Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Sveriges lydigaste ponny?

Ponnyn Kvick var en riktig avkastarkung när Rebecca Seiron köpte honom för ungefär tre år sedan. Men med mycket hårt arbete har Kvick blivit en superponny. Idag kan Rebecca både rida dressyr och hoppa honom - utan tyglar!


Sett 3814 ggr

Hippson möter SM-vinnaren i dressyr för YR (3.29 min)

Marie Christiansson med sin Ruter Dam skrällde till och vann dressyr-SM för Young Riders i juni 2007. Hippson har träffat henne hemma på gården i Skåne och mötte en målmedveten ung ryttare som strävar mot toppen.
Sett 1413 ggr

Veterinärbesök på Finsta Hästcenter (3.18 min)

I Roslagen ligger Finsta Hästcenter, som tar emot skadade hästar för rehabilitering. Varje vecka kommer en veterinär från Ultuna för att behandla och titta till de hästar som står på Finsta. Hippson följde med under en arbetsdag. OBS! Vi vill varna för otäcka bilder.
Sett 1132 ggr

Ridövning: Träna sits och balans (3,35 min)

Den här hoppövningen är bra gymnastik för hästen samtidigt som den tränar ryttarens sits, följsamhet och balans. Hinderhöjden har ingen större betydelse, det viktigaste är att ryttaren koncentrerar sig på hur han eller hon rider före och efter hindren, samt på sin sits.
Sett 1995 ggr

Tufft test för Charlotte (2.22 min)

Charlotte Nilsson vann sin dröm på Hippson, en personlig träningscoach under ett halvår. Hippson följde med till Jälla gård utanför Uppsala när Charlotte gjorde sitt inledande fystest. Det blev en förmiddag med mycket blod (nåja), svett och skratt!
Sett 758 ggr

Ridövning - vägar och byten (2 min)

Den här övningen tränar ryttarens kontroll över den väg han eller hon rider. Samtidigt tränas galoppombyten både över hinder och bom.
Sett 1721 ggr

Miljöbilder från Kockahemmet (0,56 min)

I serien Drömmen om att bo på hästgård har Hippson gjort ett besök på den anrika Kockahemmet i Falköping. Se filmade miljöbilder från besöket.
Sett 558 ggr

Gymnastikövning för hopphästen (3,01 minut)

Den här övningen ger bra variation till "vanlig" studshoppning. Principen är egentligen densamma, men vartannat hinder i studsserien har bytts ut mot en markbom.
Sett 1933 ggr

Fölfest i stostallet på Flyinge (3,24 min)

I början på maj, mitt under fölningsperioden, besöker vi stostallet på Flyinge. Här berättar stallchef Gitte Johansson hur ston och föl tas om hand under den första tiden.
Sett 1436 ggr

Rörelse utan gränser

Filmen Rörelse utan gränser är en instruerande film till hur man som hästägare själv kan massera sin häst och på det sättet öka både rörlighet och hållbarhet. Dessutom får tittaren möta hästmänniskor från alla discipliner som berättar om sitt sätt att se på träning.
Sett 1669 ggr

Sida: första  föregående 1 ... 438 439 440 441 442 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV

Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Hästen i trafiken
– Porträtt: Lotta och Kajsa Björe 
– Tömkör som Bo Jenå

– Sveriges charmigaste stallmaskot
– Det viktiga beterinärbesiktningen
– Hoppövningar med Victoria Almgren
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Avtalet avgör vem som blir ansvarig när ett föl skadar sig
Eva Johansson svarar
Vem blir ansvarig om någon skadar sig på anläggningen?
Eva Johansson svarar
Häst som blir stressad vid uppsittning
Elke Hartmann svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.