomligt.


Sett 8955 ggr

Även dinosaurier kan rida dressyr

När Tenita Edström fyllde 40 år firades högtidsdagen i stallet. Hennes man Christian Edström hörde av sig till Hippson med ett filmklipp från bemärkelsedagen. Tenita hade sett någon som red i dinosaruriedräkt och ville bjuda festdeltagarna på en liten överraskning.
– Hon frågade mig om jag tyckte det lät som en kul idé att spexa på hennes 40-årskalas som genomfördes nere i stallet. Tydligen verkade ingen ha kommit på idén att rida rätt avancerad dressyr i en sådan dräkt (surprise). Jag sa givetvis nej och började oroa mig för nytt benbrott eller annan fasa. Men hästtjejer är bestämda varelser. Givetvis lyssnade inte hon på mig denna gången heller. Vår son Arvid 8 år gav sin mamma en kommentar när uppvisningen var klar: ”Mamma, du är galen”. 
Hästen som Tenita rider på är Smash Hit som tidigare ridits av Jeanna Högberg och som familjen köpte i somras.


Sett 10258 ggr

Häng med till Mälarens Hästklinik på en munhåleundersökning

I detta klipp får vi hänga med när treåriga hästen Florence MJ ska träffa veterinär Cecilia Ekeberg för en munhåleundersökning. Veterinär Cecilia Ekeberg på Mälarens Hästklinik går pedagogiskt igenom de olika momenten och förklarar hur och varför olika munrelaterade problem uppstår samt vad man kan göra åt dem.


Sett 1775 ggr

Älskade stallkatten hänger med hästarna i hagen

Fölet Rocky, hans ettåriga helsyster Rhapsody och treåringen Unni får besök av stallkatten Tarzan. Dags för en mysstund tillsammans i hagen. Se klippet från Elin Niklasson.


Sett 30361 ggr

Överraskningsfölet Egon och katten Pipen myser i stallet

Fölet Egon överraskade alla med sin existens en månad innan han föddes. Katten Pipen blev påkörd av en bil och fick bakbenet krossat, men klarade sig tack vare skickliga veterinärer. Nu mår båda två prima – och myser gärna med varandra i stallet.
– Båda två är överlevare på sitt sätt, berättar Camilla Eriksson.
Se klippet ovan, filmat av Egons ägare Josefine Hansson.


Sett 14056 ggr

Full fart framåt – även när man släpper på gasen

Ibland behöver man bara slappna av och springa fritt. Då blir det full fart framåt, även om man släpper på gasen. Kolla in det härliga klippet – och ha ljudet på!


Sett 22008 ggr

Projektet i Brösarp ska skapa hållbara sporthästar

Projektet med unghästbete på de kuperade markerna vid Brösarps backar startade under våren 2019 och planen är att fortsätta även nästa år. Projektet drivs av föreningen Hästen i Skåne tillsammans med bland andra initiativtagaren Ingvar Fredricson och sonen Peder. Data har samlats in för att få veta hur hästarna har det på betet och syftet är att få hållbara tävlingshästar i framtiden. I ett nytt klipp från Hästen i Skåne får vi veta mer.


Sett 16840 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 408 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV