Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


När väckarklockan har ringt alldeles för tidigt

Måndag morgon och dags att gå upp tidigt för skola och jobb. Eller som för hästen här – för att träna. Men visst kan det ta emot ibland.


Sett 8232 ggr

Varför gå två gånger när det räcker med en …

Hästfolk är envisa, det är en generalisering som de flesta ändå kan vara överens om. Här illustrerat genom Annika Edlund som med envishet och balans lyckas få med sig hur många höpåsar som helst på en gång. Hur många höpåsar får du med dig utan att tappa någon?


Sett 4360 ggr

Del 3: Fysträning med redskap som finns i stallet

I den sista delen från SmartPaks träningsserie för ryttaren är det fysträning med redskap som finns i stallet som gäller. Här används höbal samt en hink som träningsredskap.  


Sett 526 ggr

Äntligen dags för vinterns roligaste – tolka efter häst

D-ponnyn Billy är direkt med på noterna när tolkselen plockas fram. Till vardags går han främst fälttävlan med sin ryttare Pauline Romberg men är det snö så drar han gärna snowracer. I år satsar Pauline på stil-SM i fälttävlan med honom.
– Han är världens bästa ponny som ställer upp på allt, berättar Pauline som skickat det härliga klippet till oss.


Sett 3483 ggr

Städa, städa varje fredag...

Fredagar är hos många dagen då man städar ordentligt hemma inför helgen. Men alla har nog inte en lika hjälpsam och söt hjälpreda som de har hos stall Tops?  


Sett 2527 ggr

En dans i regnet piggar upp vardagen

Evelyn Banffy och den charmiga ponnyn Akilles, 76 centimeter i mankhöjd, gör mycket tillsammans i sin vardag. Akilles är en duktig körhäst, han är tränad i klassisk dressyr från marken och tricktränas också.
Akilles har tidigare nominerats till Årets vårdhjälte och tillsammans med Evelyn besöker han olika äldreboenden och demensboenden. Coronapandemin innebär dock ett avbrott i deras viktiga arbete.
Spana in klippet ovan där de visar upp sina tricks med en härlig dans i regnet!


Sett 16842 ggr

Träningstips: Så utför du en korrekt skänkelvikning

I detta klipp från DressageHub ger de en utförlig förklaring till vad en skänkelvikning är samt hur man utför en korrekt sådan. De ger även tips på hur man kan variera övningen beroende på utbildningsnivå. 


Sett 5103 ggr

Höjdpunkter under 2020 – vilken är din favorit?

Förra året började med fina svenska framgångar under Gothenburg Horse Show, sedan ställdes tävlingar in på löpande band. Men trots pandemin blev flera mästerskap av. SVT delar några höjdpunkter från året som gått.


Sett 900 ggr

Fysträning för ryttaren med fokus på intensitet

I detta klipp från SmartPak får vi ett träningsprogram för ryttaren där fokus ligger på att få upp pulsen. Alla övningar är anpassade för att förbättra ryttarens position i sadeln. 


Sett 856 ggr

När man slänger ut granen med stil

Den här veckan är det många som städar ut julen och gör sig av med granen. Lina Dolk har en unghäst som inte bara vet hur man slänger ut julgranen med stil, utan som dessutom verkar veta precis hur han ska träna piruetter inför kommande dressyrtävlingar i framtiden. 
Det är vår egen uppfödning, Springdance DD född 2018, som vi ser i klippet. Han är påhittig och missar inte en chans till att skoja till vardagen, säger Lina till Hippson. 


Sett 10164 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 414 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV